Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Nieuws

Heldere lijnen – Kubistisch cassettescherm van weinor

weinor_Kubata_1 kopiëren
Het cassettescherm Kubata van weinor overtuigt dankzij het consequente ku-bistische design.

20 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hiermee richt de fabrikant zich op consumenten, die een perfecte uitbreiding voor hun moderne huisarchitectuur zoeken. Dankzij de beproefde techniek met een draagbuis is een eenvoudige en snelle montage mogelijk.

Kubistische vormen zijn geliefd als stijlelement aan moderne gevels. Het cassettescherm Kubata vormt hierbij een harmonieus geheel met de rest van de gevel. Open geschoven overtuigt het doek van het zonnescherm door zijn hoogwaardige, textiele karakter.

In gesloten toestand trekt de zonneschermcassette met haar vrijwel vierkante vorm heldere lijnen aan het gebouw. De homogene vorm van de Kubata komt niet uit de lucht vallen. Aan de basis ervan ligt een esthetisch totaalconcept, waarbij gladde en schroefloze oppervlakken domineren.

Kubata kan dankzij de draagbuistechniek eenvoudig worden gemonteerd.

Beproefde techniek

Kubata is gebaseerd op de vele jaren lang beproefde zonneschermmodellen I/K 2000 van weinor. Het scherm beschikt over een draagbuis met flexibele bevestiging van de consoles. Dat maakt een snelle en veilige montage mogelijk. Eveneens al jaren betrouwbaar werkt de weinor LongLife-arm, waarmee het cassettescherm uitgerust is. Deze overtuigt door zijn lange levensduur en zijn stille loop. De windbeveiliging beschermt bovendien tegen wind die onder het scherm slaat. Het Opti-Flow-systeem van de Kubata, waarbij de doekas voorzien is van zwevende lagers, beschikt over een nieuw steunprofiel. Dat zorgt voor een optimale stand van het doek. Kubata wordt standaard met een motoraandrijving geleverd.

Optioneel is Kubata leverbaar met geïntegreerde LED-spots

Betrouwbare afwatering en afneembare afdekplaten

Naast de gebruikelijke kwaliteit van bestaande producteigenschappen biedt Kubata ook andere snufjes. Zo is bijvoorbeeld het uitvalprofiel uitgerust met een afwateringssysteem, dat het doek bij gesloten cassette betrouwbaar beschermt tegen binnendringend vocht. Twee goten nemen het regenwater op en voeren het aan de zijkant af. Bovendien kunnen de afdekkappen aan beide zijden van de cassette dankzij klemtechniek heel eenvoudig worden verwijderd. Daardoor kan de kabelaansluiting van de besturing makkelijker worden bereikt, wat onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger maakt.

Het uitvalprofiel is uitgerust met een afwateringssysteem welke het doek be-schermt tegen vocht.

Geïntegreerde LED-verlichting

Kubata is optioneel ook leverbaar met LED-spots, die in de cassette geïntegreerd zijn. De hoogwaardige LED-spots zorgen voor een sfeervolle verlichting op het terras en hebben een levensduur van wel 30.000 lichturen bij tegelijkertijd zeer laag energieverbruik. Met de weinor besturing BiConnect zijn de LED-spots heel eenvoudig traploos dimbaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details