Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Koester de kracht van de zon met Luxaflex® Outdoor Solar Rolluiken’
Luxaflex® Beaufort® Screen Solar.

‘Koester de kracht van de zon met Luxaflex® Outdoor Solar Rolluiken’

“Wie in Google ‘de kracht van de zon’ intikt, wordt onmiddellijk verrast door een scala van antwoorden”, constateert Silvia Jagtenberg van Luxaflex® Nederland. “Meest en vooral dat het buitenleven goed is voor de mens, en dat het regelmatig opsnuiven van Vitamine D in en om het huis en op het balkon essentieel is voor iemands welbevinden. Maar… er is er nog een belangrijke factor: zonne-energie!” 

“Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Meestal bedoelen we er de energie mee die mensen zelf met hun technologie uit de zonnestralen opwekken. Daar zijn grofweg twee methodes voor. De eerste is thermische zonne-energie. Hierbij wordt zonlicht direct omgezet in warmte. Dit gebeurt door zonneboilers, oftewel zonnecollectoren. De meest gebruikte toepassing van zonne-energie is door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen, ook wel PV-cellen genoemd. Die zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom.” 

“Deze fotovoltaïsche cellen kunnen grootschalig worden ingezet, bijvoorbeeld door velden met zonnecollectoren, maar ook heel kleinschalig, bijvoorbeeld voor de aandrijving van een buitenzonwering of rolluik, zoals het Luxaflex® Rolluik LO38 Solar.” 

“Door een zonnepaneel op de kap van het rolluik wordt een accu opgeladen die zorgt voor de energie die nodig is om het rolluik elektrisch te kunnen bedienen. Naast de evidente voordelen – de stroomvoorziening is duurzaam door het gebruik van de zon – is een ander groot voordeel dat er geen aparte stroomaansluiting nodig is. Zo kan een solar rolluik heel handig worden geplaatst op plekken die met een stroomaansluiting lastig bereikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld een tuinhuisje, en kan montage plaatsvinden, zonder dat er sleuven of goten voor kabels hoeven te worden aangelegd en zelfs zonder dat de monteurs binnen hoeven te zijn of zonder dat de opdrachtgever/eindgebruiker thuis hoeft te zijn!” 

“Enige voorwaarde is dat er licht op de fotovoltaïsche cellen valt. Die worden overigens steeds beter, waardoor de accu ook op een noordgevel voldoende wordt opgeladen om het rolluik te bedienen. Het rolluik mag logischerwijs niet onder een overkapping of iets dergelijks worden geplaatst omdat dan onvoldoende licht op het zonnepaneel valt. Luxaflex® levert het LO38 Solar Rolluik met een Somfy Oximo IO DC motor, waarbij steeds – heel handig – duidelijk is te zien hoe vol de accu is.”   υ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details