Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Lenco® behaalt Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)!

Lenco® gelooft in sociaal ondernemen en gelijke kansen: een samenleving waarin iedereen meedoet! Lenco® is daarom érg trots Trede 2 behaald te hebben op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Naamloos-1 kopiëren

15 januari 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat is een bijzondere prestatie omdat Lenco® voor het eerst is doorgelicht en gelijk al op hoog niveau is beoordeeld. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Lenco® op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Lenco® op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Lenco® is de allereerste zonweringsfirma met een PSO Trede 2 keurmerk.

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

PSO Trede 2

Lenco® heeft op de PSO-Prestatieladder Trede 2 behaald. Dat betekent dat Lenco® ruim bovengemiddeld presteert als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Lenco® nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. Meer weten over de PSO? Kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%