Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
In goed overleg met alle betrokkenen R+T uitgesteld naar 2022

In goed overleg met alle betrokkenen R+T uitgesteld naar 2022

​Messe Stuttgart verschuift de volgende editie van de R+T, de belangrijkste beurs ter wereld voor rolluiken, poorten en zonwering met één jaar, van februari 2021 naar februari 2022. De beurs wordt dan gehouden van maandag de 21ste tot en met vrijdag de 25ste. Deze beslissing is het resultaat van intensieve besprekingen tussen de beursorganisatie en alle betrokken partijen, waaronder brancheorganisaties, de R+T exposantenadviesraad en belangrijke exposanten.

In de afgelopen periode zijn een groot aantal belangrijke nationale en internationale exposanten – voor het merendeel – persoonlijk benadert. Die gesprekken hebben als duidelijk resultaat opgeleverd, dat de beslissing om de beurs uit te stellen breed wordt ondersteund. “Vanaf de eerste dag hebben we ingezet op een nauwe en transparante communicatie met alle betrokkenen”, verduidelijkt Roland Bleinroth, directeur en woordvoerder namens de directie van Messe Stuttgart. “De intensieve uitwisseling van ideeën en meningen alsook de raadpleging van een groot aantal exposanten hebben duidelijk aangetoond dat het organiseren van een beurs met de kwaliteit die men van de R+T verwacht op dit moment en onder de huidige omstandigheden niet haalbaar is. De status en het internationale karakter van de beurs vergen een lange en intensieve voorbereiding en daarvoor ontbreken op dit moment de mogelijkheden.”

“De R+T is immers veel meer dan alleen een vakbeurs”, gaat Bleinroth verder. “De interacties met collega’s en vakgenoten, de intensieve gesprekken, talrijke netwerkbijeenkomsten en het uitgebreide randprogramma maken van de R+T een driejaarlijks topevenement en tegelijk een soort van familiebijeenkomst. Dat kan onder de huidige omstandigheden echter niet worden gerealiseerd en waargemaakt.”

“Hoe zwaar ons deze beslissing na twee en een half jaar plannen en voorbereiden ook valt, het is op dit moment de enige juiste”, vult afdelingshoofd Technologie Sebastian Schmid van Messe Stuttgart aan. “Met de verplaatsing naar 2022 willen we voor alles onze partners en exposanten de grootst mogelijke zekerheid bieden. Fabrikanten en leveranciers moeten in februari 2022 weer contact kunnen leggen met het hele R+T netwerk, zoals ze dat gewoon en gewend zijn. We zijn blij dat we gezamenlijk met de branche een oplossing hebben gevonden om het succes van de R+T als belangrijkste beurs ter wereld voor rolluiken, poorten en zonwering een vervolg te kunnen geven.”

Nieuw digitaal R+T format in 2021

De verschuiving van de R+T is niet alleen nadelig, maar zorgt ook voor nieuwe kansen voor de betrokken branches. “In de periode waarin de R+T eigenlijk zou worden gehouden, van maandag 22 tot en met vrijdag 26 februari 2021, krijgen exposanten de mogelijkheid om hun innovaties en nieuwigheden op een digitaal platform wereldwijd aan het vakpubliek te presenteren”, aldus Sebastian Schmid. “Het centrale punt van dit digitale format is de R+T innovatieprijs, die in de oorspronkelijke planning in een live event tijdens de beurs zou worden uitgereikt. Daarnaast worden er ook nog andere thema’s voor het voetlicht gebracht, zoals montagevaardig-heden, smart home en architectuur.”

Dit aanbod wordt aangevuld met hybride, branchespecifieke voordrachten en matchmaking activiteiten om partijen bij elkaar te brengen. Alles wat wordt gepresenteerd, blijft online 365 dagen beschikbaar tot de R+T in 2022, en zal regelmatig worden geactualiseerd. “In de komende tijd wordt dit concept voor een digitale R+T gefinetuned en worden direct de eerste omzettingen gedaan”, vertelt Schmid. “Verder zullen we alle voorbereidingen beginnen voor een succesvolle R+T in 2022. We er kijken nu al naar uit om onze exposanten en bezoekers van 21 tot en met 25 februari 2020 weer persoonlijk in Stuttgart te mogen begroeten!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details