Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
HEIMTEXTIL 2022 WORDT EEN ZOMEREVENT
Tijdens Heimtextil worden in de trend space de nieuwe trends voor 2022/23 gepresenteerd.

HEIMTEXTIL 2022 WORDT EEN ZOMEREVENT

BETER LA(A)T(ER) DAN NOOIT!

De zonweringbranche leefde dit jaar natuurlijk vooral toe naar de R+T, maar die beurs was voor dit jaar niet meer te redden. Ze gaat naar 2024, waardoor ze weer in heer oorspronkelijke, driejaarlijkse ritme zit. Bij Heimtextil pakken ze het nu anders aan. Onder het motto ‘beter la(a)t(er) dan nooit’ is het evenement van januari verschoven naar juni. Deze keer dus niet aan het begin van het seizoen, maar nu als een soort van rustsignaal, net voor de vakantie. Heimtextil als zomerevent. Maar eens kijken hoe dat bevalt. 

De vijftigste editie van Heimtextil in 2020 krijgt toch nog een opvolger in 2022.

De internationale vakbeurs Heimtextil vormt traditioneel de aftrap van het beursseizoen. Het is de eerste grote internationale vakbeurs in Duitsland direct na de feestdagen met in normale tijden exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen. De beurs wordt nu – dat was al min of meer aangekondigd – parallel aan de duobeurs Techtextil en Texprocess georganiseerd, van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juni 2022.

Synergie met Techtextil en Texprocess

Dankzij het koppelen van de Heimtextil Summer Special en de beurzen Techtextil en Texprocess kunnen nationale en internationale bezoekers voor het eerst op één plek kennismaken met trends en technische innovaties binnen de wereldwijde textielsector. 

Techtextil – Richt zich op het hele spectrum van technische textielsoorten, functionele kleding­stoffen en textieltechnologie.

Texprocess – Richt zich op de nieuwste machines, apparatuur, processen en diensten voor de productie van kleding, overig textiel en flexibele materialen. 

Trends

Tijdens Heimtextil worden traditioneel de Heimtextil Trends gepresenteerd, in dit geval voor 2022/23. De presentatie ervan in de Trend Space – te vinden in hal 4.0 – is dit jaar een half jaartje later dan normaal. Een Trend Book is er niet, maar dat was al bekend. De reden daarvoor is dat duurzaamheid centraal staat in de nieuwe trendthema’s. In het verlengde daarvan publiceert Heimtextil de trendinformatie 2022/23 voor het eerst volledig digitaal. Belangstellenden kunnen naar de website heimtextil-trends.com gaan voor de volledige beleving van de Heimtextil Trends en voor relevant downloadmateriaal, zoals moodboards. 

De ticketshop voor bezoekers aan Heimtextil 2022 is al geopend: 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details