Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
HUSOL Zonwering: ‘Groei opvangen doe je het liefst duurzaam!’

HUSOL Zonwering: ‘Groei opvangen doe je het liefst duurzaam!’

Het is duidelijk dat de zonweringbranche zich ondanks de coronacrisis goed staande heeft weten te houden. Sterker nog, her en der is er sprake van een fors groeiende omzet. Zo ook bij HUSOL Zonwering in Genemuiden. Henk Huisbrink merkt dat het drukker is dan ooit. “We zijn de totale omzet van 2019 rond deze tijd al ruimschoots gepasseerd.”

“Met een scherpe focus op kwaliteit zetten wij ons beste beentje voor in dienst van de klant”, vervolgt Huisbrink. “Het feit dat de klant blindelings kan vertrouwen op onze producten en logistiek maakt dat we kunnen spreken van een sterk partnerschap over en weer. Hoe druk het ook is, we tornen niet aan onze kernwaarden en blijven trouw aan merk en kwaliteit. Daarom bijvoorbeeld zal men bij ons geen andere rolluiken dan van heroal aantreffen. Ook de naam Somfy blijven wij hoog in het vaandel voeren.”

Groei en duurzaam werken gaan hand in hand

Wie de berichten rondom HUSOL heeft gevolgd, weet dat het bedrijf er alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te werken. “Op energiegebied hebben we fors geïnvesteerd in zonnepanelen op ons pand en onze interne logistiek is geoptimaliseerd, waardoor we efficiënter werken en veel minder afval produceren”, licht Huisbrink toe. “Maar dat betekent niet dat we daarna hebben stilgezeten. Zo hebben we geïnvesteerd in een nieuwe vrachtwagen en werken we met een nieuwe manier van beladen. Daarvoor hebben we eerst nieuwe productverpakkingen ontwikkeld, die een optimale benutting van de ruimte in de laadbak mogelijk maken. Het resultaat is een uitermate economische en duurzame manier van transporteren. Bedenk goed dat HUSOL een familiebedrijf is dat oog heeft voor een gezondere en betere toekomst. Het is ons er alles aan gelegen om ons steentje bij te dragen aan een betere en schonere wereld voor de generaties die na ons komen.”

In goed vertrouwen

De groei die HUSOL doormaakt is niet uit de lucht komen vallen, legt Huisbrink uit. “Daarvoor leggen we al jarenlang een stevige basis en we blijven dat doen, omdat we gestaag willen doorgroeien. Dat kunnen wij echter alleen omdat wij het vertrouwen van onze klanten genieten. Zonder hun loyaliteit zijn wij nergens! Wij belonen die loyaliteit door de beloftes die we doen ook na te komen. Zo zetten we samen met de klant de schouders eronder, om groei te bewerkstelligen en blijven we waar we kunnen innoveren. Een woord van dank aan onze klanten is dan ook zeker op zijn plaats.”

Controle over het productieproces is van cruciaal belang

Wie wel eens bij HUSOL is geweest, zal het met Henk Huisbrink eens zijn dat de productieafdeling een ‘goed geoliede machine’ is. Centraal in de werkwijze van het Genemuidense bedrijf staat de controle over het productieproces. “Dat begint bij de orderinvoer en eindigt bij de logistiek. Door alle werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren, moet het gek gaan willen wij voor verrassingen komen te staan”, aldus Huisbrink. “Daarom is een eigen doekconfectie bijvoorbeeld zo belangrijk. We koesteren onze vakmensen die met kennis van zaken en – niet onbelangrijk – plezier in het werk elke dag aan de slag gaan om onze producten optima forma bij de klant te krijgen. Laat ik eindigen door te zeggen dat – naast de kwaliteit die we nastreven – de menselijke factor bij HUSOL het allerbelangrijkste is. Dat geldt naar onze eigen medewerkers toe en natuurlijk ook naar onze klanten. We zijn en blijven het familiebedrijf dat zijn personeel en klanten ook graag ziet als familie”, zegt Huisbrink tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details