Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Kvadrat neemt Verosol over

Kvadrat neemt Verosol over

Samenwerking met nieuwe internationale mogelijkheden

Verosol Group uit Eibergen, specialist in het ontwerpen en produceren van functionele stoffen voor binnenzonwering, heeft een nieuwe eigenaar. Het is Kvadrat, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van hoogwaardig designtextiel. Met de overname van Verosol creëert Kvadrat een sterke positie in de markt van technische zonwerende textielen.

Verosol is in 1965 opgericht door Cornelis Verolme. Het verhaal is bekend: om binnen de zon te weren, bedacht hij een doekzonwering waar een microscopisch dun laagje aluminium op was gedampt om de warmtestraling van de zon te weerkaatsen. Om het doek te maken, werd een specialistisch productieproces ontwikkeld dat vandaag de dag nog steeds uniek is. 

Als uitvinder van het gemetalliseerde textiel is Verosol Fabrics continu bezig om te innoveren, om de hoogste prestaties te realiseren op het gebied van warmte- en daglichtregulering. Het resultaat van die inspanningen zijn innovatieve doeken die de hoogste prestaties bieden voor wat betreft warmte en daglichtregeling, met behoud van zicht naar buiten, met als doel om een duurzamere leef- en werkomgeving te creëren. 

Kvadrat
Jasper Hoek van Verosol Group (links) en Anders Byriel van Kvadrat. 

Met de overname van Verosol door Kvadrat, zal de toegevoegde waarde en bekendheid van high performance gemetalliseerde binnenzonwering worden vergroot. “Verosol en Kvadrat delen dezelfde visie in het verleggen van de technologische en esthetische grenzen in textielontwerp”, aldus CEO Anders Byriel van Kvadrat. “Kvadrat heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld op het vlak van innovatie. Als wereldleider op het gebied van gemetalliseerd textiel heeft Verosol een fundamentele positie in de markt. Door veel textielkennis in combinatie met glaskennis, kunnen temperatuur- en lichtregulering en energiebesparingen worden gerealiseerd. Met de toetreding van Verosol tot de Kvadrat familie krijgen we toegang tot cruciale technologieën en kunnen we een sterkere positie in de markt verwerven.” 

“Kvadrat en Verosol Fabrics hebben al een jarenlange relatie”, vult CEO Jasper Hoek van Verosol Group aan. “Deze nieuwe stap is perfect voor beide bedrijven. Het brengt ons beider expertise op het gebied van hoogwaardige raambekleding samen en zal ons vooral internationaal veel nieuwe mogelijkheden geven.” 

Kvadrat

Verosol Fabrics gaat exclusief voor Kvadrat Shade – een nieuwe door Kvadrat en Coulisse opgerichte onderneming – gemetalliseerde doeken ontwikkelen. Ze zullen op de markt worden gebracht via het wereldwijde verkoopnetwerk van Kvadrat. 

De vernieuwde samenwerking tussen Verosol Fabrics en Kvadrat verandert niets aan de relatie tussen Verosol Nederland en zijn dealernetwerk. Verosol Nederland blijft zijn Official Verosol dealers en verkooppunten op dezelfde manier ondersteunen als voorheen. Wel verwacht Verosol dat de intensievere samenwerking met Kvadrat een positief effect zal hebben op de naamsbekendheid van Verosol, met name onder architecten en designers. 

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: Verosol

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details