Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Home & Garden Solutions  neemt Sunmaster Nederland over

Home & Garden Solutions neemt Sunmaster Nederland over

Sunmaster gaat verder als zelfstandige dochteronderneming van Home & Garden Solutions, naast de bestaande merken Verasol en Gardendreams. Met de overname stijgt de omzet van Home & Garden Solutions naar bijna 80 miljoen euro.

Sunmaster bestaat al bijna 50 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardige buitenzonwering. Het bedrijf is een van de grootste professionele business-to-business leveranciers op de Nederlandse zonweringmarkt en heeft een landelijk dealernetwerk. Het productaanbod van Sunmaster bestaat uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën. 

Het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van Sunmaster zijn in Nijkerk. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van bijna 12 miljoen euro en heeft ongeveer 40 medewerkers. Het management van Sunmaster onder leiding van directeur Chris Kollen blijft na de overname aan. 

Chris Kollen.

“Als Home & Garden Solutions hebben we de ambitie om een toonaangevende positie in de Europese woning en lifestylemarkt op te bouwen”, licht CEO Aart Roos van Home & Garden Solutions toe. “De overname van Sunmaster helpt ons om die groeiambitie waar te maken. De combinatie van zonweringmerk Sunmaster met onze bestaande merken Gardendreams en Verasol verbreedt en versterkt ons aanbod aan oplossingen voor huis, terras en tuin, waardoor wij de klant nog volwaardiger kunnen bedienen met optimale kwaliteit en toegevoegde waarde.” 

Gardendreams Superior Edition veranda.

Over Home & Garden Solutions

Home & Garden Solutions (voorheen Outdoor Living Group), is de houdstermaatschappij die in 2017 Verasol en in 2019 Gardendreams heeft overgenomen. Verasol en Gardendreams produceren veranda’s, tuinkamers, schuifwandsystemen, tuinhuisjes en carports uit aluminium. In 2020 heeft Home & Garden Solutions met circa 250 werknemers een omzet van 66 miljoen euro gerealiseerd. De producten van Verasol en Gardendreams worden verkocht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen. Verasol verkoopt via eigen winkels, online, geselecteerde dealers en distribiteurs. Gardendreams verkoopt via dealers, Europese doe-het-zelfketens en een eigen verkooporganisatie te Frankrijk. 

“De overname van Sunmaster betekent een mooie aanvulling op de assortimenten van Verasol en Gardendreams”, constateert ook Marc Staal, Managing Partner en Chairman van AAC Capital. “AAC is actief betrokken bij de initiatieven om Home & Garden Solutions uit te bouwen tot een van de leidende Europese bedrijven in de sector. Deze acquisitie illustreert de strategie van AAC om zijn portfoliobedrijven te laten groeien en om managementteams te ondersteunen bij hun lange termijnplannen.” 

Over AAC Capital

AAC is een buy-outonderneming in het middensegment van de markt met inmiddels 34 management buy-outs op zijn naam, waarvan er 27 zijn gerealiseerd. AAC investeert in winstgevende vennootschappen die zijn gevestigd in de Benelux. AAC is een op groei gerichte investeerder en heeft naast Home & Garden Solutions de vennootschappen Yarrah, Oogwereld, Fysius, Lubbers Logistics Group, Savaco en Hobré Instruments in portefeuille. 

Samen sterk(er)

Niet alleen bij AAC Capital en Home & Garden Solutions is er tevredenheid. “We zijn trots dat Sunmaster nu onderdeel uitmaakt van de Home & Garden Solutions groep”, zegt directeur Chris Kollen. “Sunmaster gaat als zelfstandige dochteronderneming verder, naast de bestaande merken Verasol en Gardendreams. Door de extra daadkracht vanuit de groep en de te verwachten synergie-effecten zullen Sunmaster, Verasol en Gardendreams in een versneld tempo gaan werken aan het upgraden van hun productprogramma’s, wat onze samenwerking enorm zal versterken.” 

Over Sunmaster

Sunmaster in Nijkerk is al bijna 50 jaar een toonaangevende producent van kwalitatief hoogwaardige buitenzonwering. De onderneming is met ongeveer 40 medewerkers een van de grootste business-to-business leveranciers van zonwering en buitenlevenproducten in Nederland en heeft een landelijk dealernetwerk. Het productaanbod van Sunmaster bestaat uit knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën.  

“De combinatie van Sunmaster met de merken Verasol en Gardendreams verbreedt en versterkt ons aanbod in huis- en tuinoplossingen. Daardoor kunnen wij onze dealers nog volwaardiger bedienen door hen optimale kwaliteit en toegevoegde waarde te bieden”, gaat Kollen verder. In 2017 heeft Home & Garden Solutions Verasol overgenomen, in 2019 is de overname van Gardendreams gevolgd en daar komt 2021 dus Sunmaster bij. 

Het plan is dat Home & Garden Solutions Sunmaster gaat helpen met internationalisering. “Momenteel verkoopt Sunmaster zijn producten alleen in Nederland”, zegt Kollen daarover. “De producten van Verasol en Gardendreams worden ook in Duitsland, België, Frankrijk en Polen verkocht. Als Sunmaster internationaliseert, zal dat tot groei en extra banen in Nederland leiden. Bij Sunmaster hebben we heel veel zin om deze uitdaging aan te gaan en zijn er trots op dat wij nu deel uitmaken van Home & Garden Solutions.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details