Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
heroal: ‘Onze screens zijn een effectieve zonwering’
VS Z zipscreens in het raadhuis van Vejen, Denemarken. (Beeld: Christian Weinrich)

heroal: ‘Onze screens zijn een effectieve zonwering’

Grote glasoppervlakken die voor transparantie en veel daglicht in interieurs zorgen, zijn een trend in de moderne architectuur. Veel glas zorgt voor een toenemende vraag naar effectieve zonwering die de binnentemperaturen ook op warme dagen reduceert, toch daglicht in het interieur toelaat en ook nog eens esthetisch in de bouwschil past. “Met de screenzonweringen van heroal kan in woonhuizen en appartements- en utiliteitsgebouwen aan deze eisen worden voldaan”, meent salesmanager Wouter Kamphuis van heroal Nederland. 

VS Z screens.

“De heroal VS Z zipscreen heeft een bijzonder robuuste ritsgeleiding, waardoor de systemen bestand zijn tegen rukwinden van 145 km/u, zelfs bij grote oppervlakken tot 6 m breed en 18 m². De duurzame aluminium zijgeleiders, die onzichtbaar worden geschroefd, zetten met een frontbreedte van slechts 25 mm een nieuwe standaard op de markt. Ze kunnen desgewenst vrijwel onzichtbaar in een gepleisterde gevel worden opgenomen. 

Een variant van de heroal VS Z is de heroal VS. Bij dit systeem wordt de jaloezie uitsluitend middels de onderlat geleid. De heroal VS is daarom met name geschikt voor toepassingen waar windweerstand geen rol speelt. 

Zipscreens van het type heroal VS Z haast onzichtbaar geïntegreerd in een gepleisterde gevel.

Een tweede variant is de heroal VS C screenzonwering. Deze screen heeft een roestvrijstalen kabelgeleider. De minimalistische, industrieel aandoende heroal VS C is met name geschikt voor woningen en gebouwen met fijne raamprofielen of voor gebouwen met een industriële uitstraling. 

De heroal VS Z, heroal VS en heroal VS C kunnen naadloos met de raam-, deur- en gevelsystemen van heroal, maar ook van andere fabrikanten worden gecombineerd. Zelfs gekoppelde elementen van verschillende hoogten kunnen met een doorlopende kast doos worden gerealiseerd. Dankzij de kleine, onopvallende kasten zijn de zonweringsystemen van heroal ook geschikt voor montage achteraf, bijvoorbeeld bij een renovatie. 

Veel vormgevingsmogelijkheden

“Zonweringsystemen van heroal bieden maximale ontwerpveelzijdigheid”, meent Wouter Kamphuis. “Bij de ritsgeleide oplossingen zijn de aluminium geleiders voorzien van de zeer weerbestendige poedercoating. Ze is verkrijgbaar in bijna alle RAL-kleuren en in Les Couleurs® Le Corbusier. Voor een opvallend uiterlijk, bijvoorbeeld hout, beton of roest heeft heroal het heroal SD-coatingprocédé.” 

Daarnaast biedt heroal de keuze uit meer dan 250 standaard ver­krijgbare screendoeken. Daarmee kan een screenzonwering zowel voor wat betreft functionaliteit als verschijningsvorm exact naar wens worden vormgegeven. Bijvoorbeeld semitransparante doeken beschermen tegen de zon, terwijl ze tegelijk het gebruik van natuurlijk daglicht mogelijk maken. Als volledige verduistering gewenst is, houden ondoorzichtige stoffen tot 100% van het licht en de uv-straling tegen. 

Omdat de doeken zijn gemaakt van gecoate glasvezels of van trekvast polyester zijn ze water- en vuilafstotend, luchtdoorlatend en uv- en weerbestendig. “Ze vormen dus een duurzame oplossing die garant staat voor een lange levensduur en een betrouwbare functiona­liteit”, aldus Wouter Kamphuis tot besluit. “Bovendien zijn er op verzoek ook pvc-vrije doeken verkrijgbaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details