Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Interhor groeit stevig door. Passie voor insectenwering als drijfveer

Interhor groeit stevig door. Passie voor insectenwering als drijfveer

Maar Limburg is ook de provincie van de Bourgondische gastvrijheid. Dat blijkt maar weer als Z&R in het Midden-Limburgse Linne – net ten zuiden van Roermond – een bezoek brengt aan Interhor, specialist in insectenwering.

Het nieuwe bedrijfspand van Interhor in Linne. Op de verdieping ruimte voor een toonzaal en de kantine voor het personeel.

Het bedrijf is gevestigd op een klein bedrijventerrein aan de rand van het dorp. Interhor heeft net een uitbreiding achter de rug: er is een tweede hal bijgebouwd. Daar is nu de assemblage gevestigd. Het is een mooie, heldere, prettig verlichte ruimte geworden, waar direct een uitbreiding van het aantal productietafels is gerealiseerd, want ook Interhor groeit stevig door. In de oorspronkelijke hal worden nu de profielen gezaagd én het is de plek waar getoogde horren worden gemaakt, een van de specialiteiten van Interhor. 

De oude en de nieuwe hal worden verbonden door de kantoren. Daar zitten de administratie en Maud van Neer, die het bedrijf enkele jaren geleden heeft overgenomen van vader Jan. Hij heeft het enkele decennia geleden opgericht. Jan van Neer kwam rond 1990 op het idee om zich te richten op de productie van insectenwering. Dankzij zijn ervaring in en kennis van de kozijnenbranche wist hij dat er destijds nog geen bedrijf in de regio was dat zich puur en alleen focuste op de productie van maatwerk horren. Zo is Interhor ontstaan. 

Vakmanschap

Het vakmanschap van Interhor komt bij een nicheproduct als de getoogde horren bij uitstek tot zijn recht. “Een getoogde hor is een product dat behalve vakmanschap veel ervaring vereist, want het togen is allemaal handwerk”, vertelt Maud van Neer. “Producenten van insectenwering die zich op massaproductie richten, hebben dat niet in huis, maar wij wel. Het is een product waarmee wij ons onderscheiden en waar steeds meer vraag naar is.” 

Speciale producten is een van de sterke punten van Interhor. “De getoogde horren, maar ook andere speciale oplossingen”, aldus Maud van Neer. Er is veel vraag naar speciale oplossingen, waar wij met onze kennis en ervaring op inspelen. Wij werken bijvoorbeeld samen met een producent van stalen designkozijnen die ook veel in de VS levert. Wij maken daar de insectenwering voor. Voor elke project moet opnieuw worden nagedacht over een optimale oplossing. Dat soort projecten leveren inzichten op die we ook elders weer kunnen gebruiken.” 

Voor welhaast iedere toepassing heeft Interhor wel een gaas.

“Het vakmanschap dat de speciale producten vergt, zien onze klanten terug in onze reguliere producten. Om de kwaliteit constant op een hoog niveau te houden, hebben we in ons productieproces diverse controlemomenten ingebouwd. Elke order wordt altijd nog een keer gecontroleerd, gezaagde profielen worden voor montage altijd nog een keer nagemeten en ook tijdens het productie- en montageproces zijn er nog enkele controlemomenten. Ten slotte worden de horren voor verzending nog een keer visueel geïnspecteerd. Ons vakmanschap, gecombineerd met de uitgebreide controle zorgen ervoor dat we fouten tot een absoluut minimum kunnen beperken.” 

Een goede planning en productieorganisatie zorgt ervoor dat Interhor een levertijd van ongeveer drie weken kan aanhouden, ook in het seizoen. Hooguit de toelevering kan soms roet in het eten gooien, bijvoorbeeld als het erg druk is bij de poedercoater. 

Duurzaamheid

Voorheen beleverde Interhor alleen zijn klanten in Limburg met eigen vervoer, tegenwoordig in heel Nederland. Een bewuste keuze volgens Maud van Neer. “Voor de klanten buiten Limburg werkten we toen met koeriers, maar die hebben toch minder gevoel voor ons product. Insectenwering is immers vaak kwetsbaar: een relatief groot aluminium frame met smalle profielen en een dun gaas. Als je er niet goed mee omgaat, kan het gemakkelijk beschadigen. Door zelf te bezorgen, hebben we daar veel meer controle over en kunnen we bovendien met lichtere verpakkingen volstaan.” 

Minder verpakkingsmateriaal spaart kosten en is bovendien goed voor het milieu. Besparen op verpakkingsmateriaal past bij een duurzame bedrijfsvoering, voor veel bedrijven én eindgebruikers een steeds belangrijker thema. Horren om insecten te weren passen natuurlijk ook uitstekend bij die duurzaamheidsgedachte. Horren zijn immers een milieuvriendelijk product, omdat insecten alleen maar worden geweerd.

Groei

Tot nu toe is Interhor vooral gegroeid door mond-tot-mondreclame, vertelt Maud van Neer. “We houden geen campagnes en we sturen geen leger sales-personen de weg op om klanten te werven. Nieuwe contacten ontstaan vaak doordat bedrijven bij ons terechtkomen vanwege goede referenties en ons probleemoplossend vermogen. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen met bedrijven uit de zonweringbranche.” 

Interhor bouwt een nauwe band met zijn klanten op te bouwen. Dat begint met de eigen bezorging. “We werken met dealers die onze passie voor insectenwering delen”, benadrukt Maud van Neer. Interhor heeft veel klanten in Limburg en Oost-Brabant, maar ook in Gelderland, Overijssel en elders in Nederland. Daarnaast zijn er in Duitsland een aantal bedrijven die de producten van Interhor in de markt zetten. 

Rechtstreeks aan particulieren leveren, doet Interhor niet. Een bewuste keuze. “We willen op geen enkele manier onze dealers beconcurreren, dus als Interhor blijven we helemaal op de achtergrond. We maken ook geen reclame richting de eindklant. We zetten onze naam zelfs niet op onze producten. Het is gewoon het product van onze dealers.” 

Neher

Interhor werkt nauw samen met de grote Duitse producent van insectenwering Neher. “Zij hebben op de Duitse markt een heel sterke positie”, vertelt Maud van Neer. Een voordeel daarvan is dat ze een breed productenpakket hebben en veel kunnen investeren in productontwikkeling. Voorbeelden zijn diverse hoogwaardige gaassoorten voor verschillende toepassingen, zoals het bijna onzichtbare Transpatec®, Transpatec® Fine-Mash pollengaas. 

“We onderscheiden ons doordat we een specialistisch bedrijf zijn”, zegt Maud van Neer tot besluit. “We kunnen alles maken, van standaard tot speciaal. De passie die wij hebben voor insectenwering én voor kwaliteit willen we graag delen met gepassioneerde dealers.”   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details