Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
In één jaar tijd een merk opzetten; het kán!
Terrasoverkapping LYRA uit de CORNELS Pro serie terrasoverkappingen met plat vouwdak en diverse CORNELS Glassystemen bij Beachclub C in Noordwijk.

In één jaar tijd een merk opzetten; het kán!

De markt van terras­over­kappingen maakte in 2021 kennis met een nieuw merk!

Het is met recht een goede prestatie in zonweringsland. Want, als je in februari (2021) een nieuw merk terrasoverkappingen lanceert en dan aan het eind van datzelfde jaar kan concluderen dat er al ongeveer 30 verkooppunten zijn, verspreid over heel Nederland en je eigen team al behoorlijk is uitgebreid door de sterke groei, dan doe je dus iets goed. Aan het woord zijn Cornelis Nieuwenhuis, directeur en oprichter van CORNELS® en Linda van der Leer, verantwoordelijk voor de marketing. “Ik denk dat wij met onze technische kennis al op het hoogste niveau in Nederland zitten.”

Hét geheim van de succesvolle lancering is – volgens Cornelis – niet alleen te danken aan ‘goed ondernemerschap’. “Natuurlijk hebben we een visie: we weten waar we voor staan en wat we willen. Maar, eerlijk is eerlijk: het tij zat mee én ikzelf had al flink wat ervaring in het vakgebied: ik kom uit een ondernemersfamilie die al handelde in prachtige glazen tuinkamers. Dus, de affiniteit met de branche had ik al volop.”

Het in Nieuw-Vennep gevestigde bedrijf heeft een prachtige showroom, van ongeveer 200m² waar een deel van de collectie is te zien. “De particuliere markt groeit nu ongekend snel”,  zegt Linda. “Dat is ook niet onlogisch. Sinds de lockdowns bleven de mensen thuis en ontdekten ze dat er – bijvoorbeeld in de tuin of aan de woning – geïnvesteerd moest worden. Maar we zagen – ondanks de coronacrisis – ook de investeringen in de horeca toenemen. Wij zijn daarin een interessante partij omdat wij in staat zijn om qua overspanning grotere afmetingen te leveren. Zo kunnen wij een terrasoverkapping – van bijvoorbeeld 10 meter breed – met één dak plaatsen waar veel andere fabrikanten doorgaans deze in twee delen moeten leveren. Het voordeel? Wel, bij een overspanning die bestaat uit één deel win je montagetijd, bespaar je kosten op de inkoop en het is duurzamer.”

Team CORNELS®. Van links naar rechts Casper Olijhoek, Linda van der Leer, Rick van den Brandt, Annerieke Fleer, Auke Spaanderman en Cornelis Nieuwenhuis. Het team groeit snel: niet op de foto: Daniël Thorburn, Richard van der Vis, Peter Grimbergen en Rianne de Vroomen.

Cornelis en Linda leggen uit dat CORNELS® er tevens in is geslaagd om de productie te kunnen outplaceren naar landen waar de productiekosten lager zijn. “Fabriceren buiten de EU zorgt voor instabiele levertijden o.a. door de EU-grens, is onze ervaring. Mede daarom maakten we de strategische keuze om nu te produceren binnen de EU. Zo leveren we gegarandeerd op hoog niveau. Bovendien geloven wij in het credo dat kwaliteit het altijd moet winnen. En, service behoort hoog in het vaandel te staan. Al onze eigen bedrijfsprocessen zijn daar op afgestemd.”

Natuurlijk zijn de dealers in het land daar een belangrijke schakel in. Cornelis: “Wij proberen altijd de samenwerking te zoeken met ondernemers, die weten hoe ze een verhaal over terrasoverkappingen kunnen vertellen. Die snappen dat je gericht aan lokale marketing moet doen en dat de uitstraling van je showroom ook héél veel zegt. Natuurlijk moet daar altijd iemand aanwezig zijn. Het zijn allemaal factoren die wij bespreekbaar maken als we met een mogelijke nieuwe dealer aan tafel zitten. Wij zijn er van overtuigd dat je het merk CORNELS® niet sporadisch moet willen verkopen: het zou (en dat kan ook!) een wezenlijk onderdeel van je omzet moeten kunnen genereren.”

Linda voegt hier aan toe: “Uiteraard begrijpen wij tegelijkertijd dat dealers ook niet altijd in staat zijn om effectieve marketingcampagnes in de markt te zetten. Wel, daar helpen we mee. Tot aan het schrijven van de Social Media teksten toe. Sec gezien zijn we een leverancier, maar in de praktijk zijn we veel meer: we zijn bondgenoten!”

Voor het jaar 2022 zijn Linda en Cornelis positief gestemd. Cornelis tot slot: “Ik verwacht dat zowel de particuliere als de zakelijke markten blijven groeien. Ook de horeca blijft investeren mede vanwege de verwachting dat ventilatie (op een terras!) nog belangrijker wordt. Zélf komen wij begin 2022 met een nieuw windscherm op de markt. Daar vertellen we een volgende keer méér over!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details