Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

Lockscreen® FRONT Solar: Buitenzonwering die elegantie combineert met efficiëntie

BUILDING_ShutterSystems_Doekzonwering_Gezinswoning_web(ENT_ID=1 kopiëren

Tekst | Tekst en beeld: BUILDING Shutter Systems

17 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

En uiteraard denkt men ook aan de portemonnee. Zonwering, buiten aangebracht vóór de ramen, maakt het verbruik van airco overbodig. Op een energiezuinige manier zorgt buitenzonwering voor een aangenaam binnenklimaat. 

In de meest ideale situatie is er bij het ontwerp van de woning al rekening gehouden met buitenzonwering. Bijvoorbeeld screenkast en geleiders worden dan weggewerkt in de spouw voor een strakke look. Bij een verbouwing is er echter geen sprake van een start met een blanco blad. Daarom stelt BUILDING Shutter Systems de Lockscreen® FRONT Solar voor. Het is een windvaste screen die tot 12 m² reikt (maximale breedte 4,5 m). Deze eenvoudige oplossing is een echte ‘high runner’ omdat deze screen zich perfect leent voor een snelle, vlotte renovatie, mét oog voor design… 

Afhankelijk van de oriëntatie van het raam kan de G-waarde wel eens de doorslaggevende factor in de doekkeuze zijn.

Strakke look

De strakke look van de Lockscreen® FRONT Solar, met een batterij die helemaal naadloos in de kast is geïntegreerd, is uniek in de markt. Alle Lockscreens® hebben standaard een volledig intrekbare onderlat, waardoor het gezichtsveld niet wordt verstoord en het geheel eleganter oogt. De kasten zijn fijn afgewerkt en kunnen samen met de geleiders worden gepoederlakt in een kleur naar keuze. 

Als voor een externe doekzonwering wordt gekozen, is het type doek een bepalende factor. Uiteraard kiest men het liefst een kleur die past bij het huis, die aansluit bij de persoonlijke smaak en/of bij de heersende kleurentrends. Maar overweeg vooral het functionele aspect! 

De strakke look van de Lockscreen® FRONT Solar, met een batterij die helemaal naadloos in de kast is geïntegreerd, is uniek in de markt.

G-waarde

Waar komen de screens? Moeten ze de ruimte verduisteren? Is privacy belangrijk? En vergeet vooral niet dat ze in de eerste plaats de zon moeten weren! De zonweringspecialist moet de eindgebruiker dus zeker goed informeren over de G-waarde van het doek, die aangeeft in welke mate het interieur nog opwarmt bij het gebruik van een bepaalde doeksoort en-kleur. Afhankelijk van de oriëntatie van het raam kan de G-waarde wel eens de doorslaggevende factor in de doekkeuze zijn.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details