Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Glazen- en houten schuifwanden als optie voor lamellendaken’
Lamellendak Brera met glaswanden SF20 én geïntegreerde screens.

‘Glazen- en houten schuifwanden als optie voor lamellendaken’

Harol biedt verschillende buitenleven-oplossingen aan, waardoor niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en de winter optimaal van terras en tuin kan worden genoten. Met de lamellendaken Vision, Opera en Brera kan de eindgebruiker zelf de hoeveelheid zon of schaduw op het terras reguleren door de lamellen te kantelen of te schuiven. Een opengekanteld of -geschoven dak zorgt direct voor een optimale luchtcirculatie, afhankelijk van de stand van de lamellen gecombineerd met schaduw. Door hun stevige constructie en ingenieuze afwateringssystemen zijn de lamellendaken ook bestand tegen minder goed weer, zoals regen en sneeuw. 

Voor eindgebruikers die ook in de winter van het buitenleven willen genieten, biedt Harol diverse uitbreidingsmogelijkheden om van een terrasoverkapping een comfortabele ‘buitenkamer’ te maken. Denk daarbij aan windvaste screens en/of glazen en/of houten schuifwanden. Met deze oplossingen worden terras en tuin het jaarrond een verlengstuk van de woning. 

Glazen schuifwanden

De glazen schuifwand SF20 van Harol beschermt tegen weer en wind. Als de panelen gesloten zijn, overlappen elkaar ongeveer 23 mm. Dat zorgt volgens Harol voor maximale transparantie, permanente ventilatie en een goede bescherming tegen (slag)regen. De schuifpanelen kunnen eenvoudig worden verschoven en kunnen optioneel aan de binnen- en/of de buitenkant worden voorzien van een handgreep, slot of vergrendeling. 

Overigens kunnen de glazen schuifwanden ook een oplossing voor binnen zijn benadrukt Harol, bijvoorbeeld om een ruimte, zoals een (thuis)kantoor, eetkamer, familyroom of walk in closet af te scheiden. De vlakke bodemrail moet ervoor zorgen dat een goede, obstakelvrije doorgang wordt gecreëerd. 

Technische gegevens van de glazen schuifwanden van Harol: 

Profieltechniek – volglas schuifsysteem met 15 mm paneel-inbouwdiepte
Beglazing – enkelvoudig gehard glas (ESG) met een dikte van 8 of 10 mm• Beslagtechniek – 2-, 3-, 4-, of 5-sporige rails onder en boven en automatische meeneemfunctie voor de schuifpanelen; de onderrail met anti-sliplaag kan worden verzonken voor een drempelvrije doorgang
Sluiting – optioneel aan de binnen- en/of buitenkant te vergrendelen
Afwatering – vrij en eenvoudig te reinigen door de optimale inkorting van de loopvlakken in de rails

Houten schuifwanden zijn een sfeervolle oplossing, ook voor terrasoverkappingen uit aluminium.

Houten schuifwanden

Voor wie bescherming zoekt tegen weer en wind, een gezellige sfeer wil creëren en wil genieten van privacy, adviseert Harol de houten schuifwand WP67. Het is de perfecte uitbreiding van een lamellendak, aldus het bedrijf. 

De stijlvolle houten schuifwand met stille werking is gemaakt van milieuvriendelijk thermowood, een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. De schuifwanden kunnen zowel naar links als naar rechts worden opgeschoven, maar ook volledig gesloten voor wie meer privacy wil. Tussen de lamellen zit een opening van 8 mm die voor een goede ventilatie en een minimale inkijk moet zorgen. De schuifpanelen kunnen optioneel ook worden afgewerkt met screendoek. 

Technische gegevens van de houten schuifwanden van Harol: 

• Staand schuifsysteem in aluminium/hout, naar links en/of rechts openschuivend
• Beschermt tegen zon, wind en slagregen
• In combinatie met screendoek, esthetisch en insectenwerend (niet 100% wind- en waterdicht)
• Aluminium schuifpanelen uit geëxtrudeerde aluminium profielen en klemhoeken
• Houten lamellen in thermowood Radiata Pine, 67 x 16 mm
• Kaderprofiel en bovenrail verkrijgbaar in RAL-kleuren naar keuze
• Onderrail zilvergrijs of zwart geanodiseerd
• De overlapping van de schuifpanelen 80 mm
• Maximale paneelbreedte 2000 mm
• Maximale paneelhoogte 2750 mm
• Beslag met 1, 2, 3 of maximaal 4 naast elkaar gemonteerde monorails
• Onderrail met doorlopende sporen (geen vrije afwatering)
• Regelbare (+/- 5 mm) en gelagerde loopwielen 

Accessoires

De genoemde schuifwandsystemen zorgen voor meer comfort én een lagere energiefactuur, is men bij Harol overtuigd. Voor eindgebruikers die hun buitenkamer extra willen verwarmen en/of verlichten voor een aangename temperatuur en een gezellige sfeer biedt Harol de Storelight verlichting en de Heatscope verwarming aan. Daarmee kan langer en intensiever van een terras of buitenkamer gebruik worden gemaakt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details