Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het terras wordt een wellness-oase van aluminium en glas

Het terras wordt een wellness-oase van aluminium en glas

Zomertuinsystemen beschermen tegen overmatig zonlicht en hitte, maar ook tegen wind, regen en koude

We willen vandaag zoveel mogelijk tijd op ons terras of in de tuin doorbrengen, maar dan moeten we ook rekening houden met de grillen van de natuur. Of toch niet?

Met een zomertuinsysteem van Sunparadise wordt het terras als het ware tot een extra leefruimte omgetoverd. Een eenvoudig CUBO terrasdak beschermt de gebruiker tegen de felle hitte, maar laat toch voldoende daglicht en buitenlucht toe. Wie ook beschermd wil zijn tegen wind of regen, kan kiezen voor een gedeeltelijk of volledig afgesloten systeem met bijvoorbeeld de nieuwe GSS 17 hardglazen schuif-stapelwand met individueel verschuifbare vleugels. Sunparadise AG staat bekend om zijn innovatieve winter- en zomertuinsystemen. Een wintertuin is een elegante, lichtdoorstroomde aanbouw, die de sfeer van buiten als het ware in de woning brengt, terwijl een zomertuin het terras omtovert tot een soort wellness-oase, waar de gebruiker kan genieten van het buitengevoel, zonder rekening te moeten houden met de grillen van de natuur. Met de Hawaii 40 Series biedt de specialist de consument een elegante oplossing voor een eenvoudige terrasoverkapping of een complexe serre voorzien van een rechttoe-rechtaan dak met een glazen onderbouw, een vlak dak, lessenaarsdak of hoekvormdak.

CUBO en PURE terrasdaken

Sunparadise heeft het gamma Hawaii 40 dak-systemen sinds vorig jaar uitgebreid met twee types: de puristische PURE en de kubistische CUBO. De Hawaii 40 PURE is een hoogwaardige aluminium constructie met strakke profielaanzichten en een hellend dak tussen 4° en 15° die direct aan de gevel aangebouwd wordt. Deze overkapping omvat een regengoot met geïntegreerde bescherming tegen bladeren en kan optioneel geleverd worden met dimbare, warme led-lampen.

sunparadise2_cubo_vg17_riembauer_abschluss_3-kopieren

De Hawaii 40 CUBO met plat dak wordt aan de gevel gemonteerd of vrijstaand in de tuin geplaatst.

 

“Met de Hawaii 40 CUBO spelen we perfect in op de ontwerp- en bouwtrend naar een pure, kubistische vormgeving. Dit hoogwaardige platte dak, beschikbaar met beglazing tussen 8 en 42 mm, kan aan de muur van een gebouw gemonteerd worden en zelfs als dakoversteek zonder palen. Verder kan dit systeem ook vrijstaand in de tuin geplaatst worden of als carport gebruikt worden. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer en dankzij ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle led-verlichting voorzien worden”, zegt Lucas Bouwers van Sunparadise Nederland.
“Tijdens Polyclose presenteerden we de nieuwste versie van dit type, uitgerust met een nieuw type dak en leverbaar in een volledig nieuwe dimensionering. Zo is deze terrasoverkapping beschikbaar voor oppervlaktes van maximaal 13,6 meter breed en 6,90 meter diep met slechts één middenpaal ter ondersteuning.”

GSS 17 hardglazen schuif-stapelwand

Zowel de Pure als de Cubo zijn beschikbaar in een breed kleurengamma en kunnen afgesloten worden tegen regen, wind of koude met volledig glazen, verschuifbare, vouw- en stapelwanden.
“De compleet glazen schuifinstallaties VG15 en VG17 zijn gebaseerd op uiterst compacte en lichte aluminium profielsystemen en leverbaar in 2-, 3-, 4- of 5-sporige (VG 17 ook in 6-sporige) uitvoering. De individuele elementen lopen op kogelgelagerde loopwielen en zijn uitgerust met meenemers die het volgende element bij het sluiten automatisch meetrekken”, vult Dirk Larivière van Sunparadise België aan.
“Onze nieuwe GSS 17 is een hardglazen schuif- en stapelwand met tot acht individueel verschuifbare vleugels met afmetingen tot 900 x 2700 mm, die boven en onder in een smal aluminium profiel vastgehouden en geleid worden. Alle vleugels worden 90 ° gedraaid in een station, zodat de hele wand een klein vleugelpakket wordt. Dit nieuwe, eenvoudig te monteren systeem vervangt de Freeslide en is beschikbaar vanaf juni 2020.” 

Dit artikel is eerder verschenen in Profiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details