Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
INNOVATIE EN NIEUWE SYSTEMEN STAAN CENTRAAL OP POLYCLOSE 2020

INNOVATIE EN NIEUWE SYSTEMEN STAAN CENTRAAL OP POLYCLOSE 2020

19E EDITIE POLYCLOSE OP 15, 16 EN 17 JANUARI 2020 IN GENT

In Z&R 7 is – met dezelfde kop! – al een eerste, uitgebreide voorbeschouwing op Polyclose 2020 gepresenteerd. In de voorliggende Z&R daarop een vervolg. Want de beurs belooft een heleboel kleiner en groter nieuws te brengen.

voorbeschouwing-polyclose-algemeen-02-openingsfoto-kopieren

Toevallig in deze voorbeschouwing een aantal Belgische bedrijven, zoals HAROL, BUILDING Shutter Systems, Renson en ROB, die in Gent een ‘thuiswedstrijd’ spelen en vanzelfsprekend goed voor de dag willen komen. Maar ook ROMA, Lewens en – nieuw in Z&R – Ziptrak® en verwijzingen naar Hylas, Tibelly en swela, die ook op Polyclose staan, maar waarover het verhaal wordt verteld in het Thema Doek.


Inhoudsopgave

stand 1374  – HAROL

stand 4320 – Hylas

stands 1482 & 1580 – ROMA

stand 1272  – Nice Benelux

stand 1524 – ROB

stand 1572  – Ziptrak®

stand 1125 – Building Shutter Systems

stand 4132 – Lewens

stand 4438 – Ellard Benelux

stand 4227 – Guillaume Janssen

stand 4320– Tibelly

stand 4332 – swela

stand 4122 – Sattler

stands 1410 & 1510 – Renson


stand 1374  – HAROL

‘Absolute blikvanger is volledig nieuwe gamma knikarmschermen’

Traditioneel stelt HAROL tijdens Polyclose zijn nieuwigheden in zonwering voor, maar de editie 2020 wordt volgens marketingmanager Isabelle Wintmolders wel heel speciaal. “We laten op Polyclose in primeur een volledig nieuwe generatie knikarmschermen zien. We pakken uit met maar liefst vijf nieuwe schermen die het resultaat zijn van twee jaar ontwikkeling.” Daarnaast presenteert HAROL de Brera, een nieuw openschuifbare lamellendak. “Met deze primeurs toont HAROL zich opnieuw dé trendsetter in zonwering met hedendaagse, gebruiksvriendelijke en kwaliteitsvolle oplossingen”, aldus Isabelle Wintmolders.

voorbeschouwing-polyclose-harol-set_2_vista_3_semiaperta_def_consegna-kopieren

Brera Basic.

 

Op beelden van het volledig vernieuwde gamma knikarmschermen van HAROL moet nog even worden gewacht. “We bewaren de échte primeur voor Polyclose, omdat dit niet zomaar een nieuwigheidje is”, zegt Isabelle Wintmolders. “Na uitgebreid marktonderzoek en bijna twee jaar ontwikkelen en ontwerpen, zijn we erin geslaagd om een volledig nieuw gamma knikarmschermen te ontwikkelen, dat nog meer beantwoordt aan zowel persoonlijke voorkeur van de consument als de hoogste kwaliteitsvereisten.” Dit nieuwe totaalconcept wordt gelanceerd met de slagzin Smarter. Simpler. Sustainable. De drie termen staan volgens HAROL voor:

Smarter – Bij de start van de engineering is rekening gehouden met de resulta- ten van marktonderzoek en gepoogd om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen.

Simpler – Geen honderd schermen, maar een compact, helder en overzichtelijk gamma, gestyled volgens de HAROL huis- stijl, die staat voor eenvoud en kwaliteit.

Sustainable – Aan de ene kant een duur-zaam, kwaliteitsvol product, aan de andere kant een oplossing die meer dan ooit groen is om woning of gebouw op verantwoorde wijze koel te houden.

Marktonderzoek wijst uit dat knikarmschermen juist hierdoor een erg populaire oplossing blijven, constateert men bij HAROL. Ze geven niet alleen koelte aan het terras, maar evenzeer aan de woning, waardoor het comfort stijgt en de koelbehoefte daalt. “Samenvattend kan worden gezegd dat de lat op alle fronten hoger is gelegd: kwaliteit, duurzaamheid, features en esthetiek”, stelt Isabelle Wintmolders. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe gamma zowel de eindklant als de installateur zal aanspreken, zowel nationaal als internationaal. Zo is er geïnvesteerd in armen die gemakkelijk geassembleerd kunnen worden, wat de deur naar internationale markten opent.”

voorbeschouwing-polyclose-harol-vista_di_dettaglio_set_7_def_consegna-kopieren

Brera Superior.

