Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Hoe je duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken?
De zonwering omlaag creëert binnen een aangenaam leefklimaat.

Hoe je duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken?

‘Een korte keten vinden we heel belangrijk’

Het omlaag brengen van de energienota is voor iedereen op dit moment een belangrijk thema. De tarieven stijgen immers ongekend. Hoe gaan we daar mee om? Daarnaast is er ten aanzien van het energievraagstuk nog een insteek: duurzaamheid. Volgens Femke Desmet, verantwoordelijk voor de communicatie en marketing bij BUILDING SHUTTERS, gaat het als fabrikant enerzijds om een kritische blik op de eigen productieprocessen en anderzijds op het verbeteren van de producten die aan de markt worden geleverd. “Het uiteindelijke doel is energiebesparing.” 

‘Made in Belgium’ is voor Femke en haar collega’s dan ook een heel relevant aspect. “Bij al onze inkoop kijken wij namelijk of wij producten en grondstoffen zo dichtbij mogelijk kunnen inkopen. Natuurlijk is niet alles in België mogelijk, maar we focussen op Europa. Een korte keten vinden wij belangrijk omdat je dan op transportkosten en -bewegingen kunt besparen, en daardoor op CO2-uitstoot.”

Maar het gaat ook om de eigen bedrijfsprocessen legt Femke uit. “Zo hebben we al jaren zonne­panelen op onze daken, waardoor we laagvoorzienend werden. En ons gasgebruik is in het laatste jaar bijna gehalveerd. Dat kwam mede omdat we in de lakkerij een nieuwe afblaaszone hebben, waardoor de oven op een lagere temperatuur kan worden ingesteld. Maar ook kleine ingrepen dragen bij. Zo hebben we alle koelkasten vervangen, waardoor ons verbruik meteen daalde. We hebben dus ongelooflijk veel gedaan, waardoor ons energieverbruik vorig jaar met 25% is gedaald. Daar zijn we best trots op.”

Natuurlijk dringt de vraag zich op of de markt die besparingen dan ook terugziet in de prijzen van de producten. “Goede vraag!” zegt Femke lachend. “En ja, we hebben voor onze halffabricaten een aantal prijsdalingen voor elkaar kunnen krijgen. Dat betrof dan vooral het aluminium. Helaas nog niet voor alles, want natuurlijk zijn er meerdere componenten die een eindprijs bepalen, zoals de kosten van arbeid. Maar linksom of rechtsom kan de markt ervan uitgaan dat wij de ontwikkelingen elke dag op de voet volgen, want niemand zit te wachten op onnodig hoge kosten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details