Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het nieuwe hout

Het nieuwe hout

Bamboe is een grassoort en geen boomsoort. Bamboehout is dan ook geen hout, maar verhout gras. Bamboehout wordt wel in dezelfde toepassingen ingezet als hout en kan net als hout krimpen en zwellen, maar behoudt zijn stevigheid. Bamboe heeft als voordeel dat het veel sneller groeit dan bomen. Bamboe kan tot 30 meter hoog worden.

Toepassing

Bamboehout wordt gebruikt voor onder andere vloeren, tafels, stoelen, maar ook jaloezieën. De bewerking van bamboe bestaat uit het maken van stroken bamboe. De stoken kunnen verlijmd worden of worden vervezeld; gedompeld in lijm en onder druk in een bepaalde vorm geperst.

Uitstraling

Bamboe heeft een karakteristieke uitstraling zoals hout. De hardheid van bamboe is vergelijkbaar met eikenhout. Verwerkt tot planken behoort het tot de hardste houtsoorten. Bamboe zet van nature nauwelijks uit en krimpt bijna niet. Bamboe is daarbij duurzaam. Bamboebossen blijven intact doordat de wortels van de plant na de kap meteen nieuwe scheuten zetten. De omloopsnelheid is drie à vier keer zo groot als gewoon hout.

Bamboe

Bamboe is een prima materiaal voor horizontale jaloezieën. Jaloezieën van bamboe zijn met een lamelbreedte van 50mm de meest verkochte variant. Bamboe lamellen zijn dunner dan andere houten jaloezieën en dit geeft een specifieke uitstraling. De maximale breedte van bamboe jaloezieën is ongeveer drie meter. Lamellen zijn er vanaf 10 millimeter.

Bediening

Standaard kunt u kiezen uit een ladderband of ladderkoord bediening. De keuze is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling de jaloezieën. Het is dus van belang om een goed doordachte keuze te maken. Ladderkoorden zijn ervoor om zo min mogelijk op te vallen, terwijl ladderbanden juist echt aanwezig mogen zijn en staan voor een luxere uitstraling.

Bij houten jaloezieën wordt dikwijls gebruik gemaakt van lindehout. Bamboe hout is een stuk dunner dan lindehout, waardoor de bamboe jaloezie een strakkere uitstraling heeft. Daarnaast is de pakkethoogte bij jaloezieën van bamboe een stuk kleiner. Het gewicht is dan ook minder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details