 

Drie collecties op maat: Minimal, Elegant en Curved

Het nieuwe gamma is opgedeeld in drie collecties, te weten Minimal (strak en modern), Elegant (elegante rondingen) en Curved (gebogen design).

Elk van de collecties is onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat de eindgebruiker als met een menukaart zijn zonwering naar stijl én functionele behoefte kan samenstellen. Zo is voor de montage inbouw, tegen het plafond of tegen de muur mogelijk, met open, halfopen of gesloten kast. De eindgebruiker kan optioneel kiezen voor led-verlichting in de kast, de armen en de voorlijst. Om de behoeften van de consument volledig af te dekken, biedt HAROL een vario-volant aan op twee high-end modellen, alsook een uitgebreide collectie acryl-doeken voor alle schermen uit het gamma.  “Uiteraard staan onze basiswaarden kwaliteit en comfort, bescherming tegen hitte en uv-straling en duurzaamheid voorop”, aldus Isabelle Wintmolders. “De knikarmen werden ontwikkeld om levenslang mee te gaan en zijn getest op meer dan 30.000 cycli, oftewel om 25 jaar lang twee keer per dag open en dicht te gaan! Het nieuwe gamma voldoet daarnaast aan de vereiste normen voor windklasse 2 volgens EN13561 – windsnelheid 7,5-10,4 m/s.”

Nieuw lamellendak Brera

In het gamma buitenleven lanceert HAROL het openschuifbare lamellendak Brera, volgens het bedrijf een logische aanvulling op de Vision en Opera, met nieuwe features. Zo kan optioneel worden gekozen voor led-verlichting en een uitbreiding met een screen of glazen schuifwand. Bovendien gaan de lamellen open tijdens het kantelen, waardoor er bij open stand meer licht kan toetreden. Extra troeven zijn de eenvoudige montage met minder onderhoud. Het dak is volledig IO gestuurd en wordt met slechts één Somfy motor aangedreven. Beschikbare versies van de Brera zijn:

Brera Premium – Opties led-verlichting, screen, glazen schuifwand. Tot 450 x 610 cm.

Brera Superior – Opties led-verlichting, glazen schuifwand. Tot 450 x 600 cm.

Brera Basic – Zwevend model met optie led-verlichting. Tot 430 x 585 cm.


stand 4320 – Hylas

‘Doekconfectioneur met een complete dienstverlening’

Doekconfectioneur Hylas staat samen met AVZ-Group op Polyclose in Gent. Meer informatie over Hylas in het Thema Doek, elders in deze Z&R.

voorbeschouwing-polyclose-hylas-1-kopieren


stands 1482 & 1580 – ROMA

‘Met onze presentatie slaan we een nieuwe weg in’

Zoals altijd zal ROMA op de Polyclose in Gent groots vertegenwoordigd zijn. “Met een standoppervlak van 430 m² heeft ROMA Benelux ruim de gelegenheid alle producten op een mooi formaat te tonen”, aldus directeur Toon van Osta. Enkele producten die uitgelicht gaan worden zijn de doorvalbeveiliging, het solar rolluik in P-uitvoering, de zipSCREEN.2 met led-verlichting, de nieuwe ZL81 buitenjaloezielamel en de nieuwe kleuren RAL 9005 en 7039 voor buitenjaloezieën.

voorbeschouwing-polyclose-roma-20180118_200955330_ios-kopieren

Het team van ROMA tijdens de vorige editie van Polyclose.

 

“Middels een speciale lichtwand worden de kwaliteiten van ons buitenjaloezieprogramma in beeld gebracht”, vertelt Van Osta. “De presentatie zal duidelijk maken dat onze CDL70 lamel oppermachtig is en bijzonder veel voordelen geeft. We tonen ook de drie geborstelde kleuren, waarin deze lamel kan worden uitgevoerd.”

