Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het succes verklaard. Wilms zet in op verticale integratie
Het Wilms Experience center.

Het succes verklaard. Wilms zet in op verticale integratie

Veel bedrijven concentreren zich steeds meer op hun kernactiviteiten en stoten af wat daar niet bij hoort. Wilms doet bewust het omgekeerde. “Verticale integratie, we houden alles in eigen hand, en dat met succes!”, zegt marketingmanager Andres Lesire. “De cijfers waarmee we groeien, tonen aan dat wij het goede spoor volgen. Steeds meer zonweringspecialisten willen graag met Wilms in zee.” 

“In 2020 is onze omzet met 17% gestegen, dit jaar koersen we af op 20%”, aldus Lesire. “In 2020 hebben we 40 nieuwe mensen aangenomen, waardoor er nu al 200 schaduwmeesters zijn. Voor het einde van het jaar moet dat aantal nog eens met 20 zijn gegroeid.” Indrukwekkende cijfers die aantonen dat de aanpak van Wilms werkt. Verticale integratie – alle stappen van het proces in één hand – is één van de pijlers van het succes, waardoor Wilms zijn klanten een hoge leverbetrouwbaarheid en service kan garanderen. 

Wilms confectioneert alle screendoeken in de elf preferente kleuren zelf.

Wilms extrudeert en assembleert in eigen fabriek en heeft daarnaast een moderne en volgens de laatste milieunormen opgezette poedercoating in huis. Als belangrijk onderdeel van de verticale integratie noemt Lesire de eigen transportafdeling. “Onze chauffeurs weten best hoe met kwetsbare producten als zonwering om te gaan. Ze hebben vaste routes met hun ‘eigen’ klanten. Soms hebben ze zelfs een sleutel, zodat ze de bestelde goederen zelfstandig kunnen afleveren als er niemand aanwezig is.”

Verticale integratie helpt om levertijden te verkorten, maar er is volgens Lesire meer: “We hebben heel bewust onze standaard doekcollecties voor knikarmschermen en screens beperkt. We bieden een groot aanbod aan doeken, maar de ervaring leert dat het overgrote deel van de bestellingen een beperkt aantal kleuren betreft, de 80/20 regel. Daarom hebben we preferente kleuren geselecteerd – 11 uit ons assortiment screendoeken en 24 zonweringdoeken – die goed zijn voor het overgrote deel van de bestellingen. De doeken in die kleuren houden we zelf op stock én confectioneren we in huis, wat de leversnelheid ten goede komt.” 

Wilms voert een assertief voorraadbeleid.

Digitale optimalisatie is een ander middel om de doorlooptijden van orders te versnellen. “Online bestellen neemt een grote vlucht en steeds meer dealers doen dat”, constateert Lesire. “Onze klanten kunnen via het Wilms Klantenportaal zelf hun opdrachten invoeren. Na controle worden die direct doorgestuurd naar de productie. Dat zorgt uiteraard voor minder administratieve handelingen, minder fouten en vooral tijdwinst. De klant profiteert middels een korting mee van de kostenbesparing.” Op de traditionele manier bestellen is nog steeds mogelijk, want niet iedereen heeft het online bestellen al omarmd. “Die klanten blijven uiteraard welkom bij Wilms!” 

De groei die Wilms dankzij zijn innovatieve aanpak doormaakt, vertaalt zich niet alleen in vergroting van het personeelsbestand, maar vraagt ook om extra bedrijfsoppervlak. Daarom heeft Wilms voor 2022 een uitbreiding van zijn bedrijfscomplex aan de Molsebaan in Meerhout voorzien. Er komen twee extra hallen voor uitbreiding van productie, doekconfectie en magazijnruimte. Dat laatste past bij een assertief voorraadbeleid, om nooit verlegen te zitten om materialen en onderdelen. 

Tegelijk bereidt Wilms zich voor op de steeds strengere eisen voor huizen en gebouwen, zowel in nieuwbouw als renovatie. Lesire: “We volgen de ontwikkelingen rond isolatie en ventilatie op de voet. Onze R&D-afdeling werkt op volle toeren, met een focus op zonwering en rolluiken, gecombineerd met ventilatie, zoals Rolvent en de luchtdichtproducten ShutterX® – inbouw rolluik – en de ZipX®Zero – inbouw ritsscreen. Het zijn spouwmuuroplossingen die we voortdurend optimaliseren.”

Marketingmanager Andres Lesire van Wilms.

Wilms levert zijn producten aan zonwering- en rolluikspecialisten, maar in België ook veel aan kozijnbouwers, die de producten van Wilms combineren met hun ramen en deuren. Dan komt de eigen lakkerij in beeld en het grote aantal kleuren en poeders dat Wilms uit voorraad kan leveren. De diverse producten in kleur moeten exact aansluiten bij de brede kleurenranges die de kozijnbouwers voor hun producten hanteren.

Alle ontwikkelingen maken Wilms sterker, wat zich uit in de relatie van Wilms met zijn afnemers. “We zijn niet alleen een leverancier, we zijn een partner geworden”, constateert Lesire. “Wij zijn trots op onze partners en zij zijn trots om de producten van Wilms te voeren. Een win-win­situatie. Dat past bij onze status als familiebedrijf. Intensief samenwerken en elkaar ondersteunen in goede en in slechte tijden hoort daarbij, net als een visie en strategie voor de lange termijn. Voor ons is verticale integratie daar een essentieel onderdeel van.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details