Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
GLISSE R beglazing en Click Zip Crystal schermen: Om in alle seizoenen te genieten van het buitenleven
GLISSE R glazen schuifwanden.

GLISSE R beglazing en Click Zip Crystal schermen: Om in alle seizoenen te genieten van het buitenleven

“Gibus behoort tot de top van de Europese spelers in de outdoor design sector”, constateert Managing Director Martijn Westenbrink van Gibus Nederland en België. “Het stelt ons in staat om de markt interessante oplossingen aan te bieden, zodat eindgebruikers het hele jaar door buitenruimtes optimaal kunnen beleven, beschut tegen de elementen.”

Gekoppelde Gibus Twist overkappingen en GLISSE R glazen schuifwanden bij een horecagelegenheid.

“Om het hele jaar door van het buitenleven te kunnen genieten, met aangename temperaturen en beschutting tegen wind, regen en vochtigheid, is het een interessante oplossing om spectaculaire maar praktische glazen wanden te combineren met terrasoplossingen zoals pergola’s of veranda’s”, vervolgt Westenbrink. “Een perfect voorbeeld van de combinatie van esthetiek en prestaties is onze nieuwe GLISSE R glassysteem. Dit glazen wandsysteem is het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en verkopen van exclusieve producten voor het leven in en met het zonlicht en andere denkbare weersomstandigheden. GLISSE R is een gehard monolithisch glazen systeem met een minimalistisch ontwerp dat meervoudig is gepatenteerd. Het is ideaal als zijafsluiting voor de door Gibus geproduceerde pergola’s, maar ook voor veranda’s of terrassen.” 

Gekoppelde Gibus TWIST pergola’s met GLISSE R glazen schuifwanden.

GLISSE R volglassysteem

GLISSE R is een volglassysteem. Het bestaat uit panelen zonder – aluminium – omlijsting die over parallelle rails kunnen schuiven. GLISSE R kan worden uitgerust met panelen uit gehard glas van 10 of 12 mm dikte. Het is geschikt om buitenruimtes te beschermen en werkt volgens Westenbrink sfeerverhogend. Het nieuwe glassysteem is verkrijgbaar in verschillende configuraties en aan de zijkant(en) of centraal openend. De GLISSE R kan worden geproduceerd in verschillende afmetingen, exact op maat naar klantwens. Belangrijk om te benoemen is ook dat de versie die aan de zijkant opent van vijf vleugels kan worden voorzien en dan een breedte van 7,20 m kan afsluiten. In de versie die in het midden opent (mogelijk met vier, zes, acht of tien panelen, met maximaal vijf sporen; van beide zijden te openen), kan met tien vleugels zelfs een breedte van 14 m worden afgesloten. Ook in de hoogte kunnen aanzienlijke afmetingen worden gerealiseerd, waarbij deze oplossing tot 3 m hoog kan gaan. 

De aluminium rails van de GLISSE R worden als het ware ‘omarmd’ door het onderste beglazingsprofiel. Daardoor wordt het gepatenteerde mechanische schuifrailsysteem aan het zicht onttrokken en bovendien wordt de kans op tocht langs de onderkant van de beglazing verkleind. 

GLISSE R glazen schuifwand.

Crystal-doek

“Een interessant alternatief voor beglazing, met een andere esthetische toon, zijn de Click Zip screens met crystal-doek”, meent Westenbrink. “Crystal-doek is een volledig transparant pvc-doek, waarmee met behoud van een uitstekend zicht naar buiten ook een doeltreffende bescherming tegen regen, wind en vochtigheid kan worden geboden. Met de knowhow van Gibus zijn er verticale screens mee gemaakt, waarmee de ruimte onder een pergola kan worden afgeschermd, maar bijvoorbeeld ook portieken of terrassen.” 

Click Zip screens

Vanzelfsprekend kunnen ook de standaard Gibus Click Zip screens met screendoek worden gebruikt om de zijdes van Gibus overkappingen af te sluiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, met en zonder zichtbare cassette. De innovatieve Gibus ZIP-technologie zorgt niet alleen voor een perfecte geleiding van het doek, maar ook voor een doeltreffende windweerstand en zijdelingse afdichting van hoog niveau, waardoor de screens ook insectenwerend zijn.

Mag Lock

Het gepatenteerde Mag Lock systeem zorgt voor de uitzonderlijke verticale spanning van het doek, legt Westenbrink uit. “Aan de binnenkant van de doeklijst van de screens zit een magneet met een kracht van 100 Nm die, zodra het doek is neergelaten, vastklikt aan magneten die in de voet van de zonwering is geïntegreerd. Dankzij dit systeem hebben Click Zip screens niet alleen een indrukwekkend esthetisch effect omdat ze zo strak staan, maar ook een windweerstand van klasse 6.” 

De screens van Gibus zijn gemaakt uit gepoedercoat aluminium en verkrijgbaar in dertig verschillende kleuren. Ze kunnen zowel met de hand worden bewogen als gemotoriseerd worden uitgevoerd en ze kunnen worden uitgerust met het Microspot LED-systeem om buitenruimtes zowel van sfeervolle als van functionele verlichting te kunnen voorzien.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details