Oud en nieuw standconcept

ROMA is altijd groots vertegenwoordigd op alle voorname bouw- en zonweringgerelateerde beurzen. Daarbij is een groot aantal jaren een opstelling gebruikt die de bijnaam Colosseum had gekregen. Die opzet wordt na de Polyclose 2020 opgevolgd door een nieuw stand die als eerste dienst zal doen op de Fensterbau Frontale in maart in Neurenberg, Duitsland. Met de nieuwe stand slaat ROMA een nieuwe weg in voor wat betreft beurspresentaties. “Algemeen directeur en eigenaar Roland Thoma van ROMA vindt beursoptredens zeer belangrijk en doet daarbij absoluut geen concessies aan kwaliteit en wil alles altijd 100% hebben”, licht Toon van Osta toe. “De nieuwe beurspresentatie weerspiegeld dat en zal velen versteld doen staan!”

voorbeschouwing-polyclose-roma-polyclose-2018-kopieren

De stands van ROMA tijdens beurzen van de afgelopen jaren waren gebaseerd op het concept Colosseum. Na Polyclose 2020 introduceert ROMA een nieuw standconcept.

 

Maar op Polyclose gebruikt ROMA dus nog de bekende standvorm. “Maar de presentatie zal er niet minder om zijn”, verzekert Van Osta. “En ook het programma zal optimaal zijn. Danny van Osta en Roland Thoma vormen een goed team en hebben alles goed georganiseerd. Voor de party op onze stand op donderdagavond hebben zij een passende opvolger voor Maan gevonden, die onze gasten tijdens de vorige Polyclose heeft geëntertaind. Het is een zangeres die geweldig kan zingen en er ook nog eens fantastisch uitziet. Maan evenaren zal niet eenvoudig zijn, maar als iemand het kan, is het deze artieste! We gaan er vanuit, dat alle ROMA dealers aanwezig zijn, want het wordt weer een knalfeest!”


stand 1272  – Nice Benelux

‘Nice en Elero samen in de Benelux en op Polyclose 2020’

“Nice, opgericht in 1993, is een toonaangevende Italiaans multinational in home automation, home security en de smart home sector, met een uitgebreid aanbod van geïntegreerde en aangesloten oplossingen voor de automatisering van poorten, garagedeuren, zonweringsystemen, parkeersystemen, draadloze alarm- en huisbeveiligingssystemen voor residentiële, commerciële en industriële gebouwen.” Aan het woord is Alain Goffart, Managing Director van Nice Benelux.

voorbeschouwing-polyclose-nice-g_hq0010oa_out_______-kopieren

Het hoofdkantoor van Nice in Oderzo in Italië.

 

“In de Benelux staat Nice vooral bekend als het toonaangevende merk voor oortautomatiseringssystemen”, vervolgt Alain Goffart. “Maar we moeten zeker vermelden dat het aanbod ook de automatisering van garagedeuren en rolluik- en zonweringproducten omvat, waarvoor Nice een volledige gamma van de buismotoren van Nice en Elero kan aanbieden.”

“De Duitse fabrikant van buis- en lineaire motoren Elero is in 2011 tot de Nice groep toegetreden. In het begin was het een aanvulling op het assortiment van Nice. Vandaag de dag leveren de beide merken een breed scala aan buismotoren voor alle mogelijke toepassingen.”

alain-2-kopieren

Alain Goffart, Managing Director van Nice Benelux.

 

“Om het potentieel van onze merken en producten in de Benelux te maximaliseren, hebben we gezamenlijk besloten om een gestructureerd aanbod voor onze klanten op te bouwen. Daarbij gaat het om fabrikanten, assembleurs en installateurs. De bediening van de markt wordt in gecoördineerd door Nice Benelux.”

“In de afgelopen jaren is de automatisering van zonneweringsystemen sterk toegenomen en wordt motorisering steeds meer standaard. Nice en Elero richten zich niet alleen op de stille en onzichtbare aandrijving van zonweringen en rolluiken, maar bieden ook een compleet assortiment aan afstandsbedieningen.”

voorbeschouwing-polyclose-nice-nice-air-kopieren

Nice Air maakt bediening door handbewegingen mogelijk.

 

“Zoals een Italiaanse fabrikant betaamt, is het design-aspect echt belangrijk voor Nice. Twee typerende voorbeelden zijn Agio, de elegante en slimme bediening voor zowel zonwering als lichtbronnen, en Air, een touchless zender die de mogelijkheid biedt om met een eenvoudige beweging van de hand screens, zonneschermen, buitenjaloezieën en rolluiken te besturen.”

