Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

Het buitenleven is goed voor gezondheid en humeur

Nieuwe kubistische terrasoverkapping van pallazzo met forse vrije overspanning.

Pallazzo4_2822_EXT_Palazzo_RAL9007_vierkant_HR

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Pallazzo

26 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wie snakt er vandaag niet naar een vakantiegevoel? Dat kan ook zonder een verre reis worden opgeroepen. Met een terrasoverkapping kan het hele jaar door volop worden genoten van tuin en terras, zonder last van de grillen van de natuur. Met de SQOPE introduceert specialist Pallazzo een kubistische terrasoverkapping met een strak en symmetrisch design, opgebouwd uit robuuste aluminium profielen en een hoogwaardige beglazing.

Innovatieve technologie maakt een grote vrije overspanningen van maar liefst 7 m mogelijk, waardoor een onbelemmerd zicht ontstaat.

De dakliggers van de SQOPE zijn in de constructie geïntegreerd en van buitenaf onzichtbaar. Een grote vrije overspanning tot 7 m draagt bij aan een ruime lichtinval en een onbelemmerd zicht op de tuin. Waterafvoer en bevestigingsmaterialen zijn netjes weggewerkt en een sfeervolle verlichting, screens en glazen schuifwanden maken het mogelijk om van deze overkapping een gezellige buitenkamer te maken. 

Hoogwaardige led-verlichting in de dakliggers zorgt voor een aangename sfeer.

We willen allemaal zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen en in alle rust genieten van de zon en de natuur, een barbecue of feestje organiseren enzovoorts, constateert General Manager Erwin Dujardin van Pallazzo. “Outdoor living heeft een positieve invloed op de gezondheid en het humeur van een mens. Alleen moet je daarbij ook rekening houden met de grillen van de natuur: koude, wind, regen… Maar met een terrasoverkapping of lamellendak kunnen mensen ook comfortabel buiten zitten tijdens de maartse buien en aprilse grillen, op een wisselvallige herfstdag en zelfs in de koudere wintermaanden!” 

“We ontwikkelen en produceren intussen al meer dan twintig jaar hoogwaardige terrasoverkappingen, lamellendaken en complete wintertuinen op maat”, gaat Dujardin verder. “We luisteren continu naar de markt, waarna onze R&D-mensen de trends die we constateren vertalen naar optimalisaties van bestaande producten en naar innovatieve nieuwe oplossingen. Een voorbeeld is de recent geïntroduceerde terrasoverkapping Pallazzo SQOPE, die een stijlvol antwoord biedt op de trend naar een kubistische uitbreiding van de woning.” 

Doordacht ontwerp

De nieuwe Pallazzo SQOPE heeft een robuuste aluminium structuur en een strak en symmetrisch design. De dakliggers zijn horizontaal in de constructie geïntegreerd, waardoor ze van buitenaf niet zichtbaar zijn. De grote glasoppervlakken moeten voor veel lichtinval onder het dak zorgen en de overkapping een transparante aanblik geven. 

“Dankzij ingenieuze verstevigingstechnologieën in de liggers is het mogelijk om overkappingen met een vrije overspanning tot maar liefst 7 meter en een diepte tot 4,5 meter te realiseren”, aldus Dujardin. “Zo kan men de ruimte vrij inrichten, zonder rekening te hoeven houden met eventuele obstakels. Bovendien houdt men een onbelemmerd zicht op de tuin. Regenwater dat op het glazen dak terechtkomt, wordt afgevoerd naar een verdekte afwatering in de pijlers van de structuur en ook de bevestigingsmaterialen zijn volledig weggewerkt.” 

Een aangename buitenkamer

De nieuwe Pallazzo SQOPE heeft het Qualicoat keurmerk gekregen en is beschikbaar in zeven kleuren, waardoor hij volgens Dujardin perfect combineert met elk type woning past: klassiek, landelijk of modern. “Maar er is meer, want dankzij verlichting, screens of glazen schuifwanden kan eenvoudig een fraaie buitenkamer worden gerealiseerd. Hoogwaardige led-verlichting in de dakliggers zorgt voor een warme en aangename sfeer en Pallazzo FLOWZZ® screens houden overbodige zonnewarmte buiten, beschermen meubilair tegen verkleuring en beperken de inkijk. Beide accessoires kunnen eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening of met een app op smartphone of tablet. En ook de glazen schuifwand Pallazzo INVIGO PRO® biedt extra comfort door te beschermen tegen wind en regen.” 

“Ons nieuwe paradepaardje is positief onthaald in de markt”, constateert Dujardin met tevredenheid. “Zoals steeds werken we samen met onze erkende partners in binnen- en buitenland, waardoor we onze klanten lokaal altijd deskundige ondersteuning en service kunnen garanderen. De modellen van de SQOPE worden ondertussen al volop in de showrooms van partners in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Engeland geïntegreerd.” 


Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details