Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Innovatie, flexibiliteit en een persoonlijke aanpak: dat is wie wij zijn, nu en in de toekomst!’

‘Innovatie, flexibiliteit en een persoonlijke aanpak: dat is wie wij zijn, nu en in de toekomst!’

De afgelopen elf jaar heeft Deponti een continue groei doorgemaakt. Met hun aluminium terrasoverkappingen, vouwdaken, lamellendaken en glazen schuifwanden blijft het bedrijf innoveren. Maar ook intern staat Deponti niet stil. Zo realiseerde het bedrijf een gloednieuw kantoorpand, een prachtige showroom en werd het managementteam versterkt. Genoeg reden dus om in gesprek te gaan met eigenaar Hendrik Kersten, Joris Heijltjes, algemeen directeur sinds 1 december 2022, en commercieel directeur Thijs van Woensel.

“Als organisatie zijn wij continu in beweging”, vertelt Heijltjes. Deponti startte in 2011 met één model aluminium terrasoverkapping (de Bosco) vanuit een opslagloods van 1.000 vierkante meter. Met hun enthousiasme, flexibiliteit en persoonlijke aanpak is Deponti uitgegroeid tot een inspirerend bedrijf met bijna 100 medewerkers, een hoofd-distributiecentrum in Oss van 15.000 vierkante meter, een logistieke hub van 4.000 vierkante meter in het VK en ruim duizend verkooppartners verspreid over heel Europa en het Verenigd Koninkrijk. 

Een verfrissend kantoor

Snelle groei vraagt om vernieuwing. Daarom realiseerde Deponti een gloednieuw kantoor in Oss. En het resultaat mag er zijn. Het nieuwe kantoor biedt niet alleen een fijne werkplek voor medewerkers, maar is ook erg sfeervol. Bij binnenkomst wordt de bezoeker meteen verrast door het strakke design en een wolkendek van sfeerverlichting. Maar ook is er een gezellige lunchplek met een bar en is iedere ruimte voorzien van natuurlijke lichtinval. 

Een sfeervolle plek in de showroom om gasten te ontvangen.

“De nieuwe, frisse uitstraling van ons kantoor past beter bij het bedrijf wat we nu zijn: een betrouwbare leverancier voor de lange termijn”, legt Van Woensel uit. “We kunnen onze klanten ontvangen in mooie, moderne ruimtes. En we kunnen zorgeloos blijven groeien, want ons nieuwe kantoor biedt genoeg mogelijkheden voor de toekomst.”

Ervaren is meemaken

Daarnaast is Deponti hard bezig geweest met de realisatie van een geüpdatete showroom, vertelt Heijltjes. “We wilden een echte beleving creëren, want voor onze partners is het fijn om onze producten te kunnen zien, aan te raken, details te bekijken en in het echt te ervaren.”

Dat is goed gelukt. In de showroom ervaart de bezoeker het gevoel van het buitenleven. De producten worden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. Van de terrasoverkapping Bosco en de Fiano glazen schuifwanden tot het Verdeca vouwdak en het Pinela Deluxe lamellendak met regelbare lichtinval. Daarmee geeft de showroom een inkijk in wat Deponti zoal te bieden heeft. 

Van Woensel legt uit: “Tijdens de coronaperiode hebben we veel informatie gedeeld. Met de showroom hopen we voor een nog beter begrip van ons product te zorgen, Je wilt dat klanten je producten kunnen voelen, uitproberen en ervaren. Een tijd geleden hebben we bijvoorbeeld een zwarte variant van onze overkappingen gelanceerd. Door de natuurlijke uitstraling van deze kleur in het echt te zien, maakt ze een blijvende indruk.” 

Thijs van Woensel (links)en Joris Heijltjes.

Open Deuren Week

Om de opening van de showroom en het nieuwe kantoor te vieren, heeft Deponti een Open Deuren Week gehouden. Dat was volgens Van Woensel een groot succes met gasten vanuit onder andere Nederland, Frankrijk, België en het VK. “Uit alle landen waar we actief zijn, hadden we gasten over de vloer. Het was erg druk en gezellig en we hebben veel positieve reacties gekregen. Mooi om dan een stukje waardering terug te krijgen, want zien is beleven!”

“Voor veel van onze klanten was dit ook de eerste kennismaking met Viewline, dat onderdeel is van de Deponti Group. Dit is een innovatie op het gebied van glassystemen. Het is een uniek schuif-draaisysteem, waardoor glaspanelen eenvoudig los van elkaar kunnen bewegen. Daarnaast biedt Viewline een multifunctioneel verticaal windscherm. Ideaal om een windvrije afscheiding te creëren op een terras, of gewoon in je
eigen tuin.”   

Altijd blijven groeien

Deponti blijft als organisatie continu optimaliseren, zo ook in hun managementteam. “Als bedrijf zijn we hard gegroeid en we willen natuurlijk een flexibele organisatie blijven”, meent Hendrik Kersten. Je organisatie naar een hoger niveau tillen, kun je niet alleen. Daarom hebben we per 1 december Joris Heijltjes toegevoegd aan de directie om mijn positie als algemeen directeur over te nemen.”

“Ik kan me nu volop focussen op nieuwe kansen, samenwerkingen, producten en markten. Op deze manier kunnen we een flexibele organisatie blijven, voor medewerkers én voor klanten. We willen namelijk altijd snel meebewegen met onze klant. Maar dan moet je het ook intern kloppend hebben: de juiste mensen, de juiste marketing en de juiste logistieke processen. Daarbij is een persoonlijke aanpak voor ons erg belangrijk. Onze dealers hebben bijvoorbeeld bij voorkeur contact met een vaste contactpersoon op de binnendienst. Dit tekent ons als organisatie en deze persoonlijke en snelle aanpak is de basis van al onze bedrijfsprocessen.”

Innovatie als continu proces

Deponti ontwikkelt, produceert en verkoopt zijn producten zelf. “We zijn dan ook extra trots dat we een showroom hebben gebouwd die aansluit bij de wensen van onze partners”, vertelt Van Woensel. 

Naast al deze mooie ontwikkelingen blijft Deponti ook in 2023 niet stilstaan. “Het komende jaar komen er nog veel nieuwe producten bij. Wie dat zelf wil ervaren, is natuurlijk van harte welkom om onze producten te bewonderen in de showroom in Oss. Wie nog geen zaken met ons doet, moet onze vernieuwde showroom zeker eens komen bezoeken. Het is echt een belevenis! De bezoeker ervaart het zelf en ziet meteen wat wij te bieden hebben!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details