“Nice Benelux heeft in 2019 een volledige reorganisatie ondergaan en heeft nu drie business units, een voor tuin- en garagedeuren, een tweede voor alle buis- en lineaire motoren en een derde voor industriële toepassingen, te weten I Door, slagbomen, veiligheid en toegangstoepassingen. Omdat de producten, de behoeften en de markt voor deze toepassingen variëren, hebben we ervoor gekozen om onze kennis en ondersteuning voor deze productgroepen verder te verdiepen. En we hebben onze strategie licht aangepast, wat betekent dat we de afzet van buismotoren van Nice en Elero op de Benelux-markt verder willen uitbreiden.”

voorbeschouwing-polyclose-nice-elero-building-kopieren

De nieuwe hoofdzetel van Elero in Schlierbach, Baden-Württemberg.

 

“Maar daar houdt het niet op! Op 15 november is Nice Benelux verhuisd naar een nieuw gebouw in Leuven, met daarin geïntegreerd een logistieke ruimte van 550 m². Om onze klanten een zeer snelle levering te kunnen garanderen, is er ook een afhaalbalie. Bovendien bieden we met een showroom en een trainingsruimte van meer dan 600 m² onze klanten de mogelijkheid om de productgamma’s van Nice en Elero compleet en real live te ervaren.”

“Op Polyclose 2020 zullen Nice en Elero de laatste ontwikkelingen voorstellen, waaronder oplossingen op zonne-energie voor binnen- en buitenzonwering, het gamma motoren voor zonneschermen, oplossingen voor terrasoverkappingen, toepassingen voor binnenzonwering en, last but not least, industriële toepassingen gebaseerd op lineaire motoren. Alle reden dus om een bezoek te brengen aan de gezamenlijke stand van Nice en Elero!”


stand 1524 – ROB

‘Beslag voor vouwluiken’

Het ROB vouwluikenbeslag voor houten, pvc of aluminium vouwluiken, dat is getest volgens EN13659, kan nu een gewicht aan van maximum 40 kg per paneel. In open of gesloten toestand kan het daarmee een windbelasting van 12 Beaufort of windsnelheden tot 133 km/u opvangen. (Ter vergelijking: 117 km/u is orkaankracht.) Dit opent volgens ROB nieuwe mogelijkheden voor de montage van de grootste, niet-winddoorlatende vouwluiken met een maximale luikbreedte en -hoogte tot respectievelijk 800 en 3000 mm en een totaal luikoppervlakte van maximaal 2,4 m², ook in een veeleisende kustomgeving en bij alle mogelijke temperatuurschommelingen. Met een maximum gewicht van 40 kg per paneel kan het ROB vouwluikenbeslag per kant maximaal vier panelen aan met een maximale houtdikte van 40 mm. Het beslag is verkrijgbaar in alle RAL kleuren, waardoor het naadloos aansluit bij de afwerking van de vouwluiken.

voorbeschouwing-polyclose-rob-vouwluiken-kopieren

Het ROB vouwluikenbeslag kan een windbelasting van 12 Beaufort of windsnelheden tot 133 km/u opvangen.

 

Het volgens de fabrikant montagevriendelijke ROB vouwluikenbeslag is speciaal ontwikkeld voor voorliggende luiken met een aansluiting tegen de profielen, die op die manier in gesloten stand naadloos in het gevelvlak vallen. Als verduistering zijn dit soort luiken daarom een uitstekend alternatief voor buitenzonwering. De luiken kunnen zowel in open als gesloten stand worden vergrendeld.


stand 1572  – Ziptrak®

‘Comfortabel genieten van het buitenleven met hoogwaardige screens van Ziptrak®’

“Outdoor screens van Ziptrak® zijn een betrouwbare oplossing voor het integreren van de binnen- en buitenruimte”, aldus Láska Vereecken van Wendt Agenturen BV uit Hillegom, dat Ziptrak® in de Benelux vertegenwoordigt. “Met deze screens genieten eindgebruikers lang en ongestoord van het buitenleven.” Het gepatenteerde Ziptrak® systeem, dat nu dus ook in de Benelux verkrijgbaar is, is ontwikkeld in Australië en behoort aldaar op de particuliere markt tot de bestverkochte outdoor screens.

voorbeschouwing-polyclose-ziptrak-haven_zijaanzicht-kopieren

Ziptrak® pvc outdoor screen met hoogwaardige pvc raamfolie.

