Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Onze duurzame screens houden de zon én insecten buiten’
Dina Tersago, voormalig Miss België en bekend tv-gezicht, is Harol-ambassadrice.

Harol: ‘Onze duurzame screens houden de zon én insecten buiten’

Steeds meer bouwers en verbouwers ontdekken de voordelen van screens. Als specialist met jarenlange ervaring heeft Harol zijn assortiment zo ver mogelijk geperfectioneerd, met als doel technologische screens die een maximale efficiëntie koppelen aan duurzaam design, zowel geplaatst voor het raam als verborgen in de spouw. 

Harol presenteert zijn screens als een toekomstbestendige oplossing om warmte te weren, licht te filteren en insecten buitenspel te zetten en zet daarbij sterk in op R&D. Zo heeft Harol als eerste in de sector een screen op zonne-energie uitgebracht. Harol blijft zich inspannen om zijn screens te verfijnen en introduceert regelmatig technologische innovaties voor nog meer comfort, energiebesparing en duurzaam design. 

De Vlaamse acteur Matteo Simoni en Loredana Falone van het duurzame Belgische modelabel ‘wearable stories’ wonen met hun dochter Giulia in Antwerpen. Ze hebben aan de achterkant van hun huis een raampartij van 5 meter hoog en vier meter breed. Dat zorgt voor veel lichtinval, warmte én inkijk. 

Om de zon en overtollig licht te weren en extra privacy te creëren, met behoud van doorzicht naar buiten, zijn Matteo en Loredana in contact gekomen met Harol. Uit het ruime assortiment buitenzonwering hebben ze voor screens in een passende tint en met een discrete kast gekozen, passend bij hun huis. 

Een voorbeeld is de antislijtagetechnologie Xglide, die zorgt voor minder wrijving tussen het screendoek en de kast. De insteek is dat het doek langer meegaat en er mooier blijft uitzien. Het zipsysteem – met een verborgen, roestvrijstalen veertje in de geleiders – zorgt ervoor dat het doek jarenlang strakgespannen is. Harol biedt daarbij een ruime keuze uit glasvezel- en polyester-doeken. 

Dina Tersago, voormalig Miss België en bekend tv-gezicht, is Harol-ambassadrice. Zij en haar man zijn fervente klussers en verbouwers. Voor hun gezin en schoonouders hebben zij een bijna energieneutrale kangoeroewoning laten bouwen. Dina heeft maar van één ding spijt: dat ze niet meteen voor buitenzonwering heeft gekozen. “In 2014 hebben we onze BEN-woning trokken. BEN staat voor Bijna Energieneutraal: goede isolatie, HR-glas en bijna geen verbruik van fossiele brandstoffen. Alleen werd ons enthousiasme ‘bekoeld’ door de hete zomers van de laatste jaren. Daarom hebben we aangeklopt bij Harol voor een oplossing.” “We wilden een duurzame oplossing. Zonwering is de meest energiezuinige manier om je woning te koelen, maar zou ze wel bij onze moderne woning passen? Daarop zijn we met Harol gaan praten. We waren meteen weg van de ruime keuze aan mogelijkheden en designs! De zonwering van Harol blijkt perfect aan te sluiten bij de stijl van onze woning.”

Elke screenoplossing die eindgebruiker kiest, zorgt ervoor dat de zon wordt geweerd, zonder lichtspleten, maar met behoud van het zicht naar buiten. Daarbij biedt Harol de kans om zelf de gradatie te kiezen: van zeer lichtdoorlatend tot volledig verduisterend. 

SC800-ZIP – Harol-voorzetscreens zijn altijd een optie, ook als er in de oorspronkelijke bouwplannen geen zonwering is voorzien. De SC800-ZIP wordt immers tegen de gevel geplaatst, en is daarmee dus geschikt renovatie/montage achteraf. Bovendien blijft met dit type screen de isolatie van de woning intact omdat er geen perforatie van de bouwschil plaatsvindt. De SC800-ZIP is leverbaar met een vierkante of een ronde kast en past in beginsel bij elke bouwstijl. 

SC800-ZIP Solar – De voorzetscreen SC800-ZIP Solar werkt op zonne-energie. De installatie gebeurt zonder breek- of elektriciteitswerken. De krachtige batterij is standaard weggewerkt in de kast. Volgens Harol staat de SC800-ZIP Solar – net als de SC800-ZIP – garant voor strakke doeken met een langere levensduur.

SC800-ZIP Façade – Dankzij een ingenieus montageprofiel is de solide voorzetscreen SC800-ZIP ook toepasbaar voor grote glasgevels. Door hun smalle raamprofielen vragen deze gevels om een centrale verankering van het screen in de kern van het glasgevelprofiel. Het innovatieve profiel Protect Glass kan met één schroef worden bevestigd, waarna de geleider er met een clip op wordt vastgemaakt en het risico op glasbreuk nihil is. 

SC900-ZIP – Met zijn thermisch en akoestisch geïsoleerde kast leent de opbouwscreen SC900-ZIP, die deels verborgen wordt gemonteerd, zich zowel voor grote renovatieprojecten als voor nieuwbouw. Aan de binnenkant van een woning of gebouw kan de kast voor een eenvormig geheel in de kleur van de ramen worden gelakt. 

SC1000-ZIP – De SC1000-ZIP is de inbouwscreen die bij uitstek is bedoeld voor passiefbouw en energieneutraal wonen. De kast van deze screen wordt volledig weggewerkt in de spouwmuur, zonder de bouwschil te perforeren. Als het screendoek is opgerold, verdwijnt de onderlat volledig in de kast. Dat zorgt voor een strakker uitziend beeld van de screen en daarnaast voor een betere bescherming van het doek. De slimme motor van de SC1000-ZIP herkent obstakels, waardoor de screen automatisch stopt als er een hindernis wordt gedetecteerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details