Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Interhor wil klantenbestand met 50% uitbreiden
Vakmanschap door goed opgeleid personeel.

Interhor wil klantenbestand met 50% uitbreiden

Ruimte voor groei dankzij eigen ERP-systeem

Zoals vrijwel alle bedrijven in de zonweringbranche heeft ook Interhor in 2021 een stevige groei doorgemaakt. De Limburgse producent van maatwerk insectenwering gaat deze groei in 2022 doorzetten. “We merken de behoefte in de markt en gaan nu zelf actief op zoek naar de juiste dealers”, vertelt eigenaar Maud van Neer.

Horren met een afwijkende vorm zijn een specialiteit van Interhor.

In het artikel in Z&R in het begin van 2021 gaf Interhor al aan in te zetten op groei en duurzaamheid. Die groei is gerealiseerd: van vier medewerkers begin 2021 naar tien aan het einde van het jaar. Een gevolg van de toegenomen vraag in de markt. Volgens Van Neer is daar een aantal factoren verantwoordelijk voor. “Dankzij onder meer het thuiswerken zijn mensen bewuster geworden van hun wooncomfort en daarvan heeft de hele branche de vruchten mogen plukken. Daarnaast heeft de krapte op de huizenmarkt ervoor gezorgd dat mensen extra in hun woning investeren. Én er wordt meer geïnvesteerd: waar mensen eerder voor een deelinvestering kozen, pakken ze nu vaak de hele woning aan.”

Interhor beschikt over een modern machinepark.

Kennis bundelen

De groei die Interhor meemaakt, zorgt ervoor dat Maud van Neer bewust een andere rol in het bedrijf heeft ingenomen. “In plaats van een actieve rol in de productie heb ik ervoor gekozen om me te richten op het efficiënter maken van processen en nadruk te leggen op groei in de toekomst”, legt ze uit. “Zo werken we samen met een IT-bedrijf, waarmee we een compleet nieuw en zelfgeschreven ERP-systeem aan het ontwikkelen zijn. Daarnaast werk ik samen met een externe salesprofessional om onze toekomstvisie uit te werken.”

Het nieuwe systeem is gericht op het automatiseren van de productie, waardoor Interhor vrijwel papierloos kan werken. “Een bijzondere stap in ons groeiproces en een mooie stap qua duurzaamheid”, vertelt Van Neer. Het nieuwe systeem wordt vanaf januari 2022 geïmplementeerd, waardoor de productie er aan het eind van het eerste kwartaal volledig op kan draaien. “De groei van Interhor, en vooral de mogelijkheden naar de toekomst, vragen om een andere database. Op deze manier bundelen we onze krachten en hebben alle medewerkers toegang tot de juiste informatie.”

Door een goede voorraadpositie kunnen levertijden kort blijven.

Gedrevenheid

Een actieve toekomstvisie, kennis en het nieuwe ERP-systeem zijn volgens Maud van Neer belangrijke investeringen dit jaar. Daarnaast gaat ze de naamsbekendheid van Interhor in de branche actief vergroten. “Ons huidige dealernetwerk voorziet ons altijd van genoeg opdrachten en vragen. Ik weet echter dat we veel meer mensen gelukkig kunnen maken met mooie horren. Ons doel voor 2022 is daarom om ons vaste dealernetwerk met 50% uit te breiden.” Om hiervoor te zorgen, is Interhor onder andere op zoek naar een salesmanager. “Deze medewerker wordt de schakel tussen de dealers en onze productielocatie. Op deze manier kunnen wij op een actieve manier dealers benaderen en laten zien wat Interhor allemaal kan betekenen. Wij zijn vooral op zoek naar gedreven dealers die specifieke wensen en eisen op technisch gebied hebben.”

Van haar personeel verwacht Van Neer dezelfde gedrevenheid. “Daarom besteden we veel tijd om onze nieuwe personeelsleden goed op te leiden, zodat ze alles van ons uitgebreide productengamma en het productieproces weten. Omdat we horren op maat produceren, ook voor complexe situaties, die we in een relatief korte tijd van zo’n drie weken maken, hebben onze medewerkers de juiste kennis nodig.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details