Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol: ‘Het buitenleven zoals het kan zijn’
AIR pergolaoverkapping.

Harol: ‘Het buitenleven zoals het kan zijn’

“Want wij zijn niet alleen producent, maar ook trendsetter door voortdurend te vernieuwen en onze producten te perfectioneren. Het resultaat zijn oplossingen op maat voor de consument, waarbij wij alleen het beste goed genoeg vinden.” 

Harol heeft een breed aanbod aan rolluiken en zonweringproducten, waaronder screens en knikarm- en uitvalschermen. Daarnaast anticipeert Harol ook op de voortdurend stijgende aandacht voor het buitenleven door een breed assortiment terrasoverkappingen aan te bieden. 

Versuz pergolaoverkapping.

Lamellendak collectie

Binnen het assortiment terrasoverkappingen maakt Harol een onderscheid tussen lamellendaken, patio’s en pergola’s. Harol heeft drie – of eigenlijk vijf – lamellendaken in het assortiment. Het zijn de Opera, de Vision en de Brera, die er in drie varianten is, te weten Basic, Superior en Premium. “De voordelen van een lamellendak zijn zonlichtregulering en bescherming tegen uv-licht, de mogelijkheid om tegelijk de zon te weren én tegelijk te ventileren en regenbescherming te bieden als een lamellendak is gesloten. Besturing van het dak kan middels een regensensor of met afstandsbediening. 

Patio collectie

De Patio collectie omvat de daken Nomo, Rialto, Level en Fusion. De eerste twee zijn volledig horizontale vouwdaksystemen. Dankzij gebogen doekprofielen loopt regenwater slim weg. Deze daken zijn er in een halfvrijstaande en een vrijstaande versie. De Level en de Fusion zijn halfvrijstaande daken voor aanbouw tegen de gevel. Ze hebben een dak op afschot met een hellingshoek tussen 9,5 en 15°. Ze hebben een gepatenteerd antidrupsysteem, waarbij het doek aan de randen omhoog wordt geduwd, waardoor het water niet kan afdruipen. Dit antidrupsysteem is standaard bij een strakke doekophanging. 

Het vouwdak van de Patio modellen is standaard uitgerust met een regenwerend pvc-doek dat in kleur op de gevel kan worden afgestemd. De eindgebruiker kan kiezen tussen een ietwat lichtdoorlatend of een volledig verduisterend vouwdoek of een zonwerend doek. De standaard pvc doeken zijn 100% waterdicht, behandeld tegen schimmelvorming en zelfdovend. 

Detailbeeld van de Versuz.

Pergola collectie

In dit Thema Terrasoverkappingen vraagt Harol extra aandacht voor zijn terrasoverkappingen Versuz en AIR uit de Pergola collectie. 

Versuz

Harol omschrijft zijn Versuz als een ‘innovatieve én elegante blikvanger met een minimalistisch design’. Deze terrasoverkapping heeft een heel compacte, gesloten kast van amper 17,5 cm waar het doek in oprolt, smalle voetpalen van slechts 6,5 cm breed, slanke geleiders en verzonken schroeven. 

De waterafvoer is geïntegreerd in de onderlat. Verlichting middels een led-strip – die zowel bij geopend als gesloten scherm voor passende verlichting zorgt – is optioneel. Het doek is door middel van ziptechnologie gefixeerd en daardoor windvast en altijd strak. Met een doekbreedte tot 6 m kan 25 m2 terras van schaduw worden voorzien.

De zijdes van de AIR pergolaoverkapping kunnen worden afgesloten met spiekozijnen en verticale screens.

AIR

De AIR heeft een maximale overspanning van 6 x 5 m en heeft een robuuster design. De overkapping kan rondom worden afgesloten met verticale screens en spiekozijnen om het terras te beschermen tegen zon, wind en regen, maar ook tegen inkijk. Zijn de screens opgerold in de kast, dan geniet de gebruiker juist maximaal van het natuurlijke daglicht en het uitzicht op tuin en omgeving. De AIR biedt daarmee de mogelijkheid om vrijwel het hele jaar van tuin en terras te genieten. 

Accessoires

Voor de overkappingen kan Harol een aantal accessoires leveren. Screens en glazen schuifwanden om de zijdes dicht te zetten zijn bedoeld om weersinvloeden of een laagstaande zon te weren, de warmte binnen te houden of inkijk te weren. Dimbare led-verlichting (witte leds of RGB) en/of het verwarmingselement Storelight vergroten de gebruiksmogelijkheden. en zorgen voor meer sfeer. 

Versuz pergolaoverkapping. (Beelden: Stories by light.)

Horeca

Harol benadrukt dat zijn buitenlevenproducten niet alleen geschikt zijn voor een privétuin of terras. Ook voor de horeca kunnen de overkappingen nuttig zijn, bijvoorbeeld om de horecaruimte verder uit te breiden én om het gebruik ervan per dag maar ook in het seizoen te verlengen. Door het brede aanbod aan opties, zoals geïntegreerde verlichting en verwarming, kunnen horecaondernemers het seizoen nog vroeger laten starten en nog langer laten duren. “Door de op maat gemaakte en gepersonaliseerde terrasoplossingen zijn de Harol buitenleven-producten een grote meerwaarde voor ieders terras”, besluit Annick Draelants.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details