Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Horren Industrie Nederland: ‘Goede sales- en producttraining brengt toegevoegde waarde bij horren’
Ook in coronatijd blijft Horren Industrie Nederland doorgaan met trainen en opleiden.

Horren Industrie Nederland: ‘Goede sales- en producttraining brengt toegevoegde waarde bij horren’

Dat is jammer, want naast het feit dat er wellicht meer verkocht had kunnen worden, werkt dit faalkosten in de hand. Daar willen we samen met de dealer graag iets aan doen.” 

Horren Industrie Nederland beschikt niet voor niets over goed geoutilleerde trainingsfaciliteiten. “Ook in coronatijd blijven we doorgaan met trainen en opleiden”, vertelt Bergwerff. “Uiteraard doen we dat zo veilig mogelijk en houden we ons aan alle regels en voorschriften. We zitten met kleinere groepjes bij elkaar, op veilige afstand.” 

Bij de training gaan theorie en praktijk hand in hand.

Trainen en opleiden heeft een enorme vlucht genomen

Volgens Bergwerff zit de kracht van in groepen trainen en opleiden niet alleen in het aangeboden lesmateriaal en de mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen, maar vooral ook in de interactie tussen de deelnemers onderling. “Wanneer je een groep enthousiaste professionals bij elkaar brengt, ontstaan er vanzelf discussies en worden er tips en trucs uitgewisseld. Zelfs wij leren daar nog van! Je bent nooit te oud om te leren en iedereen gaat aan het eind van de dag slimmer naar huis.” 

Bij Horren Industrie Nederland kan men aan de cijfers zien dat dankzij de opleidingen en trainingen het foutpercentage drastisch omlaag is gegaan. “Dat is pure winst voor ons, voor de dealer én voor de eindgebruiker”, schetst Bergwerff. “Bedenk goed dat fouten niet alleen tijd en geld kosten, maar jou als bedrijf ook imagoschade kunnen bezorgen. En met je gemaakte fouten over de tong gaan bij een verjaardagsfeestje, daar valt niet tegenop te adverteren. Zorgen dat het product goed geadviseerd is, perfect past en naar tevredenheid meteen in gebruik kan worden genomen, daar scoor je wel mee.” 

Iedereen leert van elkaar tijdens een training.

Unieke producten verdienen de beste uitleg

“Als ontwikkelaar en innovator beschikt Horren Industrie Nederland over een uitzonderlijk programma, met het eigen merk en de merken SINAX en CEEZZ”, stelt Bergwerff. “We kunnen deze producten natuurlijk alleen maar met succes de markt in zetten dankzij onze klanten. Daarom is het belangrijk om naar hen te luisteren. Zo hebben we op 1 maart ons hele programma in één groot en overzichtelijk prijzenboek samengebracht, inclusief alle benodigde specificaties, technische gegevens en onderhoudsinstructies. Dat boek ligt uiteraard ook op tafel bij trainingen. Het is de leidraad.” 

“Bij menig deelnemer aan de trainingen bij Horren Industrie Nederland gaan de ogen open”, gaat Bergwerff verder. “Mensen zijn gewoontedieren en denken alles wel te weten. Dan blijkt uit zo’n training dat er nog veel meer kennis te vergaren is. Naast nieuwe dingen leert men ook bepaalde handelingen routinematig uitvoeren, zodat het efficiënter en/of veiliger gebeurt. Wat we iedereen willen meegeven is: ga voor het product, ga voor de markt, train jezelf en laat de eindgebruiker er vooral de vruchten van plukken.” 

Het nieuwe verkoopboek en de nieuwe raamstickers, die binnenkort aan de dealers worden verstrekt. De consument kan dan buiten al zien dat men met een specialist te maken heeft.

Technisch onderlegde verkoper en commercieel ingestelde monteur: ideaal!

“We maken in de trainingen geen onderscheid tussen sales en techniek”, besluit Bergwerff. “Want laten we eerlijk zijn: hoe mooi is het om een technisch onderlegde verkoper te zijn, of een commercieel ingestelde monteur? Ik neem zelf de salestraining voor mijn rekening en collega Erwin van Ledden doet de technische training. Overigens is iedereen welkom, je hoeft niet eerst klant te zijn. We zien ook graag prospects aan tafel komen, per slot van rekening is de training voor ons de mooiste kans om te laten zien hoe uniek onze producten zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details