Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
KE: De nieuwe bioklimatische pergola KEDRY SKYLIFE heeft een dak met openschuifbare lamellen
KEDRY SKYLIFE bioklimatische pergola met Vertika screen.

KE: De nieuwe bioklimatische pergola KEDRY SKYLIFE heeft een dak met openschuifbare lamellen

“Constante innovatie, verfijnd design, een breed en divers aanbod, flexibiliteit en op maat gemaakte oplossingen zijn de hoekstenen van het aanbod van KE. Dat wordt nog versterkt met de komst van de nieuwe KEDRY SKYLIFE bioklimatische pergola met vouwdak met openschuifbare lamellen.” 

Voor alle weersomstandigheden

De belangrijkste noviteit van de KEDRY SKYLIFE is het dak met schuifbare lamellen, waarmee lichtinval en ventilatie kunnen worden aangepast aan de weersomstandigheden. “Het systeem is innovatief”, meent Mazzon. “Met één enkele beweging draaien en trekken de lamellen zich terug, gaan open en dicht, waardoor ventilatie en zonnewarmte- en lichttoetreding optimaal kunnen worden gereguleerd.” 

De KEDRY SKYLIFE is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, is windbestendigheid en biedt maximale bescherming tegen neerslag. Om die laatste functie te ondersteunen, is een waterafvoersysteem geïntegreerd. 

KEDRY SKYLIFE met wit en RGB led-verlichting. (Beelden: The Studio.)

Optimaal comfort

“Dankzij de modulaire opbouw is de KEDRY SKYLIFE geschikt voor toepassing in ruimtes met verschillende vormen, die grote oppervlakken beslaan. En dat met minimale impact en maximale esthetica”, aldus Mazzon. 

De KEDRY SKYLIFE overkapping kan zowel van binnen als van buiten worden verlicht dankzij een systeem met led-strips, die in de gordingprofielen zijn geïntegreerd. Optimaal comfort wordt bereikt door uitgebreide automatiseringsmogelijkheden: apps voor smartphone en tablet maken besturing en beheer op afstand mogelijk, waarbij zowel het tijdstip als de wijze van openen en sluiten van de zonwering kunnen worden bepaald. 

De zijdes van de KEDRY SKYLIFE kunnen op verschillende manieren worden afgesloten, onder andere met de nieuwe, volledig glazen schuiframen van Line Glass. Die bestaan uit een railprofiel en panelen van 10 mm dik, gehard glas met gelagerde wielen. Line Glass biedt de mogelijkheid om grote openingen tot 7 m breed en 3 m hoog af te sluiten. 

Afsluitbaar met screens

De Kedry Skylife kan aan de zijkanten en/of de voorkant ook worden afgesloten met geïntegreerde Vertika Prime screens. De verschillende doekopties – transparant, doorschijnend en verduisterend – maken het mogelijk de gewenste mate van bescherming te kiezen. Gesloten verdwijnen de Vertika screens volledig in de constructie. Als extra optie is het mogelijk om de KEDRY SKYLIFE overkapping aan de binnenkant uit te rusten met siergordijnen. “Een vleugje elegantie voor wie een verfijnde omgeving wil creëren”, aldus Mazzon. 

Detailbeeld van het lamellenmechanisme. (Beeld: Nicola Tonellotto.)

Energiebesparend

KE benadrukt dat de bioklimatische KEDRY SKYLIFE in alle seizoenen bijdraagt aan energiebesparing. In de winter vermindert het systeem warmteverlies en maakt het een betere beheersing van de binnentemperatuur mogelijk. In de zomer vermindert het de invloed van de zon, waardoor oververhitting van achterliggende ruimtes wordt voorkomen en het gebruik van airconditioning beperkt. 

Gecertificeerde prestaties

De KEDRY SKYLIFE heeft strenge tests ondergaan en het CE-keurmerk gekregen. “Nog een garantie voor kwaliteit”, meent Mazzon. “De nieuwe bioklimatische pergola van KE staat garant voor weerstand en hoge technische prestaties. Hij is ontworpen om de mooiste buitenruimte te creëren, in de woon- of in een zakelijke omgeving, met maximale prestaties en een hoge esthetische waarde.” 

De KEDRY SKYLIFE bioklimatische pergola van KE met dak met openschuifbare lamellen is verkrijgbaar in een zelfdragende en aan de muur gemonteerde, halfvrijstaande variant. 

Technische informatie van de KEDRY SKYLIFE bioklimatische pergola: 

 • Zelfdragende module in de afmetingen 450 x 611 cm met vier staanders 
 • Wandmodule in de afmetingen 450 x 611 cm met twee staanders 
 • Volledig modulair systeem in breedte en uitval, met diverse ontwerpmogelijkheden
 • Lamellenafstand 200 mm met gelijktijdige draaiing om te kantelen (maximale draaiing 79°)
 • Inox schroeven (niet in het zicht)
 • Hoogte van de bovenste begrenzingsband: 23 cm
 • Optioneel: witte, dimbare led-verlichting aan de binnenzijde
 • Optioneel: dimbare RGB led-verlichting op de buitenrand
 • Optioneel: glazen schuifraam op LINE GLASS rail aan de zijkanten
 • Optioneel: Vertika geïntegreerde en volledig oprolbare Prime screens
 • Optioneel: gordijnen aan de binnenzijde

HYDRA van KE wint iF DESIGN AWARD 2021

KE heeft de prestigieuze iF DESIGN AWARD 2021 gewonnen. “Door velen wordt deze prijs gezien als een symbool voor excellentie in de wereld van het design”, aldus Mazzon. Uit meer dan 10.000 nominaties uit 52 landen uit de hele wereld is de HYDRA, een pergolazonwering met een minimalistisch design, ritstechniek en variovolant door een 98-hoofdige jury van internationale experts tot winnaar gekozen in de categorie Productdesign, subcategorie Tuin. 

De HYDRA is een van de laatste aanvullingen van de Gennius lijn van KE. De jury was vooral te spreken over de heldere lijnen en het hoogwaardige design van de overkapping in combinatie met het innovatieve karakter, in het juryrapport omschreven als “de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek”. 

De HYDRA is verkrijgbaar in een halfvrijstaande en een vrijstaande versie en als dak voor op- of inbouw in een bestaande constructie. Het doek rolt op in een volledig nieuw ontworpen cassette, die het minimalistische ontwerp van de pergolazonwering onderstreept. 

De HYDRA pergolaoverkapping van KE.

De HYDRA heeft in de geleiders en de cassette geïntegreerde led-verlichting, waardoor de overkapping ook ’s avonds kan worden gebruikt. De bediening kan met de smartphone gebeuren, maar de HYDRA kan ook met de huisautomatisering worden verbonden om de bediening verder te vergemakkelijken. 

De grote keuze aan beschikbare kleuren voor de hardware en doeken maakt het mogelijk om de HYDRA exact naar wens vorm te geven. Een extra optie is de aan verschillende behoeftes aanpasbare variovolant. 

KE is erg blij met de uitverkiezing van de HYDRA, die volgens het bedrijf het hoge productieniveau bij KE onderstreept. Bovendien ziet men de prijs als een bevestiging van de bedrijfsfilosofie van KE – met ‘Made in Italy’, hoogwaardig design en liefde voor het detail als belangrijkste pijlers – die het bedrijf tot een van de vooraanstaande spelers in de internationale zonweringbranche maken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details