Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het meest zichtbare onderdeel van zonwering
(Collectie Serge Ferrari.)

Het meest zichtbare onderdeel van zonwering

Als je een beetje zoekt, kun je er van alles over lezen. Bijvoorbeeld dat Hakim Ziyech soms wel drie keer per week naar de kapper gaat. Naar verluid maakte Cristiano Ronaldo het in het verleden nog bonter. Het schijnt dat hij zijn kapper maandelijks naar het wassenbeeldenmuseum in Madrid stuurde om het – menselijke – haar van zijn wassen beeld te laten verzorgen…

Zoals het kapsel van een voetballer meteen de aandacht trekt, zo valt het oog bij een zonwering bijna onvermijdelijk op het doek. Het is immers het grootste en meestal ook kleurrijkste deel van een zonwering en daarom het meest zichtbaar. Zonweringdoek is dus belangrijk. Als je doek maar goed zit. 

Met een nieuwe techniek voor het bedrukken van zonweringdoeken geeft swela daar een nieuwe dimensie aan. Het bedrukken van zonweringdoeken is niet nieuw, maar wordt desondanks nog maar weinig benut. Swela denkt daar verandering in te kunnen brengen, zodat er bijvoorbeeld voor architecten en ontwerpers mogelijkheden ontstaan om zonweringdoek volledig naar wens vorm te geven. 

Maar het gaat natuurlijk niet alleen over het uiterlijk. Ronaldo kan ook best een balletje trappen. Kwaliteit en functionaliteit van het doek spelen ook een – grote – rol. Maar dat zie je meestal niet, of pas na langere tijd. Toch zijn doekproducenten daarmee bezig. In dit Thema Doek prijst bijvoorbeeld Luxaflex® zijn waterdichte acryldoeken en vlamvertragende polyester weefsels aan. In het Thema Binnenzonwering en Raamdecoratie staat overigens ook nog iets over doek: over de speciale doeken van Verosol. Ook heel functioneel. 



"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details