Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
HAROL LANCEERT DE HAROL ACADEMY VOOR DEALERS

HAROL LANCEERT DE HAROL ACADEMY VOOR DEALERS

GROEIEND BELANG VAN OPLEIDING EN SCHOLING

Samen met de normen en trends in de bouwwereld is de zonweringbranche volop in beweging. Om te kunnen anticiperen op de groeiende vraag naar hedendaagse én toekomstgerichte oplossingen zet HAROL sterk in op innovatie en ontwikkeling. “Dat maakt het extra belangrijk dat onze dealers als echte partners volledig zijn ingevoerd in de nieuwe producten en systemen, zodat ze de eindklant optimaal kunnen adviseren”, aldus CEO Annick Draelants van HAROL. “Met de nieuwe HAROL Academy zorgt HAROL als trendsetter voor een opleidings-programma op maat.”

Duurzaamheid, architecturale trends, persoonlijke stijl, comfort en veiligheid, digitalisering en automatisering, er is absoluut geen gebrek aan uitdagingen in de wereld van zonwering en buitenleven. Ontwikkelingen op al die gebieden grijpen sterk in op het ontwerp van nieuwe producten. HAROL zet daarom met de HAROL Academy een nieuw opleidingsprogramma op poten. Daar wil het bedrijf zijn dealers in België en Nederland opleiden in de nieuwe systemen, maar ook doen groeien in hun rol als consumentenadviseur.

De HAROL Academy biedt de mogelijkheid om montagetrainingen te volgen.

 

“Zo kunnen we samen vooruitgaan, en daar gaat het uiteindelijk om”, legt Annick Draelants uit. “Aan de hand van de maatschappelijke evoluties en onze eigen consumenten- en marktanalyse bepalen we onze strategie voor de lange termijn. Waar het gaat om de introductie van nieuwe producten zijn onze dealers ons eerste klankbord.”

“Opleiding zal een almaar belangrijker aspect gaan worden”, gaat Annick Draelants verder. “De consument vraagt immers steeds meer naar geïntegreerde oplossingen, bijvoorbeeld op het vlak van domotica. Omgekeerd heeft hij vaak geen idee wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft comfort of persoonlijke stijlvoorkeuren. Daar komt nog bij dat zonwering vandaag de dag een onmisbaar onderdeel is in BEN-bouwprojecten. Als producent hebben we de verantwoordelijkheid om onze dealers voor te bereiden, zodat ze op alle vragen en situaties adequaat kunnen inspelen.”

Opleiding op maat

In de nieuwe HAROL Academy krijgen dealers dus niet alleen een uitgebreide productopleiding aangaande gebruiks- en montagegemak, maar worden ze ook geschoold in architecturaal design en zonwering als integraal deel van een totaaloplossing in de bouwschil. “Uiteindelijk staat de klanttevredenheid centraal door met hoogwaardige producten en het juiste advies voor elke situatie het leven van de klant aangenamer te maken”, aldus Annick Draelants. “Kijk maar naar de ledverlichting, screens, schuifwanden, automatisering of connectiviteit. Dit soort producten en systemen wordt steeds gesofisticeerder en dat vraagt om een gerichte en goede opleiding van de zonweringspecialist.”

De trainingsruimte van de HAROL Academy is functioneel ingericht.

 

Om kwaliteitsvolle, praktijkgerichte opleidingen te kunnen verzorgen, heeft HAROL in zijn vestiging in Diest een nieuwe opleidingsruimte ingericht. “Maar desgewenst komen we ook op locatie met een programma op maat voor de dealer”, vertelt marketingmanager Isabelle Wintmolders van HAROL. “Met productinformatie, montagetechnieken én consumentenadvies ligt de focus op kwaliteit en optimaal genieten van binnenklimaat en buitenleven voor de klant. Net als onze eindklanten willen we ook onze verdelers met maatwerk ondersteunen en inspelen op hun specifieke behoefte. Zo kunnen ze aangeven rond welk topic ze extra opleiding wensen.”

Digitalisering is de toekomst

“Onze basis blijft een sterke service en klantgerichtheid”, vervolgt Isabelle Wintmolders. “Volgens onze jaarlijkse tevredenheidsenquête is 95% van onze eindklanten tevreden over de plaatsing en service door de HAROL verdelers. We zijn dus zeker op de goede weg en willen er met de HAROL Academy voor zorgen dat dat ook zo blijft. Het ultieme doel is duidelijk: de eindklant optimaal van dienst zijn en 100% tevreden maken. Een fundamenteel aspect wordt de digitalisering die overal in de maatschappij – en ook de bouwwereld – versneld aan het plaatsgrijpen is. Een cijfer dat spreekt: onderzoeken verwachten dat er rond 2020 wereldwijd 26 miljard apparaten met elkaar verbonden zullen zijn.”

Digitalisering is dus geen trend, het is de toekomst. Een forse uitdaging, die ook veel mogelijkheden biedt, weet Isabelle Wintmolders. “De digitale evolutie betekent hyperconnectiviteit en superieure user experience. Dat biedt ons geheel nieuwe mogelijkheden om voeling te krijgen met product en klant. We moeten dan ook niet aarzelen en volop de digitale kaart trekken!” Om deze ambitie kracht bij te zetten, heeft HAROL al in 2018 beslist om zijn nieuwe producten standaard aan te bieden met de IO Homecontrol® motor van Somfy. “Ook de nieuwe systemen die op Polyclose 2020 worden gelanceerd, zullen deze trend volgen”, besluit Isabelle Wintmolders.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details