 

Gebruikscomfort

“Ziptrak® systemen zijn volledig gesloten, waardoor de screens windvast zijn en een lange levensduur hebben”, vervolgt Láska Vereecken. “Dankzij een veersysteem kunnen de schermen soepel worden bediend en vanuit het midden met één hand snel en eenvoudig op elke gewenste hoogte worden ingesteld. Openen en sluiten kan zowel aan de binnen- als de buitenkant; de eindgebruiker heeft daarover de volledige controle. Losse elementen en hulpmiddelen, zoals draaistangen, koorden en kabels zijn niet nodig. Dit maakt van Ziptrak® ook een kindveilige oplossing.”

Snelle montage

Voor een Ziptrak® systeem is geen stroomvoorziening nodig en door de handbediening is instellen overbodig. “De installatie verloopt daardoor sneller dan de installatie van gemotoriseerde screens”, constateert Láska Vereecken. “Speciale apparaten en gereedschappen zijn niet nodig. Ziptrak® screens zijn bovendien onderhoudsarm. Als er eventueel toch werkzaamheden aan moeten worden gedaan, kunnen die snel worden uitgevoerd.”

Op maat gemaakt

Screens van Ziptrak® zijn leverbaar tot grote formaten en worden uitgevoerd met hoogwaardige pvc raamfolie of mesh. Het frame is verkrijgbaar in de kleuren antracietgrijs (RAL 7016) en zuiver wit (RAL 9010). Na inmeten door de dealer worden de systemen door een Nederlands bedrijf op maat gemaakt. Wendt biedt Ziptrak® dealers ondersteuning bij de promotie en het bestelproces.


stand 1125 – Building Shutter Systems

‘Opnieuw uitpakken op Polyclose!’

BUILDING Shutter Systems, gespecialiseerd in zonwering en rolluiken, grijpt de komende editie van Polyclose aan om uit te pakken met enkele bijzondere nieuwigheden.

minirol-mono-opening-interieur-kopieren

Het vernieuwde opbouwrolluik Minirol® MONO, toegankelijk van de binnenzijde of van de onderzijde.

 

Stijlvol screengamma

Met het oog op leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen wordt het screengamma van BUILDING Shutter Systems continu verder geoptimaliseerd en uitgebreid. “Naast het gekende gamma in buitenzonwering worden de innovaties op Polyclose in de kijker gezet”, aldus marketingmanager Femke Desmet van BUILDING Shutter Systems.

“Met de Lockscreen® FRONT Solar wordt de meest elegante en duurzame renovatiescreen voorgesteld”, vervolgt Femke Desmet. “Uniek in design, met een volledig intrekbare onderlat en de batterij die in de kast wordt geïntegreerd zonder zichtbare naden. De kast is met 110 x 150 mm bovendien heel compact, terwijl hij toegankelijk blijft via de onderkant. De kast kan een maximum oppervlakte tot 12 m² aan, aangestuurd met een motor van 10 Nm op zonne-energie.”

lockscreenfrontsolar-kopieren

Lockscreen® FRONT Solar.

 

De inbouwscreen Lockscreen® INTEGRATED is volgens Femke Desmet het paradepaardje op het vlak van design. “Weggewerkt in de spouwmuur en voorzien van een volledig intrekbare onderlat is deze screen het toonbeeld van onzichtbare elegantie. Deze screen wordt eveneens uitgevoerd in een kast van 110 x 150 mm en is het meest stijlvolle antwoord voor buitenzonwering in nieuwbouwprojecten en bovendien gemakkelijk te monteren.”

Bij verbouwingen of montage achteraf wordt meestal een screen gekozen die tegen de gevel wordt gemonteerd. Daarvoor heeft BUILDING Shutter Systems de Lockscreen® FRONT met kasten van diverse groottes en vormen in het assortiment. De kastgrootte van 131 mm biedt een oplossing voor bredere of grote ramen en gaat tot wel 6 m breedte. De Lockscreen® FRONT is ook geschikt voor vrijstaande montage, bijvoorbeeld bij een pergola of een andere toepassing.

Eersteklasser in rolluiken

“BUILDING Shutter Systems speelt als producent van rolluiken al decennia lang in eerste klasse”, meent Femke Desmet. “Hoewel rolluiken een gevestigde waarde zijn, komt BUILDING Shutter Systems toch nog steeds met nieuwigheden die het installatie- en gebruiksgemak verhogen.”

locksreen-integrated-kopieren

Inbouwscreen Lockscreen® INTEGRATED.

