Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Innoveren om voorop te blijven nieuw pionierschap kriebelt bij Sunconfex

Innoveren om voorop te blijven nieuw pionierschap kriebelt bij Sunconfex

De drang om voortdurend te innoveren, heeft ervoor gezorgd dat Sunconfex een voorsprong opbouwde die lange tijd heeft stand gehouden. Maar er komt een dag dat ook de rest van de wereld volgt. Om voorop te blijven lopen, is voortdurende innovatie noodzakelijk. En dat gebeurt ook, want nieuwe, grensverleggende innovaties dringen zich keer op keer op bij Sunconfex, dat een van de grootste en meest vooraanstaande spelers op het vlak van geconfectioneerd zonneweringtextiel is. 

De innovaties achter Improved Screen
De voorbije drie jaar heeft Sunconfex fors geïnvesteerd in vier baanbrekende technologieën: Improved Zip Technology, Visitex, ZipFix Montage­profiel en ClickOn. De laatstgenoemde innovatie heeft in 2018 nog een upgrade ondergaan. De enige echte, gepatenteerde ClickOn2 is het resultaat van een unieke ontwikkeling, waardoor horizontale afdruklijnen op het doek nu volledig worden onderdrukt. 

Openingsfactor 10
Ook op het vlak van doeken zit Sunconfex niet stil. De openingsfactoren van zonweringdoeken bedragen veelal 5% of 1%. Een openheid van 5% wordt het meeste gebruikt aan zuidgevels, waar de zon het hoogst staat, terwijl 1% vooral wordt gebruikt bij ruimtes waar reflectie in beeldschermen vermeden moet worden. 

Wat nieuw is, is een openingsfactor van 10%. Sunconfex speelt hiermee in op de groeiende vraag naar doeken die nog steeds optimaal zon- en warmtewerend zijn, maar tegelijk genoeg licht binnenlaten om de sfeer en de gezelligheid in een ruimte te bewaren. 

In 2019 gaat Sunconfex ook ScreenPlus lanceren. Dat is een screendoek met een combinatie van twee openingsfactoren. Bovenaan heeft één derde van het doek een openingsfactor tussen 15 en 20%, terwijl de rest van het doek een openheid van 5% behoudt. Het voordeel? Optimale regulering van de zonkracht, gecombineerd met meer natuurlijke lichtinval in het interieur. 

Sunconfex

De heilige driehoek
“Kwaliteit, service en snelheid zijn voor mij de drie fundamenten waarop Sunconfex is gebouwd”, zegt Ludwig Kestelyn, CEO van Sunconfex. “Omdat we blijven groeien en onze leverbetrouwbaarheid van 95% willen handhaven, dient onze organisatie mee te evolueren. Onze communicatie moet nog transparanter. Vandaar dat de gevraagde leverdatum exact wordt aangeduid op de orderbevestiging. Blijkt de gevraagde leverdatum niet haalbaar te zijn, dan wordt de klant in kwestie onmiddellijk verwittigd.” 

Niet enkel op het vlak van communicatie schakelt Sunconfex een versnelling hoger, ook de service krijgt een upgrade. Om een order binnen 24 uur te kunnen verwerken, wordt de capaciteit van de servicedesk verdubbeld. Twee keer zoveel mensen betekent twee keer zo snel in productie kunnen gaan. “Elke producent krijgt wel eens te maken met een imperfectie of klein mankement bij een levering”, constateert Ludwig Kestelyn. “Daarom zetten we iemand in die zich fulltime bezighoudt met het behandelen van bezorgdheden van klanten, die daardoor heel snel worden geholpen. Door fors te investeren in menselijk kapitaal, mikken we op een perfecte service en klantentevredenheid.” 

De transitie richting industrie 4.0
Operational excellence is een ander doel dat Kestelyn met Sunconfex in 2019 wil nastreven. Daarom start de doekproducent uit Ieper vanaf januari een volcontinu tweeploegensysteem op. De ambitie is een capaciteitsverdubbeling van geconfectioneerd zonweringtextiel binnen drie jaar. Om dat groeiproces te waarborgen, opent Sunconfex een nieuwe fabriekshal met drie extra productielijnen die vanaf 2020 operationeel moeten zijn. Naast groei in de Benelux voorziet Sunconfex belangrijke groei in Frankrijk en Duitsland. 

“We willen inzetten op de aanstormende industrie 4.0”, vertelt Ludwig Kestelyn. “Iedereen beschikt over big data, maar die worden niet gekanaliseerd. Ons eigen ontwikkelde ERP-systeem zal dat wel doen, met één belangrijke focus: lean manufacturing. Alle verloren tijd wordt weggewerkt, omdat de juiste data op het juiste moment worden ingezet. Machines spreken in wezen met elkaar, waardoor het hele productieproces gestroomlijnd wordt. Daardoor wordt het veel aangenamer werken, zonder bijkomende stress. We staan op poleposition om de markt op een zeer hoog niveau te gaan bedienen.” 

Een innovatief bedrijf is topsport. De lat ligt hoog en Sunconfex wil hem de komende vijf jaar nog hoger leggen. Met innovatie na innovatie heeft Sunconfex zijn kunnen al vele malen bewezen. “Dat zal in de volgende jaren zo blijven”, besluit Ludwig Kestelyn.     


SUNCONFEX
Dehemlaan 27
B-8900 Ieper  België
Hr. L. Kestelyn
T: +32 (0)57 221 221
F: +32 (0)57 221 222
E: [email protected]
W: www.sunconfex.eu

Tekst en beeld: Sunconfex
Uitgelichte afbeelding:
(Foto: Franck Boston)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details