Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Meer vraag naar raam en rolluik in één’

Harol: ‘Meer vraag naar raam en rolluik in één’

Harol lanceert nieuwe opbouwrolluiken die voldoen aan de strengste energienormen

Met de lancering van twee nieuwe opbouwmodellen, OB600 en OB700, breidt Harol zijn assortiment rolluiken uit tot een totaalpakket, afgestemd op de strenge Europese energienormen. Deze opbouwrolluiken bieden niet alleen een hoge thermische isolatie (lager E-peil) en veiligheid, maar ook installatiecomfort door een handige, verborgen montage op het raam. “Een troef, nu steeds meer klanten met een nieuwbouw- of renovatieproject naar ‘onzichtbaar comfort’ vragen”, stelt Joris Draelants, bij Harol onder andere verantwoordelijk voor productontwikkeling.

OB600 en OB700: isolatie en comfort

“De opbouwrolluiken OB600 en OB700 – opvolgers van OB440 en OB450 – lenen zich perfect voor energiezuinige woningen, zowel nieuwbouw als renovatie”, gaat Draelants verder. “Zo voldoen ze vlot aan de EPB-eisen met hun zeer sterke waardes voor luchtdichtheid en thermische isolatie: U ≥ 0,62 W/m²K. De goede akoestische isolatie – tot 39 dB – zorgt voor minder hinder van straatlawaai, terwijl de geïntegreerde hor muggen en andere insecten buiten houdt. Uiteraard verhogen de rolluiken ook de veiligheid en kunnen ze een ruimte verduisteren wanneer nodig.”

OB600 heeft een afgeronde kast (165 x 175, 205 x 215 mm) en OB700 een rechte kast (205 x 255, 245 x 255 mm). Op alle raam-types (pvc, alu, hout) laten de beide types zich middels clips snel en eenvoudig monteren. Ook het onderhoud verloopt gemakkelijk via een interne revisiemogelijkheid: bij OB600 is dit frontaal, bij OB700 is er de keuze tussen een frontale revisie (ideaal voor schuiframen) of een revisie van onderuit. “Deze laatste optie is een bijkomende troef van de OB700”, meent Draelants, “want door de revisie langs onder kan de voorzijde volledig weggewerkt worden, waardoor het rolluik langs binnen ook amper zichtbaar is.” Verder kan zowel de OB600 als de OB700 van een aluminium voorplaat met poedercoating in alle kleuren worden voorzien, exact afgestemd op de kleur van ramen en geleiders.

De volledig winddichte nieuwkomers OB600 en OB700 zijn volgens Harol op alle vlakken flexibel. Zo kunnen consumenten kiezen uit alle types motoren voor rolluiken (inclusief de ultrastille buismotor SilensioTM met een softstart-, softstop-functie die het typische geluid van op elkaar drukkende lamellen uitsluit) en alle lameltypes in pvc en aluminium (waaronder ook de veiligheidslamel ALU42S en de thermische lamel ALU42TH van Harol). De lamellen zijn bovendien in meer dan dertig kleuren beschikbaar, waaronder ook het populaire zwart (type ALU42).

Rolluiken voor elk type woning

Met deze nieuwe rolluiken erbij heeft Harol een totaalassortiment in huis, constateert Draelants. “Voor elk bouwtype hebben we een oplossing, inclusief ‘weggewerkte’ rolluiken die voldoen aan de strenge energienormen van vandaag. Zo is er ook nog het superisolerende voorbouwrolluik VR1000 dat bij nieuwbouw voor het raam, tussen de spouw wordt gemonteerd, waardoor er geen koudebrug ontstaat.”

“Eerder heeft Harol ook al het populaire opbouwrolluik OB910 ontwikkeld dat met een U-waarde ≥ 0,50 W/m²K de allerhoogste thermische isolatiewaarde haalt, onder meer doordat de kast volledig uit het isolatiemateriaal Neopor bestaat”, gaat Joris Draelants verder. Door de grootte van de kast (240 x 260, 270 x 260, 278 x 300, 338 x 300) kan de OB910 echter niet in elke bouwsituatie worden geplaatst. “Dit wordt in het Harol gamma nu mooi opgevuld door de nieuwkomers OB600 en 0B700 met compactere kastmaten, maar evenzeer topprestaties op het vlak van thermische isolatie”, aldus Draelants.

Compleet aanbod

Met de instapmodellen OB600 en OB700 kan Harol nu een compleet assortiment rolluiken aanbieden, stelt marketingmanager Isabelle Wintmolders van Harol vast. “Rolluiken blijven populair dankzij hun vele sterke troeven: ze zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, isoleren, verhogen het gevoel van veiligheid én dragen bij tot de akoestische isolatie. Mensen willen optimaal genieten als ze thuis zijn en rolluiken bieden voor veel consumenten het comfort dat ze wensen.”

“Wel merken we dat consumenten steeds vaker kiezen voor onzichtbaar comfort”, vervolgt Isabelle Wintmolders. “Dankzij de hedendaagse bouwstijl van ‘less is more’ is er een grote vraag naar rolluiken die zowel langs de buitenkant als langs de binnenkant van de woning onzichtbaar zijn. Opbouwrolluiken worden op de ramen gemonteerd en als een geheel in de woning geplaatst. Daardoor sluiten alles perfect aan en wordt de kast discreet in de buitengevel ingewerkt. Met deze nieuwkomers is ons gamma nagenoeg compleet en gewapend tegen de allerhoogste energienormen van de toekomst.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details