Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
LESSEN IN ZONWERING TERUG NAAR SCHOOL
Zonwering voor onderwijsinstellingen: Erasmus Universiteit Rotterdam.

LESSEN IN ZONWERING TERUG NAAR SCHOOL

“Wist u dat schoolkinderen beter presteren in klaslokalen met milde temperaturen en voldoende natuurlijk daglicht?”, zegt sales- en marketingmanager Leo de Maeyer van Helioscreen. “Leerlingen die kunnen profiteren van natuurlijk daglicht in hun klaslokaal, werken wiskundetests 20% sneller af. Leesvaardigheidstests gaan zelfs 26% sneller. Dat staat in een Amerikaanse studie uit 1999 van Heschong Mahone over daglicht in scholen.” 

Helaas worden directe zonnestralen in een klas – vooral door ramen zonder zonwering of (rol)gordijnen – ook geassocieerd met negatieve prestaties van studenten. Dit komt doordat de lokalen te warm worden en de opgebouwde hitte de productiviteit en concentratie van scholieren naar beneden haalt. Ook zorgen hinderlijke reflecties op schermen en oppervlakten vaak letterlijk voor hoofdpijn. 

Zonwering voor onderwijsinstellingen: PENTA College Spijkenisse.

“Om oververhitting te voorkomen en de voordelen van daglicht te behouden, zijn glasvezel-pvc screen en andere weefsels van Helioscreen de perfecte oplossing”, verzekert De Maeyer. “Ze laten voldoende daglicht binnen, maar voorkomen oververhitting en schitteringen op smartboards, laptops en tablets. Bovendien kunnen de leerlingen door de open structuur van het weefsel gewoon naar buiten blijven kijken, zodat er geen opgesloten gevoel ontstaat.” 

“Enkele jaren geleden kwam Helioscreen als eerste op de Nederlandse markt met een Sergé buitenscreendoek met een openheid van 1%”, gaat De Maeyer verder. “De vraag kwam toen vooral van scholen die dagelijks smartboards gebruiken. Voor hen is het essentieel dat die borden goed zichtbaar zijn en dat wat erop wordt weergegeven goed gelezen kan worden. Er mag bijgevolg niet teveel verblindend zonlicht op vallen. Tegelijkertijd moet er in de klas voldoende daglicht zijn, zodat de leerlingen ook gewoon hun aantekeningen kunnen maken.”

 

Het Sergé 1% screendoek – in Nederland ook bekend onder de naam École 1% – bleek daarvoor volgens De Maeyer de ideale oplossing. “Doordat het doek de zonnewarmte al tegenhoudt voordat ze op het raam valt, blijft het in de achterliggende klaslokalen aangenaam koel. Voor gevallen waar een buitenzonwering niet haalbaar is, heeft Helioscreen ook voor binnen al langere tijd weefsels in het gamma met een kleine openheid, zoals de Star 1% en de Panama 1%. Op onze website www.helioscreen.com staan bij de referenties verschillende succesvolle schoolprojecten, zowel uitgevoerd met buitenscreens als met rolgordijnen voor binnen. Ze laten zien hoe succesvol de warmte kan worden geweerd, reflecties kunnen worden voorkomen én het doorzicht van binnen naar buiten kan worden behouden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details