Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Hor en raamdecoratie samengebracht in een nieuw hybride systeem
Duho, een combinatie van plisséhor en honeycomb raamdecoratie.

Hor en raamdecoratie samengebracht in een nieuw hybride systeem

Je zult maar die slimme vlieg zijn, die zijn facetogen heeft laten vallen op het openstaande dakraam. Na het hogerop te hebben gezocht, moet je je echter gewonnen geven door de aanwezige hor die je de toegang tot de binnenruimte ontzegt. Terwijl je teleurgesteld het huis van de buren opzoekt, denk je nog: Zag ik nou ook nog raamdecoratie? Dat zag je goed, vlieg!  

In het mooie Lienden wordt Z&R gastvrij ontvangen bij Horren Industrie Nederland, in de speciale trainingsruimte voor dealers, om kennis te nemen van de laatste innovatie op het gebied van insectenwering en raamdecoratie. Het is een hybridesysteem dat door gastheer Ivo Bergwerff vol enthousiasme wordt gepresenteerd. 

Cees van Mechelen (links), eigenaar en directeur van Horren Industrie Nederland en Ivo Bergwerff hebben plezier. Ivo: “Als je maar niet publiceert dat we het CEEZZZ concept naar Cees vernoemd hebben!”

Een mooi stukje co-creatie

“Zoals al eerder in Z&R te lezen was, heeft Horren Industrie Nederland sinds oktober 2019 een partnerschap met Sinax”, vertelt Bergwerff. “Uit dat partnerschap zijn mooie horproducten voortgevloeid, die inmiddels een grote populariteit op de Nederlandse markt genieten. Medio dit jaar zijn we met onze partner om tafel gegaan om wensen te bespreken die ons dealernetwerk bij ons had neergelegd. Wat bleek: er was behoefte aan een systeem, waarin hor en raamdecoratie zijn geïntegreerd. En dat liefst zo gemaakt, dat het moeiteloos geschikt is voor zowel gewone ramen als dakramen.” 

Na uitvoerig ontwerpen, engineeren en testen,  is er een mooie oplossing uit de bus gekomen, vindt Bergwerff. “We hebben een frame ontwikkeld, waarin een plisséhor is gecombineerd met een plissé raamdecoratie of een honeycomb raamdecoratie. We leveren dit systeem in twee varianten, te weten een frame met een dikte van 17 mm voor de geplisseerde raamdecoratie en een variant van 28 mm voor als de honeycomb raamdecoratie wordt toegepast. Deze innovatieve oplossing heeft de welluidende naam CEEZZZ gekregen. De variant van 17 mm heet CEEZZZ Pliho, de variant van 28 mm CEEZZZ Duho.” 

Horren Industrie Nederland geeft sales- en technische trainingen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte.

Geheel naar wens toe te passen

Binnen het CEEZZZ frame lopen hor en raamdecoratie naar elkaar toe. Als de onderlijsten elkaar raken, worden ze gefixeerd door magneten. “Het maakt niet uit hoe je dit systeem toepast”, vervolgt Bergwerff. “Je kunt ervoor kiezen om de hor van onderen te laten komen en de raamdecoratie van boven, maar net zo gemakkelijk laat het systeem zich horizontaal toepassen, waarbij je kunt kiezen welk product er links en rechts moet zitten. De producten kunnen in elke stand worden gepositioneerd.” 

“Bijzonder is verder dat dit product geschikt is voor toepassing bij dakraamsystemen”, gaat Bergwerff verder. “Dat maakt dat je in de zomer de meestal erg warme zolderverdieping lekker kunt ventileren. Na 2020 hoef ik denk ik niet meer uit te leggen wat het belang is van de toetreding van frisse lucht in een woning.” 

Pliho, een combinatie van plisséhor en plissé raamdecoratie.

Eenvoudige montage

CEEZZZ Pliho en CEEZZZ Duho kunnen worden gemonteerd door middel van schroeven, magneten of dubbelzijdige tape. Ivo Bergwerff licht alvast een tipje van de sluier omtrent een vierde montagemethode die eraan staat te komen. “We werken aan een montageprincipe als inzetframe, in het profiel van een inzethor. De uitvoering met flens en magneet wordt medio 2021 verwacht.” De maximale maatvoering ligt op maximaal 1400 mm x 1800 mm framemaat, waarbij breedte en hoogte kunnen worden omgewisseld. 

Met een nieuwe, zeer complete prijslijst in aantocht, waarin de programma’s van Horren Industrie Nederland en Sinax zijn samengevoegd, toont Bergwerff de speciale map voor CEEZZZ. “Bijzonder van kleur en heel compleet uitgevoerd qua getoonde opties en technische specificaties. Zo kent de Duho maar liefst tien kleuren textiel en kunnen de alu profielen van de Pliho en Duho in zes trendy RAL kleuren worden geleverd”. 

“Dat is de weg die we nu inslaan”, zegt Bergwerff tot besluit. “Producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding, in eigen beheer geproduceerd, met een grote toegevoegde waarde in verkoopondersteuning en marketing.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details