Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Investeringsplan van 50 miljoen voor nieuwe campus: Coulisse viert zijn 30-jarige bestaan
Artist’s impression van de Coulisse Campus.

Investeringsplan van 50 miljoen voor nieuwe campus: Coulisse viert zijn 30-jarige bestaan

Dit jaar viert de wereldwijd actieve specialist in raamdecoratie Coulisse 30 jaar van innovatie en groei. Om die mijlpaal te vieren, heeft het trotse familiebedrijf zijn toekomstplannen onthuld: de bouw van een gloednieuwe Coulisse Campus in Nederland! Het moet een hub worden voor inspiratie, pionieren, samenwerken en vernieuwing voor zowel werknemers als partners van het bedrijf. Een plek waar creatieve geesten, slimme technologie, digitalisering en robotica naadloos op elkaar aansluiten met als doel om wereldwijd de meest vooruitstrevende oplossingen voor de raambekledingssector te kunnen presenteren. 

Plaats van handeling voor het persevenement van 27 oktober was de Parel van Twente, die met hulp van Coulisse is gerenoveerd.

De bouw van de nieuwe Coulisse Campus van 70.000 vierkante meter heeft Coulisse tijdens het officiële persevenement op 27 oktober onthuld op de plek waar het zal worden gerealiseerd, namelijk het Elsmoat bedrijvenpark in Enter. Op een billboard dat bij die gelegenheid werd onthuld door de oprichters van Coulisse, de broers Christiaan en Maurice Roetgering, is een artist’s impression van het nieuwe complex te zien. 

Coulisse ademt design.

Eerste fases Coulisse Campus

Fase 1 van het nieuwbouwproject betreft een magazijn van 15.000 vierkante meter en 13 meter hoog, waarvan 2.000 vierkante meter wordt geautomatiseerd, dat in 2023 klaar moet zijn. Fase 2 betreft de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 7.000 vierkante meter, waar RFID (radiofrequentie-identificatie) wordt gebruikt. RFDI is een technologie om van afstand informatie op te slaan in, en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten zitten die in een magazijn zijn opgeslagen. Bijzonder is dat Coulisse aan plannen werkt om op de Coulisse Campus zonne-energie te gebruiken om waterstof te produceren om zo de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. 

De smart home-beweging is groeiend. Coulisse speelt daarop in met Eve MotionBlinds.

Wereldwijde uitbreiding

Coulisse is wereldwijd actief én succesvol. Eerder dit jaar vierde het bedrijf na 10 jaar van toenemend succes op Amerikaanse bodem trots de opening van zijn nieuwe kantoor, showroom en magazijn van 50.000 vierkante meter in Miami. Een paar maanden later gevolgd door de opening van een gloednieuw kantoor met showroom in Sydney. Coulisse streeft ernaar om klanten wereldwijd door lokale aanwezigheid optimaal te bedienen. 

Christiaan Roetgering vertelt hoe het in 1992 allemaal is begonnen.

Eve MotionBlinds

Met succes is dit jaar Eve MotionBlinds gelanceerd op grote tech events met wereldwijde impact, zoals CES in Las Vegas en IFA in Berlijn. “Het nieuwe slimme technologieconcept Eve MotionBlinds, dat door Coulisse is ontwikkeld in samenwerking met smart home-specialist Eve Systems, gaat de wereld van de slimme raambekleding transformeren”, voorspelt manager Engineering Bas Klein Tuente van Coulisse. 

“Eve MotionBlinds werkte dankzij Thread al met Apple Home en is er nu klaar voor om te werken met Google Home, Amazon Alexa en Samsung SmartThings en andere slimme apparaten uitgerust met het nieuwe fenomeen Matter”, vervolgt Klein Tuente. “Deze universele connectiviteitsstandaard voor slimme woningen, die wordt ontwikkeld door toonaangevende techbedrijven in de wereld, is onlangs vrijgegeven. Hiermee kan elke huiseigenaar eenvoudig een smart home maken, instellen en bedienen, waarbij alle apparaten met elkaar kunnen communiceren.”  

