Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
HAROL lanceert volledig nieuw gamma knikarmschermen

HAROL lanceert volledig nieuw gamma knikarmschermen

“Smarter. Simpler. Sustainable”. Onder die noemer introduceert HAROL een nieuw gamma knikarmschermen, na twee jaar van doorgedreven ontwikkeling. Als specialist en trendsetter in zonwering zet HAROL daarmee een nieuwe standaard in de markt. Zo krijgt de consument meer keuze in design en features, terwijl voor de installateur het systeem eenvoudiger wordt. Onder het motto “less is more” werden de high-modellen uit de collectie voorzien van unieke Invisibly Wired- armen, een exclusieve en zeer luxeuze afwerking waarbij de staalkabels niet langer zichtbaar zijn.

Knikarmschermen zijn al decennialang een van de meest beproefde en populaire oplossingen voor zonwering thuis. Het systeem zorgt voor schaduw op het terras, maar ook voor meer comfort achter het glas. Door de jaren ontwikkelde HAROL het gamma stelselmatig op het vlak van esthetiek, techniek en architecturale integratie. Met de nieuwe collectie, gelanceerd op de vakbeurs Polyclose in januari 2020, zet HAROL nu een nieuwe mijlpaal.

Isabelle Wintmolders, marketing manager. “Na uitgebreid marktonderzoek en bijna 2 jaar R&D zijn we erin geslaagd om een volledig nieuw gamma knikarmschermen te ontwikkelen, dat nog meer beantwoordt aan de persoonlijke voorkeur, moderne architectuur en montagegemak. Ook werd er geïnvesteerd in armen die makkelijk geassembleerd kunnen worden, wat de deur opent naar internationale markten.”

Drie collecties op maat: Minimal, Elegant en Curved

Naar stijl werd het gamma opgedeeld in drie collecties:

 • Minimal – strak en modern, gaat volledig op in de woning:
  • Lux (beschikbaar vanaf voorjaar 2020)
  • Roxy (beschikbaar vanaf najaar 2020)
 • Elegant – elegante rondingen (beschikbaar vanaf voorjaar 2020):
  • Tucan
  • Cadiz
 • Curved – gebogen design (beschikbaar vanaf voorjaar 2020):
  • Praia

Lux

 

Elk van de collecties is onderverdeeld in verschillende uitvoeringen, zodat je als een menukaart je zonwering naar stijl én functionele behoefte kan samenstellen. Zo kan je kiezen voor montage via inbouw, het plafond of tegen de muur, met open, halfopen of gesloten kast. Ook naar ‘features’ zijn er tal van opties, zoals dimbare LED-verlichting in de kast, armen of voorlijst. Bij de 2 high end modellen Cadiz en Lux kan je kiezen tussen directe of indirecte verlichting in kast en voorlijst en behoren een vario-volant tot 2m uitval tot de mogelijkheden. Een uitgebreide collectie hoogtechnologische acryl-doeken is verkrijgbaar op de volledige collectie die geconfectioneerd worden in eigen atelier.

Smarter: volgend op het marktonderzoek werd een multi-concept ontwikkeld, om zoveel mogelijk noden in te vullen, zowel naar stijlkeuze als gebruikscomfort.

Simpler: geen 100 schermen, maar een compact, helder en overzichtelijk gamma, gestyled volgens de HAROL huisstijl, die staat voor eenvoud en kwaliteit.

Sustainable: kwaliteit en duurzaamheid staan centraal. Het systeem werd ontwikkeld en getest om levenslang mee te gaan. Tegelijk is het een groene oplossing om oververhitting te vermijden.

Isabelle Wintmolders: “De nieuwe knikarmen werden ontwikkeld en getest op meer dan 25.000 cycli, oftewel om 25 jaar lang twee keer per dag open en dicht te gaan. Het nieuwe gamma voldoet aan de vereiste normen voor windklasse 2 volgens EN13561 (snelheid 7,5-10,4 m/s). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details