Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Huisautomatisering voor iedereen komt uit Doetinchem’

‘Huisautomatisering voor iedereen komt uit Doetinchem’

“Huisautomatisering moet betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar zijn.” Een uitspraak van Erik Budding, mede-eigenaar van BREL Nederland BV. Vanuit Doetinchem bedient BREL de Benelux-markt met een eigen assortiment aandrijvingen en besturingen voor binnen- en buitenzonwering. Eigenaren Erik Budding en Reinoud Arts hebben beiden hun sporen in de vaderlandse zonweringindustrie ruimschoots verdiend en zetten dagelijks hun expertise in om de motoriseringsgraad van zonwering naar een hoger plan te tillen. 

“We zijn met BREL al langer op een punt aangekomen dat we een meer dan complete propositie hebben voor de zonweringvakhandel”, schetst Budding. “We hebben tijdig ingezien dat goede motorisering in combinatie met huisautomatiseringssystemen de norm aan het worden is. Dat zie je terug in ons programma, waarbij we net zoveel aandacht besteden aan binnen- als aan buitenzonwering.” 

Het beste van twee werelden

Waren binnen- en buitenzonwering vroeger nog twee afgebakende werelden, vandaag is er sprake van integratie als we kijken naar motorisering en besturing. Logisch, vindt Budding. “We zien een kentering in wat de consument wil. Inmiddels is gemotoriseerde buitenzonwering de normaalste zaak van de wereld en vinden we het heel gewoon om ze middels een app te bedienen. Binnenzonwering maakt op dat vlak een inhaalslag. Wanneer een eindgebruiker geautomatiseerde buitenzonwering of rolluiken heeft en het comfortabel vindt om raamdecoratie of gordijnen ook te motoriseren, dan zou het raar zijn als je daar een aparte afstandsbediening voor nodig hebt. Bij BREL combineren we op de meest gemakkelijke manier het beste van twee werelden: binnen- en buitenzonwering bedien je dus met dezelfde app of afstandsbediening.” 

Het hart van BREL Home wordt gevormd door de BREL Home wifi-bridge.

‘Alexa, rolluiken open!’

BREL Home biedt de consument de mogelijkheid om naast bediening via de BREL app ook spraakcommando’s te geven via Google Home, Amazon Alexa en Siri van Apple. “Dat kan allemaal dankzij de BREL Home wifi-bridge”, legt Budding uit. “Ook hiervoor geldt dat wij enorm veel waarde hechten aan betrouwbaarheid en veiligheid, zeker ook omdat het hier om cloud-services gaat. De kers op de taart is dat dit systeem ook nog eens betaalbaar is.” 

BREL beschikt inmiddels ook over een assortiment bi-directionele motoren met terugkoppeling naar het besturingssysteem. “Dat mocht niet ontbreken binnen ons programma”, stelt Budding. “Juist binnen domoticasystemen wil je een interactie tussen motor, besturingssysteem en eindgebruiker. Dat kan nu zonder problemen.” 

Als draadloos ook echt draadloos moet zijn…

“Verder timmeren we stevig aan de weg op het gebied van 100% draadloze motoren en dan hebben we het niet alleen over de besturing”, gaat Budding verder. “Onze motoren met accuvoeding en zonnepanelen hebben geen externe voedingskabel meer nodig. Die ontwikkeling blijven we bij BREL op de voet volgen en we doen er alles aan om mee voorop te lopen op het gebied van solar technologie.” 

Zelfde bedrijf, maar in een nieuw jasje

Passend bij de ingeslagen weg en de status die BREL inmiddels in de Benelux heeft bereikt, hebben Arts en Budding een complete rebranding van BREL als merk laten ontwikkelen. “De nieuwe huisstijl is toekomstbestendig en past qua uitstraling en kleurgebruik helemaal binnen onze bedrijfsfilosofie”, aldus Budding. “Met de pay-off ‘Power in Motion’ geven we twee dingen aan: dat we de kracht hebben om iets in beweging te zetten en dat we als bedrijf dynamisch meegaan met innovaties.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details