Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Het zonnezeil KHEOPE maakt van de buitenruimte van een hotel een gezellige verblijfsruimte met een design-uitstraling’
KHEOPE zonnezeilen van KE toegepast bij het terras van het Falkensteiner Hotel Kronplatz.

‘Het zonnezeil KHEOPE maakt van de buitenruimte van een hotel een gezellige verblijfsruimte met een design-uitstraling’

Voor zijn zonnezeilsysteem KHEOPE heeft KE zich laten inspireren door de transparante structuren zoals die veel in de nautische wereld worden gebruikt. Zonnezeilen van dit type zijn door het Falkensteiner Hotel Kronplatz in Riscone/Brunico in de provincie Bozen, Zuid-Tirol in Italië gekozen om een deel van de buitenruimte om te toveren tot een gezellige buitenruimte met een design-uitstraling.

De projectgegevens op een rijtje: 

 • Projectnaam: Falkensteiner Hotel Kronplatz
 • Adres: Seilbahnstraße 1c, I-39031 Riscone/Brunico, Bozen, Zuid-Tirol
 • Projectuitvoering: projectbureau van KE in samenwerking met architect Fabio Lardera
 • Opdrachtgever: Falkensteiner Hotels & Residences
 • Overdekt oppervlak: circa 74 m2
 • Geïnstalleerde producten: drie KHEOPE zonnezeilen met motor en windsensor en Tempotest Starlight doek 6015/201 van 573 cm breed bij een uitval van 430 cm
KHEOPE zonnezeilen van KE toegepast bij het terras van het Falkensteiner Hotel Kronplatz.

Projectomschrijving

Het Falkensteiner Hotel Kronplatz ligt in het skigebied Kronplatz in Zuid-Tirol, waar de blik van het Pusterdal via het Antholzerdal en het Gsieserdal tot het Gaderdal in het zuiden reikt. Het hotel ligt direct voor de skiliften van Kronplatz. Het door Milanese architectenbureau Matteo Thun & Partners s.r.l. ontworpen vijfsterrenresort beschikt over 97 moderne kamers en suits. Het hotel pretendeert dat het zijn gasten, mede dankzij een zogenaamde ‘beleveniscoach’, een uniek en op maat vormgegeven verblijf kan bieden.

Om de buitenruimte van het resort vorm te geven, heeft de eigenaar zich tot het projectbureau van KE gewend, dat gespecialiseerd is in grote horecaprojecten. Het projectbureau heeft ondersteuning gezocht bij de architect Fabio Lardera. Hij is als ontwerper verantwoordelijk voor de lijn KE zonnezeilen. Opdracht was om de buitenruimte van Hotel Kronplatz elegant te beschaduwen met een installatie met minimale impact op de buitenruimte die bovendien nauw moest aansluiten bij het moderne alpine ontwerp van het hotel.

De lijnen van de omringende bergen, die voor architectenbureau Matteo Thun & Partners de inspiratie voor het ontwerp van het hotel waren, komen terug in het ruimtelijke en luchtige design van de zonnezeilen KHEOPE van KE: heldere, wezenlijke lijnen in combinatie met het gebruik van materialen van nautische oorsprong, zoals roestvast staal, waterwerende stoffen. Daardoor beschermen de zeilen niet alleen tegen de zon, maar zijn ze volgens KE ook uitstekend bestand tegen weersinvloeden en slijtage.

Het projectbureau van KE en architect Fabio Lardera hebben voor de buitenruimte van het Hotel Kronplatz gekozen voor drie KHEOPE zonnezeilen om voor de gasten een beschermde ontspanningszone te creëren die harmonieert met de tuin rondom. De drie zonnezeilen zijn gemotoriseerd en met een windsensor uitgerust, zodat de zeilen in geval van slecht weer automatisch sluiten.

Met projecten als Falkensteiner Hotel Kronplatz wil KE zijn positie als partner voor de horeca bevestigen. KE doet dat door de inzet van zijn geëngageerde projectbureau, door zich te focussen op hoogwaardig design en veelzijdige functionaliteit van zijn producten en door het gebruik van hoogwaardige materialen en componenten. Alle producten van KE worden in de hoofdvestiging van het bedrijf in Noventa di Piave, in de provincie Venetië.

Technische gegevens van de KHEOPE zonnezeilen voor het Falkensteiner Hotel Kronplatz:

 • Grootte: tot 7 x 7 m of naar productiemogelijkheden op maat geproduceerd
 • Zonnezeilconstructie uit gebeitst en mechanisch gepolijst AISI 304 staal (voor masten en bevestigingsmaterialen) en geanodiseerd aluminium voor de bomen
 • Beschikbare stoffen: wit, zandkleurig en bordeauxrood Dacron met ingeweven polyesterdraden ter verhoging van de weer­bestendigheid en waterafstotend Tempotest Starlight
 • De motor heeft een motorhuis uit rvs. Hij is gefabriceerd met een wormschroef met dubbele, onafhankelijk werking om het zeildoek in verschillende hoeken te kunnen bedienen. De bedieningskabels voor het zeil zijn uit rvs
 • Windweerstandsklasse 1 volgens EN 13561/2015

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details