Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex®: ‘Horrenassortiment vernieuwd’
De onderlat van deze raamhor is voor optimale afsluiting afgewerkt met een borstel.

Luxaflex®: ‘Horrenassortiment vernieuwd’

Luxaflex® trapt het horrenseizoen 2024 af met een flink vernieuwd assortiment horren. In deze tijd van zachtere winters, nattere lentes en zwoelere herfsten zijn muggen en andere insecten langer actief dan ooit, constateert men bij Luxaflex®. Horren zijn dan essentieel voor een optimaal leefklimaat binnen: de mogelijkheden om een huis goed te ventileren blijven bestaan, mét behoud van bescherming tegen insecten en pollen. 

Op maat gemaakt van de beste materialen

“Luxaflex® horren worden op maat gemaakt uit de beste materialen”, zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Het gaas voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid. Naast het reguliere gaas omvat de collectie ook pollenwerend Poll-Tex® gaas, dat meer dan 90% van de pollen uit de lucht filtert en daarmee hooikoortsklachten helpt verminderen. Dit gaas draagt het Ecarf-certificaat van het European Centre for Allergy Research Foundation. Verder kan de eindgebruiker kiezen voor ClearView™ gaas met dunnere draden. Hierdoor blijft het zicht naar buiten beter en is er 25 procent meer ventilatie dan met het standaard zwarte gaas.” 

Of een hor nu binnen of buiten wordt geplaatst, het is belangrijk dat ze opgaat in kozijn of gevel. Daarom biedt Luxaflex® de keuze uit verschillende profielkleuren en structuurlakken. Als een kleur wordt gevraagd die niet standaard is, bestaat de mogelijkheid om tegen meerprijs de profielen in een RAL-kleur naar keuze te bestellen. 

Rolhor Super Nova

De voordelen van Luxaflex® horren

Luxaflex® noemt een aantal voordelen van de horen in het assortiment: 

  • Ze houden insecten en pollen buiten
  • Ze worden op maat gemaakt voor ramen en deuren
  • Ze kunnen van verschillende soorten gaas worden voorzien, waaronder ClearView™ voor beter zicht en Poll-Tex® tegen pollen
  • Ze zijn leverbaar in diverse kleuren en profielstructuren
  • Ze zijn eenvoudig te gebruiken en te bedienen
  • Ze worden professioneel geplaatst
  • Ze zorgen voor meer ventilatie, en dus voor een fijner en gezonder leefklimaat binnen

Het assortiment

Vanaf april 2024 wordt het Luxaflex® horrenassortiment flink vernieuwd. De nieuwe collectie biedt dezelfde opties en producten als de huidige collectie, maar tegen betere voorwaarden. 

Horren voor deuren

Allereerst biedt Luxaflex® een plisséhordeur aan. Zoals bekend wordt het gaas bij deuren van dit type niet opgerold, maar opgevouwen, waardoor de plisséhordeur weinig opbergruimte nodig heeft. Handig is dat de treklijst in elke gewenste stand kan blijven staan. De ondergeleider is slechts 3 mm hoog, waardoor de deur kind- en rolstoelvriendelijk is. De plisséhordeur is het meest verkochte type hordeur van Nederland. Luxaflex® biedt in deze productgroep de Allure en de Allure Plus aan en daarnaast ook de slanke Volare. 

Het assortiment hordeuren van Luxaflex® omvat verder een windvaste rolhordeur. Het gaas van deze hordeur wordt opgerold en windvast opgesloten in een stevige cassette. Doordat het gaas vlak blijft, is het doorzicht beter en hecht er minder vuil aan. Ook bij dit type kan de treklijst in elke gewenste stand blijven staan. 

Voor openslaande (serre-) deuren en dergelijke heeft Luxaflex® een scharnierende hordeur met slanke profielen en standaard een schopplaat die ook van een huisdierenluik kan worden voorzien. De horizontale duwplaat heeft een rvs handgreep. Voor schuifpuien en grote deuropeningen is de schuivende hordeur de ideale oplossing, constateert Silvia Jagtenberg. “De stabiele aluminium geleiders garanderen een lichte bediening en een lange levensduur en de deur kan in het naseizoen gemakkelijk worden uitgebouwd om ze voor de winter op te slaan.” 

Horren voor ramen

Als het paradepaardje onder de raamhorren van Luxaflex® noemt Silvia Jagtenberg de rolhor Super Nova “Ze blijft in het assortiment en wordt nu aangevuld met de scherp geprijsde rolhor Plus. Het windvaste gaas van deze hor zit aan twee kanten opgesloten in de geleiders, die standaard zijn voorzien van schuifvergrendeling. Wanneer de hor niet wordt gebruikt, zit het gaas onzichtbaar opgerold in een cassette. De Super Nova is ook geschikt voor dakramen.”

“Ook mooi is de plisséraamhor. Door de verticale bedieningslijst kan ze eenvoudig worden bediend. Ze is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld hoge ramen of boven het aanrecht in de keuken. Deze hor stopt in iedere positie zodat bijvoorbeeld het luchten van beddengoed eenvoudig mogelijk is.” 

De inklemhor is speciaal voor draai-kiepramen ontwikkeld en kan eenvoudig zonder schroeven of boren in de raamopening worden geklemd. Ze is in meerdere types beschikbaar. De vaste hor tenslotte, is onder andere geschikt voor geringe kozijndieptes. Ze kan zowel binnen als buiten worden geplaatst. Door de verschillende montageopties is de vaste hor vrijwel overal toepasbaar. 

Ventilatie zonder gedoe

“Met de nieuwe collectie Luxaflex® horren wordt het mogelijk om ongestoord van frisse lucht te genieten, zelfs tijdens warme zomeravonden”, concludeert Silvia Jagtenberg. “De horren bieden een effectieve barrière tegen insecten en pollen, waardoor eindgebruikers koelte en comfort in huis kunnen ervaren. En dat bij alle soorten ramen, van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof, tot draai-kiepramen, tuimelramen, dakramen en zelfs openslaande en schuifdeuren!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details