Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Innovatieve oplossingen voor efficiënte doekconfectie
De naaimachine voor zonwering wordt bij een storing automatisch stilgezet.

Innovatieve oplossingen voor efficiënte doekconfectie

Een modern machinepark is vandaag zeker geen overbodige luxe. Door de economische uitdagingen zoeken fabrikanten van zonweringoplossingen naar manieren om zo efficiënt mogelijk te produceren zonder in te boeten op kwaliteit. Blisservice is de uitgelezen partner om je bestaande infrastructuur te analyseren en je te adviseren over intelligente aanpassingen. Ook voor onderhoud en reparaties ben je bij hen aan het juiste adres.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de sector kent Blisservice werkelijk alle kneepjes van het vak. Als producent van industriële machines en automaten om (ultrasoon) te snijden, te naaien of te lassen ontwikkelt het familiebedrijf in eigen huis innovatieve oplossingen voor de sector. Oprichter Henk-Jan Bloemhof teert op een jarenlange expertise op het vlak van service en weet als geen ander hoe de confectie-industrie in elkaar zit. Vanuit het centraal gelegen Ermelo bedient Blisservice klanten in heel Nederland, maar ook in het buitenland. Naast eigen ontwikkeling en productie staat de firma in voor het onderhoud en de reparatie van installaties. Hiervoor heeft het bedrijf een portaal uitgebouwd waarop klanten storingen kunnen rapporteren. Samen met hen bekijkt Blisservice of een spoedinterventie nodig is. Afhankelijk van het aantal machines en de intensiteit van het gebruik voert het periodiek reguliere controles ter plaatse uit. Tot slot biedt de producent ook trainingen voor operatoren en technisch personeel aan.

De gebruiksaanwijzing voor bijvoorbeeld het inrijgschema is geïntegreerd op het scherm.

Automatisering is een must

Blisservice onderscheidt zich op de markt door in te zetten op de noden van vandaag en gebruik te maken van de technologie van de toekomst. “Steeds meer fabrikanten van zonweringoplossingen kampen met personeelstekort. Goed opgeleide werkkrachten met specifieke confectie­kennis zijn schaars”, weet business­manager Allan Da Graça. “Daarom zetten wij sterk in op automatisering van de productieketen. Met een intelligente machine heb je meer flexibiliteit over hoe je je personeel inzet.”

Om te weten hoe en wat je moet automatiseren, luistert Blisservice goed naar zijn klanten. “Wat zijn de problemen waar ze tegenaan lopen? Hoe is hun machinepark vandaag uitgebouwd? En hoe loopt de flow tussen de verschillende activi­teiten? Niet alleen moderne en aangepaste machines maken het verschil. De manier waarop de ene stap van het productieproces overgaat in de andere leidt tot grote efficiëntie of net inefficiëntie. Daar zit onze sterkte. We analyseren de stroom binnen je productieapparaat en stellen voor hoe je die kunt optimaliseren. Soms is het nodig machines te verplaatsen, zodat er een logische opbouw in zit, en eventueel de logistieke stroom te ondersteunen met cobots – collabo­rative robots – of transportoplossingen. In andere gevallen is vernieuwing van bestaande machines aan de orde. Of het is een combinatie van beide.”

Deze industriële MLT – Machine langs de Tafel – wordt volledig digitaal bestuurd voor hoogwaardige productie.

Connectiviteit als troef

Om hun klanten zo goed mogelijk bij te staan en competitieve machines te bouwen, volgt Blisservice de technologische evoluties op de voet. Het bedrijf bezoekt regelmatig vakbeurzen, zoals Heimtextil in Frankfurt of recent World of Technology & Science in Utrecht. Allan: “Willen we relevante automatisering integreren in onze oplossingen, dan moeten we mee zijn met de allerlaatste trends en ontwikkelingen, zoals het gebruik van cobots, de nieuwste besturingen en aandrijftechnieken. Connectiviteit van machines wint aan belang. Het laat ons toe vanop afstand te monitoren wat er bij onze klanten gebeurt en gerichte acties voor te stellen.” Dat speelt ook in het voordeel van Blisservice om hun onderhoud goed af te stemmen op de noden van de klant. “Daarnaast is connectiviteit een troef omdat je machines onderling beter op elkaar afstemt. Zo kun je bijvoorbeeld de snelheid van de ene machine aligneren met de output van de andere. Op die manier verhoog je de totale efficiëntie van je productieapparaat en ben je echt bezig met een kosteneffectieve en intelligente manier van produceren.”

Blisservice & Automation

Jagerserf 37
3851 SM Ermelo
T +31 341 74 50 11
E info@blisservice.nl
W www.blisservice.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details