Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
GERMAN DESIGN AWARD 2020 VOOR OUTDOOR CURTAIN BOTANIC

GERMAN DESIGN AWARD 2020 VOOR OUTDOOR CURTAIN BOTANIC

SWELA OUTDOOR CURTAIN VALT IN DE PRIJZEN!

Een sfeervolle stand vol innovatieve oplossingen in doek. Zo mocht de stand van swela op Polyclose 2020 gerust worden omschreven. “Aan bezoek op de stand geen gebrek, aan complimenten nog minder”, aldus directeur Wouter Hof van swela. Hij en zijn team kijken met tevredenheid terug op Polyclose, waar de Outdoor Curtains volop in de spotlights stonden.

“Voor de zonweringvakhandel mag de Outdoor Curtain dan wel een nieuw product zijn, voor woninginrichters is het dat niet”, licht Hof toe. “Daarom geloven we er stellig in dat het verkopen van Outdoor Curtains ook voor de zonweringspecialist toegevoegde waarde heeft.”

2020_polyclose-9-kopieren

Outdoor Curtain Botanic heeft op Polyclose een German Design Award 2020 ontvangen.

 

Beloond met een bekroning

Aan de basis van de Outdoor Curtains van swela staat het inmiddels bekende vuscreen doek, vertelt Hof. “De varianten Livorno en Salerno worden gebruikt om de gordijnen voor buiten mee te maken. Doordat we Livorno en Salerno in de soft uitvoering leveren, hangt een Outdoor Curtain schitterend geplooid en wappert het niet bij een klein zuchtje wind. Tel daarbij de enorm goede technische eigenschappen van dit doek, zoals een nanocoating en het gebruik van polyester als grondstof en je zult begrijpen dat deze gordijnen gewoon weerbestendig zijn. Bovendien is vuscreen uv-bestendig, recyclebaar en pvc-vrij. Dat zijn op zich goede verkoopargumenten, maar de eindgebruiker zal natuurlijk vooral vallen voor de esthetische uitstraling.”

Inmiddels begeeft swela zich op het pad van printen op eigen doek. Daarmee worden mooie resultaten behaald, wat op de stand van swela op Polyclose was te zien. De combinatie van vuscreen Livorno, extravagant design en de printtechniek leverde onder andere Outdoor Curtain Botanic op. “Laten we nu met dit specifieke design in de prijzen zijn gevallen!”, aldus een tevreden Hof. “Outdoor Curtain Botanic heeft de German Design Award 2020 in de wacht gesleept. Een beloning voor al het werk dat erin zit en een mooie bekroning, waar we meer dan trots op zijn. Het bewijst dat swela in staat is om met technische hoogstandjes in combinatie met een bijzonder design ook het high end segment te bedienen. Voor swela in ieder geval een motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan.”

2020_polyclose-14-kopieren

In de spotlights op Polyclose: zonweringdoek met individuele latexprint.

 

Ook buiten zitten kan geheel in stijl

Het bleef voor swela overigens niet bij één award. Ook de Outdoor meubelstof Grid werd met een German Design Award onderscheiden. “Grid is ook een soft variant van het pvc-vrije weefsel waaruit vuscreen wordt geweven”, legt Hof uit. “In dit geval een mooie, bonte weving op rolbreedte 180 cm. Speciaal voor het stofferen van tuinmeubelkussen en door deze weefbreedte ook geschikt voor het bekleden van kussens voor ligstoelen. Grid komt uit onze Cielo catalogus en kent dezelfde mooie eigenschappen als vuscreen. Juist door dit soort stoffen aan de eindklant aan te bieden, kun je je als vakhandel onderscheiden. Er is een markt voor kwalitatief hoogwaardige, goed doordachte en esthetisch aansprekende stoffen voor buiten. Dat is ook de richting die we met swela willen inslaan. De toegevoegde waarde die we genereren, willen we ten goede laten komen van de zonweringspecialist, zodat hij of zij gemakkelijker een zeer interessante doelgroep kan bedienen, namelijk de high end shoppers.”

groepsfoto-kopieren

Directeur Wouter Hof, designer Miriam Arend en marketingdirecteur Markus Overbeck van swela.

 

Latexprint in geuren en kleuren

Een ander fenomeen dat swela presenteert, is de nieuwe latexprinttechniek. “Met een lichtechtheid van 7-8 leent latexprint zich uitstekend voor buitengebruik”, legt Hof uit. “Het mooie is dat iedereen een design kan kiezen dat swela op de plank heeft liggen, maar ook een eigen ontwerp kan aanleveren. Het belangrijkste is dat latexprint in combinatie met onze bestendige stoffen Outguard en Sunsilk verbluffend mooie decors oplevert, die zowel qua doek als print zeer bestendig zijn. Niet alleen mooi voor thuis, om lang van te genieten, maar ook voor commerciële toepassingen. Denk dan aan horeca- of projectzonwering. We komen dan ook graag in contact met architecten die hun eigen ideeën over esthetica terug willen zien in zonweringdoek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details