 

Een opbouwrolluik, waarbij de kast boven op het raam wordt geplaatst, is een praktische en veelzijdige oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie. Op Polyclose stelt BUILDING Shutter Systems een nieuwe generatie opbouwkasten voor. “De vernieuwde Minirol® MONO heeft een kleine, compacte kast waarmee maximaal aan de eisen van comfort en montagegemak wordt voldaan”, legt Femke Desmet uit. Waar een opbouwrolluik doorgaans enkel via de achterzijde (vanuit het interieur) toegankelijk is, lanceert BUILDING Shutter Systems een nieuwe kast die, afhankelijk van de gekozen montage en afwerking, aan de achterzijde (vanuit het interieur) of aan de onderzijde (inferieur) opent. “Eén en dezelfde kast, waarbij de eindgebruiker kiest langs welke zijde deze toegankelijk blijft. Uniek in de markt en dé oplossing voor nieuwbouwwoningen waar de kast mooi weggewerkt wordt en alsnog toegankelijk blijft voor controle of reparatie achteraf.”

Tot slot. Bij moderne bouwstijlen wordt de gevel steeds vaker in stucwerk afgewerkt. Met de Minirol® INTEGRATED stelt BUILDING Shutter Systems een nieuw rolluiktype voor, waarbij de kast achter slag kan worden weggewerkt. De afwerkingslaag van de buitengevel wordt tegen een specifiek ontwikkeld L-profiel aangebracht, waardoor de rolluikkast strak en naadloos wordt geïntegreerd.


stand 4132 – Lewens

‘Individueel ontworpen terrasbeglazing: meer uitbreidingsmogelijkheden voor Murano-glazen daksystemen van Lewens’

Dankzij nieuwe zonweringmodellen, een breder scala aan profielen en beglazingsopties en nieuwe extra’s kunnen Lewens Murano glazen daksystemen nu nog beter worden aangepast aan de wensen van de klant en de plek waar ze komen te staan.

voorbeschouwing-polyclose-lewens-anconazip_detailkast_b-kopieren

Onderliggende dakzonwering Ancona.

 

Verandazonwering type Ancona met zijgeleiding, afdekprofiel en Vario-volant

Om de zon te weren onder een Murano glazen overkapping heeft Lewens de Ancona zonwering in het assortiment. In 2020 brengt Lewens een nieuwe modelvariant van de Ancona onderliggende zonwering op de markt. Ze is voorzien van ritsgeleiding en heeft daardoor een verbeterde windveiligheid. Als optie is een afdekprofiel leverbaar dat het voorprofiel van de voortent verlengt en een lichtspleet aan de voorkant van de zonwering volledig afsluit.

Extra bescherming tegen licht en verblinding kan worden geboden door de optionele Vario-volant. Deze Vario-volant kan apart van de binnenzonwering worden verlengd en ingetrokken.

Meer opties met rondom glas-op-maat

Lewens biedt opties om de verschillende Murano modellen te veranderen van een terrasoverkapping in een volledig afgesloten serre. Systemen met smalle kaderprofielen zijn leverbaar om een vaste beglazing tot op grondniveau te realiseren. De ruimte tussen het glazen dak en de glazen zijwanden kan naadloos worden afgesloten door verschillende driehoekige spiekozijnen. Om de beglazing in de zomer te kunnen openen, kan ook voor railsystemen voor glazen schuifwanden worden gekozen. Ook die kunnen worden gecombineerd met de nieuwe driehoekige spiekozijnen.


stand 4438 – Ellard Benelux

‘Change for the better’

naamloos-3-kopieren

Ellard buismotor.

 

Ellard Benelux BV is pas opgericht en staat in januari al direct op Polyclose 2020. Ellard Benelux gaat het Engelse Ellard Ltd. exclusief vertegenwoordigen in de Benelux. Tevens worden de merken Ellard, elero, NRG, Solux en Black Edition in de markt gezet. Meer hierover elders in deze Z&R.


stand 4227 – Guillaume Janssen

‘Met uitbreiding confectieafdeling paraat voor 2020’

Het is de eerste keer dat het Zwolse zonweringbedrijf Guillaume Janssen BV op Polyclose staat. Het team van het bedrijf wil graag laten zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van bijzondere vormen van buitenzonwering. Daarnaast wordt er een sterke focus gelegd op doekconfectie en is er aandacht voor de uitbreiding van de confectie-afdeling die Guillaume Janssen heeft doorgevoerd.

