Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Isoleren met duurzame raamdecoratie’
Verano® roept op om te kiezen voor duurzame plissés met true® stoffen.

‘Isoleren met duurzame raamdecoratie’

“Het regelen van het binnenklimaat is voor veel huishoudens een belangrijke kostenpost, helemaal met de huidige energiehectiek”, meent hoofd communicatie Evelien Janssen-Verweij van Verano®. “Wanneer het lukt om effectief te besparen op energie is dat al snel te merken in de portemonnee. Hoewel veel huishoudens investeren in tochtstrips, de ketel, zonnepanelen en nog veel meer, ligt er een simpelere oplossing binnen handbereik: zonwering en raamdecoratie!” 

Isoleren met raamdecoratie

“In de winter gaat er in veel woningen een boel warmte verloren via de ramen”, vervolgt Evelien Janssen-Verweij. “Dat kan wel 15% van het totale warmteverlies zijn. ‘s Zomers zijn de ramen de plek waar de warmte de woning juist binnentreedt. Met raamdecoratie en zonwering verbetert de isolatiewaarde van ramen, want raamdecoratie creëert – net als buitenzonwering – een extra luchtspouw. Raamdecoratie kan de isolatiewaarde van enkel glas tot wel 60% verhogen. Daardoor kan er effectief op energie worden bespaard, wat resulteert in een lagere energierekening.” 

Duurzame raamdecoratie van Verano®.

Duurzame plissé- en honingraatstoffen: true®

Er wordt door eindgebruikers steeds vaker gekozen voor plissés met een honingraatstructuur, met name vanwege de isolerende en uv-werende werking ervan. In de honeycomb-collectie van Verano® staat veel vernieuwing op het programma. Zo komt Verano® met de zogeheten true® stoffen, een uitbreiding van meerdere kleuren in verschillende gradaties, van half transparant tot verduisterend. 

“Stoffen met het true®-logo zijn echt duurzaam”, aldus Evelien Janssen-Verweij. De stoffen zijn gemaakt van gerecycled, post-consumer polyester. Ook zijn de garens van de stoffen gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard. “Door de eerlijke, traceerbare materialen en eerlijke productieprocessen kunnen we echt een bijdrage leveren aan de toekomst van onze planeet en zijn bewoners.” 

Zowel de semi-transparante honingraatstoffen van true® Dorval FR als de black-out stoffen van true® Dorval FR BO zijn gemaakt van gerecycled polyester en filteren het binnenvallende daglicht. Naast het duurzame aspect, zijn de true® stoffen ook vlam vertragend volgens de European B1 standard. Deze uitbreidingen zijn terug te vinden in het Verano® assortiment vanaf 2023. 

Volledig recyclebare plissés

“Bij de productie van onze plisségordijnen worden verschillende materialen gebruikt”, besluit Evelien Janssen-Verweij. “Aluminium, plastic, bediening en de plisséstof. Zowel aluminium als plastic zijn recyclebare materialen, zelfs wanneer het aluminium is gepoedercoat. Bij de keuze voor een plisségordijn met een true® stof verkleint de eindgebruiker dus zijn of haar ecologische voetdruk en draagt bij aan een betere toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details