Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Het is goed zo. Niet te veel meer aan doen
Collectie AVZ-Group

Het is goed zo. Niet te veel meer aan doen

Wat verandert, zijn technische details en design

Met knikarm- en uitvalschermen is het eigenlijk hetzelfde als met markiezen, die elders in deze Z&R aan de orde komen: het is goed zo. Niet te veel meer aan doen. Er valt immers niet zo heel veel meer aan te verbeteren, hooguit op het gebied van technische details: nog wat betere en duurzamere knikarmen, nieuwe bedieningsopties, zaken als windbeveiliging of automatisch sluiten bij regen. Dat soort dingen dus, maar in de functionaliteit valt er weinig te verbeteren. De huidige knikarm- en uitvalschermen zijn prima zoals ze zijn.

Een aantal bedrijven geven in dit thema dan ook een overzicht van hun assortiment en gebruiken het niet om met iets totaal nieuws te komen. AVZ-Group, Weinor en Verano® zijn daar voorbeelden van. Als er nieuws is, betreft het vaak een nieuw model. Luxaflex® komt met de Nova Shade, Brustor met de B50S en de Duitse zonwering­fabrikant markilux de MX-2.

De MX-2 is een scherm dat zich met name onderscheidt door een fraaie vormgeving. Het straalt ‘iets’ uit, zoals een BMW, Mercedes of Audi. Duits. Markilux heeft daarnaast nog een designbijzonderheid. Omdat het bedrijf dit jaar vijftig jaar bestaat, biedt het zonder meerprijs al zijn zonneschermen – behalve eentje – aan in de vijf designkleuren High Five.

Als het dan haast niet meer beter kan, kun je ook met iets nieuws komen door er iets af te halen. Ook een optie. Dat is wat Wilms doet met zijn 700XL. Het scherm is het vorig jaar bewust high end in de markt gezet, mét geïntegreerde ledverlichting, maar Wilms biedt het nu ook zonder ledverlichting aan: de 700X. Alle andere troeven van het scherm zijn overigens gebleven, maar de instap ligt nu dus iets lager. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details