2019-11-29-15

Guillaume Janssen levert gestikte en gelijmde acryldoeken, gesealde polyesterdoeken, alle soorten screendoeken, pvc-vrije doeken en Low-E doeken.

 

André Janssen laat de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf al geruime tijd over aan zijn ervaren team. “We zijn al sinds 1967 een betrouwbare partner in de vaderlandse zonweringmarkt. Ook op het gebied van doekconfectie hebben we meer dan dertig jaar ervaring. Dankzij een ingrijpende uitbreiding van ons doekenatelier zijn we nu klaar om de doekconfectie op te schalen.” De uitbreiding omvat onder andere het machinepark dat nu bestaat uit een Jentschman banen stikmachine (tot 8 m, zonder meerprijs), een ASCO snijtafel, een ASCO automatische lasmachine en een Jentschman lijmmachine (tot 5,5 m).

Een groot en goed geoutilleerd machinepark heeft geen waarde zonder het juiste personeel. Daarom heeft Guillaume Janssen ook geïnvesteerd in personeel voor de doekenafdeling. Er zijn specialisten aangenomen die het vak beheersen en daarnaast verzorgt het bedrijf interne opleidingen voor de personeelsleden die op de confectieafdeling werken.

2019-11-29-15

Ruim voldoende voorraad om klanten snel en goed te kunnen helpen.

 

Guillaume Janssen werkt samen met de bekende Europese doekleveranciers en confectioneert op onafhankelijke basis. Het bedrijf kent geen zomersluiting. Klanten kunnen het hele jaar door bij het bedrijf terecht voor gestikte en gelijmde acryldoeken, gesealde polyesterdoeken, alle soorten screendoeken, pvc-vrije doeken en Low-E doeken.

De stand van Guillaume Janssen op Polyclose wordt overzichtelijk in twee delen opgesplitst, met aan een kant de technische oplossingen op het gebied van bijzonder gevormde zonweringen en aan de andere kant een uitgebreide weergave van wat het bedrijf in huis heeft op het gebied van doekconfectie.

Bezoekers aan Polyclose wacht een spectaculaire toevoeging aan de stand van Guillaume Janssen. “Behalve bijzondere vormen is een bijzondere maatvoering ook een specialiteit van ons”, besluit Janssen. “Om dat kracht bij te zetten, tonen we de Vertigo op onze stand, een rolgordijn dat geproduceerd kan worden tot maar liefst 30 m breed uit één stuk!”


stand 4320– Tibelly

‘Ruime doekkeuze voor een breed scala aan toepassingen’

voorbeschouwing-polyclose-tibelly-1-kopieren

De doeken van Tibelly zijn te zien op de gezamenlijke stand van Hylas en AVZ-Group op Polyclose in Gent. Meer informatie over de doeken van Tibelly in het Thema Doek, elders in deze Z&R.


stand 4332 – swela

‘Zoveel meer dan alleen zonweringdoek’’

voorbeschouwing-polyclose-swela-2020_polyclose_gent_hq_bild_anzeige-kopieren

Een impressie van de swela stand voor de komende Polyclose. Alle Outdoor Fabrics komen aan bod. (Beeld: Render door Zwierink Standbouw.)

 

De stand van swela op Polyclose staat geheel in het teken van alle outdoor textiel die de doekspecialist uit Emsdetten kan leveren. “Gastvrijheid is een sleutelwoord voor ons”, zegt directeur Wouter Hof van swela. “We nodigen iedereen van harte uit om onze stand op Polyclose te bezoeken om ons assortiment te bekijken en onder het genot van een drankje even tot rust te komen.” Meer informatie over het ruime assortiment van swela in het Thema Doek, elders in deze Z&R.


stand 4122 – Sattler

‘De perfecte kwaliteiten voor pergolazonweringen’

voorbeschouwing-polyclose-sattler-pergola-kombi-kopieren

Covermaster Pergola, een licht, eenzijdig pvc-gecoat weefsel.

