Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand
Een goede balans tussen warmtewering, doorzicht en daglichttoetreding is mogelijk.

Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand

‘Zonwering moet al in HET begin van het bouwtraject worden geïntegreerd’

Over één ding is de samenleving het grotendeels eens: de klimaatopwarming is een feit en om die tegen te gaan, zijn slimme oplossingen hard nodig. Volgens Ann Van Neer, Marketing Executive en actief met de ondersteuning van de Sales bij het Belgische Helioscreen, behoren de producten van de zonweringbranche bij te dragen aan meer energie-intelligentie. “Anders gezegd: een lagere energierekening, minder CO2-uitstoot en minder gebruik van kunstlicht.” 

“Het integreren van zonwering in het begin van een bouwtraject, wordt onze topprioriteit”, zegt ze vol overtuiging. “Nu wordt de keuze vaak achteraf gemaakt. Dat is te laat. Alle onderzoeken wijzen uit dat we als samenleving veel voordeel kunnen behalen als we eerder starten met de rol en toegevoegde waarde van zonweringproducten. Tot het jaar 2050 kunnen we 285 miljard euro aan energielasten besparen als we als branche – samen met vakhandel en consumenten – de duurzame keuzes eerder in de bouwketen maken.” 

Helioscreen-doeken integreren perfect in de gevel en zijn altijd strak.

Ann verwijst onder andere naar de gedegen onderzoeken van ES-SO, de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie. Ze is daar zelf vanuit haar rol bij Helioscreen nauw bij betrokken, met een zetel in het Technical Committee en het Training Committee. “Helioscreen vindt het belangrijk om studies te financieren die deze duurzaamheidsvraagstukken onderzoeken. En, hoe we daardoor met z’n allen betere producten kunnen fabriceren die dan bijdragen aan een groenere toekomst. Want, laten we niet vergeten dat 36% van de totale CO2-uitstoot in de EU komt van gebouwen. Daar valt voor onze industrie dus nog veel winst te behalen.” 

“Onze eigen binnen- en buitenzonweringproducten zijn kwalitatief dusdanig goed dat de energierekening bij de gebruikers daadwerkelijk omlaaggaat”, zegt Ann. “Natuurlijk blijft het een zoektocht naar een goede balans, want enerzijds kan een doek heel dicht geweven zijn waardoor de warmte ook echt buiten blijft, maar anderzijds kan daardoor het ook – te – donker worden in huis. Maar los daarvan, het gamma van Helioscreen biedt volop energie-intelligentie. Bovendien zijn onze doeken prima geschikt voor oprolbare systemen. En ze zijn altijd strak als het ze zijn uitgerold. Alle duurzaamheidsambities hoeven dus niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Integendeel, die gaan de komende jaren meer dan ooit hand in hand.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details