Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Geavanceerde mesh technologie voor eenvoud en betrouwbaarheidradiosysteem maakt communicatie tussen motoren mogelijk

Geavanceerde mesh technologie voor eenvoud en betrouwbaarheidradiosysteem maakt communicatie tussen motoren mogelijk

Het eenvoudig bedienen van rolluiken en zonwering is een belangrijke pijler voor Becker Benelux. Met de introductie van CentronicPlus, nu twee jaar geleden, werd de nieuwste generatie motoren en besturingen nog geavanceerder en gebruiksvriendelijker. Hierin speelt mesh technologie een belangrijke rol.

De ingenieurs van Becker streven ernaar om het goede steeds verder te verbeteren. Achttien jaar lang deed het bedrijf dit al binnen het framewerk van de Centronic-technologie. Dit programma was eenvoudig instelbaar en werd door de jaren heen telkens uitgebreid en verbeterd, onder meer met hindernisherkenning, omhoogschuifbeveiligingen en doekontlasting.

In 2022 maakte de specialist in besturingen en aandrijvingen de overstap naar CentronicPlus. De basis is nog steeds de Centronic-technologie, maar deze is nog verder verfijnd en geoptimaliseerd. Het draadloze systeem maakt gebruik van een mesh netwerk, om een sterke en stabiele verbinding te garanderen, overal in huis. Deze technologie biedt niet alleen een betrouwbare werking, maar ook veiligheid en een groter bereik, zelfs bij grotere projecten met statusmeldingen.

De nieuwe buismotoren zijn uitgerust met beide ontvangers, Centronic en CentronicPlus, hierdoor kunnen zowel Centronic-II zenders als CentronisPlus zenders aangeleerd en bediend worden. Met de huiscentrale CC41 is het mogelijk beide systemen moeiteloos aan te sturen, en de CentralControl App maakt bediening van zonweringen en rolluiken met smartphone en/of tablet mogelijk. Ook buitenshuis is dit mogelijk en ontvangen gebruikers correcte statusmeldingen.

Ook de zonweringsmotor C12 beschikt nu over het besturingssysteem Centronic Plus en heet daarom nu C12 PLUS. Philippe Goossens van Becker Benelux: “De nieuwe C12 PLUS is uitgerust met de CentronicPlus-ontvanger, die bi-directionele communicatie mogelijk maakt. Dit betekent dat de aandrijving statusinformatie kan terugkoppelen, zoals de positie en eventuele blokkeringen​. Hij communiceert met de verschillende sensorsystemen over zon, wind en regen. Tegelijkertijd past hij continu het draaimoment en de aanslagkracht aan, altijd volgens het motto: zo hard als nodig, maar zo zacht als mogelijk. Dit draagt bij aan een langere levensduur van de zonwering en verbeterde gebruikservaring.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details