 

Ook doekfabrikant Sattler is op Polyclose aanwezig, maar niet in deze voorbeschouwing en ook niet in het Thema Doek. Sattler presenteert zijn nieuws namelijk in een exclusieve bijdrage in het Z&R Jaarboek 2019-2020.


stands 1410 & 1510 – Renson

‘Absolute blikvanger is volledig nieuwE gamma knikarmschermen’

Renson is ook in 2020 weer prominent aanwezig op Polyclose. De hele breedte van het gamma van de specialist uit Waregem wordt gepresenteerd, met speciale aandacht voor de Fixscreen Solar, buitenzonwering en nachtkoeling en Invisivent NL.

voorbeschouwing-polyclose-renson-privewoning_vosselaar_fixscreen_solar_2336-kopieren

Fixscreens Solar met de zonnecel links op de kast.

 

Fixscreen Solar: screen op zonne-energie

Renson introduceert met de Fixscreen Solar een windvaste screen om voor het raam te plaatsen met een zonnecel op de voorkant van de kast. De screen werkt dus op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. Dat betekent dat hij eenvoudig en zonder breekwerken op elk raam van maximaal 10,8 m² kan worden gemonteerd. Daarmee is de Fixscreen Solar volgens Renson de perfecte oplossing voor renovatie of na-installatie op bestaande woningen.

De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast worden geplaatst. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij is weggewerkt in de kast. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig bereikbaar. De Fixscreen Solar is uitgerust met de bekende Renson Fixscreen en Smooth technologieën.

voorbeschouwing-polyclose-renson-privewoning_vosselaar_fixscreen_solar_2350-kopieren

Detailbeeld van de zonnecel van de Fixscreen Solar.

 

Buitenzonwering en nachtkoeling: totaaloplossing voor  draaglijke binnentemperaturen

Een thema dat in de kolommen van Z&R al vaker aan de orde is geweest, is de combinatie van dynamische buitenzonwering en nachtkoeling door intensieve ventilatie die Renson aanbiedt om oververhitting binnenshuis te voorkomen. Daardoor is het volgens Renson zelfs op warme dagen mogelijk om de binnentemperaturen op een natuurlijke manier – zonder energieverslindende airco – draaglijk te houden. Belangrijk is wel om daar vanaf het eerste ontwerp van een woning rekening mee te houden. Ook dit thema krijgt op Polyclose de volledige aandacht op de stand van Renson.

mannekenskouter_waregem_34148-kopieren

Inbraakveilig rooster voor nachtkoeling.

 

Met de dynamische buitenzonwering wordt het binnenvallende zonlicht gecontroleerd. Daarnaast wordt de binnenruimte effectief gekoeld middels nachtkoeling of intensieve ventilatie via grote raamroosters die ’s nachts koele lucht toelaten. De roosters zijn inbraak-, water- en insectenwerend en kunnen zonder zorgen gedurende de nacht open blijven staan. Gecombineerd – buitenzonwering én nachtkoeling – kan dat volgens Renson een daling van de binnentemperatuur tot 10° opleveren.

Om ze inbraakwerend te maken, zijn de inbouwroosters van Renson – afhankelijk van het type en de vereiste klasse – voorzien van versterkte inox montagedoken (RC2) of van stalen staven om in de muur te bevestigen (RC4). Opbouwroosters worden gemonteerd met inbraakvertragende schroeven. Alle zichtbare delen van de inbraakvertragende roosters van Renson zijn voor een strakke esthetische afwerking en een optimale duurzaamheid (geen roestvorming mogelijk) helemaal uit aluminium.

amsterdam_kavel_20e_4534-kopieren

Renson Invisivent NL raamventilatierooster toegepast bij een project in Amsterdam.

 

Invisivent NL:

op maat voor Nederlandse stelkozijnmontage. Voor slim ventileren heeft Renson het raamventilatierooster Invisivent NL in zijn programma. Het zal op Polyclose prominent worden gepresenteerd. Dit raamventilatierooster is specifiek afgestemd op de Nederlandse bouwwijze die gebruik maakt van stelkozijnen. Raam en rooster kunnen als één geheel rechtstreeks worden vastgeschroefd tot in het houten stelkozijn, perfect wind- en waterdicht. Esthetisch geeft dat een mooie oplossing die het uitzicht van suskasten en glasroosters ver overstijgt.

Invisivent NL staat voor een uitgebreid assortiment raamventilatieroosters dat bovenop de meest courante raamprofielen kan worden gemonteerd. De roosters zijn in verschillende – akoestische en/of hoogbouw – versies beschikbaar. Niet meteen een product voor de zonwering-specialist, maar wel goed om er bekend mee te zijn, omdat het in combinatie met buitenzonwering een oplossing kan zijn voor ventilatie en het voorkomen van oververhitting binnenshuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details