Met smart home-oplossingen voor connectiviteit, beveiliging, verwarming, energiebesparing en gezondheid als trends om in de gaten te houden, wordt de markt voor slimme zonwering gepresenteerd als de allernieuwste toepassing die een revolutie teweeg zal brengen in huishoudens en gebouwen over de hele wereld. “Het leven wordt er gemakkelijker, veiliger en handiger door, terwijl tegelijkertijd energie wordt bespaard. Eve MotionBlinds ondersteunt Thread en binnenkort ook Matter. Dit maakt het de meest geavanceerde oplossing voor slimme woningen die momenteel op de markt verkrijgbaar is”, stelt Bas Klein Tuente.

Baanbrekende robotica

Na het succes van de slimme technologie van MotionBlinds worden dit jaar de nieuwe gerobotiseerde machines opgeleverd waaraan de ingenieurs van Coulisse de afgelopen jaren hebben gewerkt, kondigt Klein Tuente aan. “Deze nieuwe, gerobotiseerde assemblagemachines optimaliseren de productieprocessen door de productie van plisségordijnen 80% efficiënter te maken en tegelijkertijd CO2 te besparen. Dit is een game changer voor Coulisse en zijn assemblagepartners.” 

“Creativiteit en innovatie zitten in ons DNA. Daarmee luisteren we, denken we outside the box en verleggen we steeds weer onze grenzen voor wat betreft design en technologie”, haakt Christiaan Roetgering in. “Wij streven ernaar de Tesla van onze sector te zijn. Wij willen raambekledingsoplossingen ontwikkelen die gebruik maken van de nieuwste slimme technologie met de meest geavanceerde ontwerpen. We zijn nog steeds nuchter, maar ook trots. We blijven bouwen aan sterke partnerschappen en kijken uit naar het realiseren van onze droom van de nieuwe Coulisse Campus. Het moet de ‘go-to-plek’ worden voor raambekledingsexperts van over de hele wereld.” 

Maurice (links) en Christiaan Roetgering met echtgenotes bij de billboard voor fase 1 van de Coulisse Campus.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Sinds de oprichting in 1992 heeft Coulisse een sterk gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”, constateert Maurice Roetgering. Het resultaat daarvan zijn onder andere verschillende initiatieven geweest om het lokale erfgoed en landschap te behouden en te herstellen het milieu te beschermen. Denk aan de renovatie van de historische boerderij de Parel van Twente uit 1800 en het herstel van natuurgebied Reggedal in de buurt van het hoofdkantoor van Coulisse. Daardoor kunnen ook volgende generaties genieten van de biodiversiteit aan flora en fauna, waaronder het herstel van wilde bloemen uit de Nederlandse wetlands. Coulisse gebruikt de natuur als een belangrijke inspiratiebron, wat bijvoorbeeld wordt weerspiegeld in de stoffencollectie Living Beauty. 

Jasper Abels fotograferend in het Reggedal voor het koffietafelboek.

‘Ongelooflijk waardevol’

“Het is ongelooflijk waardevol om een bedrijf op te bouwen en het gedurende dertig jaar te zien groeien”, constateert Maurice Roetgering. “Het uit te breiden met getalenteerde mensen op nieuwe locaties over de hele wereld en een gloednieuwe Coulisse Campus te bouwen. En dit alles met behoud van ons kostbare erfgoed en ons lokale milieu. Onze missie is onveranderd: we blijven ontwikkelen, overwegen en teruggeven aan de maatschappij, nu en in de toekomst!” 

Als hoogtepunt van de viering van het 30-jarig jubileum heeft Coulisse een prachtig uitgevoerd koffietafelboek uitgebracht met de titel Living Beauty. Het boek is gerealiseerd in samenwerking met de bekende modefotograaf Jasper Abels, die een jaar lang de dieren in de natuur en het landschap van het Reggedal in prachtige foto’s heeft vastgelegd. Daarnaast is er een jubileumuitgave van het Coulisse Journal uitgebracht met daarin interviews met Christiaan en Maurice Roetgering, Jasper Abels en creatief directeur Catharina Idema van Coulisse.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details