Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
In een halve dag een overdekt terras. Kan dat?
Jaap Reesema en een installateur van Harol bekijken de tekeningen.

In een halve dag een overdekt terras. Kan dat?

‘Voorstander van een nauwe samenwerking met architect of aannemer’

Ja, dat kan. Zonweringexpert Harol maakt het mogelijk op basis van de maatwerkoplossingen en de jarenlange expertise in natuurlijke verkoeling. Kortgeleden heeft Harol bij zanger Jaap Reesema en zijn vrouw Kim Kötter een openschuifbaar lamellendak geïnstalleerd in het dak van het terras bij hun nieuwe woning. De installatie ging heel snel.

Harol-installateurs plaatsen de lamellen van lamellendak Brera.

Een nieuwe woning met een uniek design

De nieuwe woning is volledig verbouwd en heeft een uniek design en daarom is voor een 100% maatwerkterrasoplossing gekozen. Dat begon bij een goed gesprek op locatie door een van de Harol-specialisten. Harol heeft een groot netwerk van installateurs opgebouwd: vakbedrijven met diepgaande kennis die zijn gespecialiseerd in zonwering, rolluiken én terrasoverkappingen en pergola’s. “Om de perfecte terrasoplossing te creëren, wilden we uiteraard weten wat de wensen van de klant waren. Het gaat daarbij ook om de manier hoe mensen het buitenleven in hun leven willen integreren”, vertelt Joris Draelants, Technical Director van Harol. “Jaap en Kim hadden de wens om een sfeervolle, schaduwrijke plek te creëren in combinatie met een verwarmd terras. Bovendien was maximaal lichtinval in de woning een vereiste. Het model Brera bleek de perfecte oplossing.” 

Het geïnstalleerde lamellendak hoeft alleen nog te worden afgewerkt.

100% maatwerk

“Onze specialisten denken écht mee met de eindklant. Daarom zijn wij voorstander van een nauwe samenwerking met architect of aannemer bij een renovatie of nieuwbouw. Op die manier zijn we ervan verzekerd dat de terrasoplossing goed bij de woning past”, legt Joris Draelants uit. Ook voor het Brera-lamellendak van Jaap en Kim hebben de Harol-installateurs met de architect van de woning rondom de tekentafel gezeten. Samen hebben ze aspecten als de ondergrond, dakstructuur, het verankeren en de dakafwerking besproken en afgestemd. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het lamellendak in te bouwen in het dak van het terras. Zo sluit het perfect aan bij de architectuur van de woning. Bovendien kan het lamellendak openschuiven voor maximale lichtinval tijdens de minder zonnige periodes. 

“Ook de waterafvoer is met de architect besproken”, zegt Joris Draelants. “Het ging hier om een geïntegreerde oplossing. Er zijn dus geen voetpalen. Daardoor hebben we de waterafvoer gekoppeld aan de afvoer van het dak. In overleg met de architect is de afvoer van het lamellendak onzichtbaar in de dakconstructie verwerkt. Zo hebben we een optimaal resultaat behaald.” 

Snelle installatie

Door de intensieve samenwerking tussen de Harol-installateurs en de architect van de woning, is de installatie van het lamellendak bij Jaap en Kim snel verlopen. Het in elkaar zetten van het geraamte, het ophijsen en verankeren van het lamellendak, het plaatsen van de lamellen, het afregelen van het systeem en de afwerking hebben de vakinstallateurs binnen enkele uren uitgevoerd. “Wanneer de voorbereiding goed is, kan zelfs een maatwerkterrasoplossing binnen enkele uren worden geplaatst!”, besluit Joris Draelants.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details