Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Husol: ‘Rolluiken leveren grote bijdrage aan energiebesparing’
Rolluiken zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing in woningen.

Husol: ‘Rolluiken leveren grote bijdrage aan energiebesparing’

Nu de elektriciteits- en gasprijzen zo gestegen zijn, is de vraag naar rolluiken sterk toegenomen. Dat is althans de constatering van Peter van der Kamp, mede-eigenaar van familiebedrijf Husol uit Genemuiden. Volgens hem zorgen zowel conventionele als solar rolluiken, voor een aanzienlijke energiebesparing in woningen. 

Steeds meer consumenten voelen de gevolgen van de gestegen energie­prijzen in hun portemonnee. “Mensen zijn dan ook massaal aan het kijken naar methoden om de energierekening omlaag te krijgen”, zegt Peter van der Kamp. “We roepen het als branche al jaren, maar nu komt de consument er proefondervindelijk achter: rolluiken helpen om het in de herfst en winter binnen behaaglijk te houden, waardoor de thermostaat een standje lager gezet kan worden. Rol­luiken hebben daarmee een belangrijke functie bij woningisolatie.”

De kwaliteit van solar rolluiken is net zo hoog als die van rolluiken met bekabelde motoren.

Solar rolluiken

Een van de opvallendste trends binnen de branche is om rolluiken te voorzien van accumotoren met zonnepanelen. Ook die ontwikkeling draagt noemenswaardig bij aan minder stroomverbruik, meent Van der Kamp. “In dit verband is het goed om te vermelden dat de RS100 io motor, de fluisterstille rolluikmotor van Somfy, sinds begin van dit jaar ook in een draadloze solar variant op de markt is. Overigens stond voor ons voorop dat we deze accu-oplossingen met zonnepanelen alleen dan zouden toepassen, als we konden garanderen dat de kwaliteit van deze rolluiken net zo hoog zou zijn als met onze bekabelde motoren. Gelukkig is dat ook zo gebleken.”

Door de stijgende energieprijzen is de vraag naar rolluiken sterk toegenomen.

Waardeverhogend

Als het om kwaliteit gaat, doet Husol nooit concessies, vervolgt Van der Kamp. “Precies om die reden werken wij al ruim dertig jaar met rolluiken van heroal. Behalve dat deze rolluiken voor een uitstekende warmte-isolatie zorgen, bieden zij de consument nog een aantal andere belangrijke voordelen die het voor zonweringdealers extra interessant maakt ze op te nemen in hun assortiment. Zo beschermen zij de woning tegen regen of geluidsoverlast, doen ze dienst als zonwering, verfraaien ze de woning, werken ze waardeverhogend, beschermen ze de privacy en zijn ze buitengewoon stil in gebruik. Én het stabiele aluminiumpantser is een effectieve bescherming tegen inbraak en vernielingen.” 

Husol werkt al ruim dertig jaar met rolluiken van heroal.

Duurzame bedrijfsvoering

Naast energiebesparing zijn ook duurzaamheid en circulaire economie momenteel hot items. Volgens Van der Kamp stelt ook Husol alles in het werk om een steentje bij te dragen aan een schonere wereld voor volgende generaties. “Zo hebben onze rolluiken een lange levensduur, waardoor voor de productie uiteindelijk ook minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Verder proberen we in onze gehele bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te zijn. Met de 910 zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand wekken we bijvoorbeeld voor een groot deel onze eigen stroom op. En met ons eigen wagenpark plannen we onze routes zo efficiënt mogelijk in, waardoor we de CO2-uitstoot beperken. Ook het feit dat we in bulk onze materialen inkopen, betekent dat er minder transport nodig is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details