Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Het voordeel van een screen is naast zonwering ook energiebesparing’
Screens zijn een effectieve vorm van zonwering. Ze weren de zon voordat die het glas bereikt.

‘Het voordeel van een screen is naast zonwering ook energiebesparing’

“2022 is een hectisch jaar geweest voor de zonweringbranche. Door het thuiswerken en de energiecrisis zijn consumenten op zoek naar manieren om energie te besparen. Hét alternatief voor een energie slurpend aircosysteem zijn screens”, aldus Hans Schellekens (56), accountmanager van Smits Rolluiken en Zonwering, over het afgelopen jaar in de zonweringbranche en de oplossing die screens kunnen zijn, want in hoeverre is de consument zich bewust van deze optie? 

“De eerste introductie van screens was zo’n twintig jaar geleden met het type Excellent Screen en in deze categorie is de productontwikkeling niet stil blijven staan”, vervolgt Schellekens. “Bij AVZ-Group volgen we de marktontwikkelingen op de voet en zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie, zodat we onze klanten altijd van de beste producten kunnen voorzien. We zien nu een omslag naar de vernieuwde techniek met een ritsgeleide screen, de SolidScreen. Deze technologische verbeteringen in het product sluiten perfect aan bij de hedendaagse wensen van de eindgebruiker en zijn dan ook een groot succes te noemen.” 

Screens passen uitstekend bij dit in moderne stijl gebouwde huis.

Voordelen van screens

“Buitenzonwering, met name screens, zijn erg geschikt om de warmte buiten te houden in de zomer en binnen te houden in de winter. Wanneer er bijvoorbeeld lamellen of gordijnen hangen, komt de warmte door het glas heen en warmt de ruimte op. Door middel van een screen aan de buitenzijde houd je de meeste warmte buiten. De selectie van het type doek is medebepalend voor het effect op de energiebesparing. Het doek dat voor screens gebruikt wordt is glasvezeldoek. Eén van de eigenschappen van dit type doek is dat het, afhankelijk van de kleur, het grootste gedeelte van de warmte absorbeert of weerkaatst. Lichte doeken hebben een gemiddelde transmissiewaarde, hoge reflectiewaarde, en lage absorptiewaarde. Donkere doeken hebben daarentegen een lage transmissiewaarde, lage reflectiewaarde en zéér hoge absorptiewaarde. Aangezien de absorptiewaarde van donkere doeken zo hoog is, weegt de reflectiewaarde van de lichte doeken hier in verhouding niet tegen op. De keuze van de consumenten is veelal medebepalend op basis van een kleur die goed past bij het interieur. Wanneer een klant de wens heeft om het binnenklimaat zo veel mogelijk te verbeteren en energiebesparing te realiseren, is het aan te raden om een donker doek te selecteren.”

“Een ander groot voordeel van een screen is dat het privacy biedt zonder het zicht naar buiten volledig te blokkeren”, gaat Schellekens verder. “Je kunt namelijk gemakkelijker van binnen naar buiten kijken dan van buiten naar binnen. Als het buiten donker is en er binnen licht brandt, zul je door het doek van buitenaf een silhouet zien, maar mensen kunnen niet naar binnen kijken. AVZ-Group heeft een breed assortiment doeken, waaronder het speciale Tibelly ecole1% dat door de speciale weving meer zonlicht tegenhoudt. Een ideale toepassing voor scholen, kantoorgebouwen of thuiswerk kantoren, waardoor het digibord of beeldscherm altijd goed leesbaar blijft. Nog een voordeel: als screens in combinatie met een aircosysteem worden toegepast, verbruikt zo’n systeem minder energie.” 

Kennisdeling en partnerschappen

“Kennis is de basis van het geven van een goed advies! Daarom delen we onze kennis graag met onze partners zodat de consument altijd zeker is van een passend zonweringproduct. De komende jaren richt de AVZ-Group zich niet alleen op het leveren van hoogwaardige producten, maar streven we er ook naar om een uitstekende service en garantie te verlenen. Dat geldt uiteraard ook voor de productgroep screens. Deze vorm van zonwering is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Wie meer wil weten over de screens in het assortiment van AVZ-Group kan contact met ons opnemen. Wij helpen graag”, besluit Schellekens.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details