Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Het doek zit strak, maar de screenwereld trilt’
ROMA heeft vrijstaande geleidingen, om de zipSCREEN.2 bij grote brede puien of overkappingen te kunnen gebruiken.

‘Het doek zit strak, maar de screenwereld trilt’

“Het nieuwe F-50-systeem van ROMA zal de screenwereld doen trillen”, is directeur Toon van Osta van ROMA Benelux overtuigd. “ROMA heeft het geleidersysteem van de zipSCREEN.2 nog verder doorontwikkeld. De smalle middengeleider van 50 mm met metalen veren zorgt voor een constante en blijvende spankracht op het doek in de breedte. In deze smalle geleider is de gepatenteerde gaffel/valbeveiliging al geïntegreerd.” 

Het nieuwe zipSCREEN F-50-systeem van ROMA.

“De drie kastmaten die ROMA aanbiedt, hebben voor elke afmeting een antwoord”, gaat Van Osta verder. “Het systeem kan heel eenvoudig, snel en eindeloos gekoppeld op een glasvliesgevel worden gemonteerd. Voor het werken van het metaal bij temperatuurswisselingen zijn onderbrekingen van drie millimeter opgenomen. De onderlijst verdwijnt volledig in de kast. Tevens is er een ruimte achter en boven de kast voorzien, zodat de warmte zich niet ophoopt tussen glas en screendoek, maar wordt weg geventileerd als de screen voor het raam wordt gebruikt. Daardoor zal dit systeem de warmte vanzelfsprekend beter weren dan een systeem dat deze optie niet heeft.” 

Horecatoepassingen

Toon van Osta stelt dat ROMA met zijn screensysteem ook de ideale oplossing heeft voor horecaoverkappingen. “De ROMA zipSCREEN.2 kan in elk systeem worden geïntegreerd. Zowel horecaondernemers als producenten van horecaoverkappingen kiezen heel gemakkelijk voor de zipSCREEN.2”, constateert hij. “Een van de sterke punten van deze screen is de stabiliteit bij grote afmetingen. Een ander groot voordeel is dat het systeem zich met elke doeksoort, van Veozip, Infinity, BO-Lunar, BO-Solar, Sergé en combinaties met zichtvenster, perfect gedraagt. Het zeer geavanceerde geleidersysteem, de doekneus met een zeer stabiele bovenbuis en de zware onderlijst met slider zorgen voor een probleemloos functioneren onder alle weersomstandigheden. Daarbij is het doekbeeld van grote klasse en wordt door maar weinig systemen benaderd.” 

De zipSCREEN.2 kan ook van een solaraandrijving worden voorzien.

“We hebben nu ook vrijstaande geleidingen, om grote brede overkappingen van de zipSCREEN.2 te kunnen voorzien”, sluit Van Osta af. “Het komt regelmatig voor dat een screen bij een breedte van meer dan zes meter gedeeld moet worden. Met deze vrijstaande geleider is dit geen enkel probleem.” 

Elk product van ROMA kan met solar aandrijving worden uitgevoerd, en dus ook de zipSCREEN.2. ROMA gebruikt voor zijn rolluiken en zipSCREEN.2 de Somfy io solar aandrijving. Voor grote afmetingen en buitenjaloezieën wordt de elero solar motor toegepast omdat Somfy maar tot een motorkracht van 10 Nm gaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details