Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
heroal: ‘Esthetische bescherming tegen zon, hitte en verblinding’
De bepleisterbare variant van het zipscreensysteem heroal VS Z maakt het mogelijk om screenzonwering naadloos in de gebouwschil te integreren.

heroal: ‘Esthetische bescherming tegen zon, hitte en verblinding’

Doeltreffende zonwering met screendoeken

In de moderne architectuur zijn grote glazen oppervlakken die overvloedig daglicht binnenlaten en voor transparantie zorgen een belangrijke trend, weten ze ook bij heroal. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar doeltreffende zonwering, die het ook op warme dagen binnen aangenaam koel houdt, nog steeds veel licht doorlaat en een mooi geheel vormt met de gebouwschil. Heroal biedt externe, textiele zonweringsystemen aan, waarmee volgens het bedrijf op verschillende manieren kan worden voldaan aan de eisen die in de hedendaagse woning- en projectbouw worden gesteld. 

Het zipscreensysteem heroal VS Z is een buitenzonwering met een robuuste zipgeleiding. Dankzij de ritstechniek is het balbestendig en bestand tegen rukwinden tot 145 km/h en dat ook bij royale zonweringoppervlakken tot 6 m breed en 18 m² groot. Het scherm wordt geleid in duurzame aluminium geleidingsrails, die met een aanzichtbreedte van slechts 25 mm een nieuwe maatstaf in de markt vormen, aldus heroal. Ze worden onzichtbaar geschroefd en kunnen optioneel volledig worden bepleisterd om de zonwering subtiel in de gevel te integreren.

Het zonweringsysteem heroal VS is een variant van de heroal VS Z, waarbij het doek uitsluitend via de onderlijst wordt geleid. Dit maakt de heroal VS heel geschikt voor toepassingen waar windweerstand geen grote rol speelt. 

Een tweede variant is het zonweringsysteem heroal VS C dat met een minimalistische roestvrijstalen kabelgeleiding is uitgerust. Deze oplossing is volgens heroal bijzonder geschikt voor gebouwen waar een bijzonder smalle aanzichtbreedte wordt vereist. 

De heroal VS Z, heroal VS en heroal VS C kunnen vanzelfsprekend naadloos in de ramen, de deuren en vliesgevelsystemen van heroal, maar ook in die van andere fabrikanten worden geïntegreerd. Daarnaast kunnen elementen van verschillende hoogtes worden gekoppeld in een doorlopende kast. Dankzij de discrete kasten met beperkte afmetingen zijn de zonweringsystemen van heroal ook geschikt voor inbouw achteraf, bijvoorbeeld bij renovatieprojecten. 

Met het zonweringsysteem heroal VS Z met verduisterend doek kunnen ruimtes volledig worden verduisterd.

Screenzonweringsysteem op zonne-energie

Het zonweringsysteem heroal VS Z met solar aandrijving combineert de voordelen van een innovatieve zipscreen met een geïntegreerde motor op zonne-energie. Omdat een aansluiting op het stroomnet niet nodig is, is deze zonwering bijzonder energie-efficiënt en kan ze ook eenvoudig achteraf worden geïnstalleerd. De besturing gebeurt draadloos via een afstandsbediening of met een wandschakelaar. Dankzij de ritstechniek is de heroal VS Z met zonneaandrijving even windbestendig als de heroal VS Z. Standaard kan worden gekozen uit meer dan 250 hoogwaardige doeken. 

Individueel ontworpen zonwering

De zonweringsystemen van heroal bieden een maximale ontwerpvrijheid. Bij de oplossingen met zipgeleiding zijn de aluminium geleidingsrails met de weerbestendige heroal hwr-poedercoating afgewerkt. Daarbij zijn bijna alle RAL-kleuren en Les Couleurs® Le Corbusier verkrijgbaar. Voor een opvallendere look (bijvoorbeeld hout, beton of roest) kan worden gekozen voor het coatingproces heroal SD. 

Ook de verschillende beschikbare doeksoorten bieden ruime ontwerpmogelijkheden. Met de meer dan 250 standaard verkrijgbare doeken kunnen zowel esthetische als functionele zonweringoplossingen worden gerealiseerd. Semi-transparant screendoek biedt bescherming tegen de zon, terwijl natuurlijk daglicht nog wordt doorgelaten. Als volledige verduistering gewenst is, houden verduisterende doeken tot 100% van de uv-straling tegen. 

Omdat de doeken, afhankelijk van de gekozen textielsoort, van gecoat glasvezel of trekvast polyester zijn gemaakt, zijn ze water- en vuilafstotend, luchtdoorlatend en uv- en schimmelbestendig. Zo vormen ze een duurzame oplossing met een lange levensduur en betrouwbare functionaliteit. Op aanvraag zijn ook pvc-vrije weefsels verkrijgbaar.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details