Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Kantelen, schuiven, draaien of openslaan? Veel variatiemogelijkheden

Kantelen, schuiven, draaien of openslaan? Veel variatiemogelijkheden

De zonweringsector heeft een haat-liefdeverhouding met de garagepoort. Voor nogal wat dealers is het een te branchevreemd product. Bovendien is de vraag naar zonweringen, rolluiken en terrasoverkappingen op het moment zo groot dat aandacht voor de garagepoort er voor nu even bij inschiet. Maar er komen ook weer andere tijden en dan is de garagedeur misschien wel een mooie kans. De grote vraag is dan: wordt het kantelen, schuiven, draaien of openslaan?

Dat we niet meer zoveel kantelen, is inmiddels wel duidelijk. De aloude kantelpoort, hoe praktisch ook, raakt steeds meer op de achtergrond. Dat heeft te maken met isolatie, die bij andere poorten beter en gemakkelijker is, maar ook met – geautomatiseerde –  bedieningsmogelijkheden.

De sectionaalpoort is een vaak gekozen alternatief om een garage af te sluiten. De rolpoort is ook een optie. Niet zo vaak gekozen, maar wel praktisch omdat de poort oprolt in een kast, binnen of buiten, waardoor het plafond van de garage vrij blijft voor opslag.

Sinds enkele jaren is er veel aandacht voor de openslaande garagedeuren. Het concept voor deze deur is natuurlijk niet nieuw, maar heeft zijn herintrede gedaan en is nu heel populair. Begrijpelijk omdat openslaande deuren een garage gemakkelijk toegankelijk maken, wat handig is als de garage – ook – als fietsenstalling en berging wordt gebruikt.

Een aantal van de recente ontwikkelingen op het gebied van garagedeuren zijn hier gebundeld. Dat loopt uiteen van nieuwe ontwerpmogelijkheden tot nieuwe besturingssystemen. Plus de verhuizing van AW Nederland naar een nieuw bedrijfspand. Ook belangrijk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details