Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Franse marktleider wordt onderdeel Stellagroup
Biossun bioklimatische pergola. (Beeld: Biossun.)

Franse marktleider wordt onderdeel Stellagroup

AVZ-GROUP EN BIOSSUN WORDEN FAMILIE

Biossun, marktleider in Frankrijk op het gebied van pergolazonweringen, sluit zich aan bij StellaGroup, waar ook AVZ-Group onderdeel van uitmaakt. Biossun is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en vermarkten van bioklimatische pergola’s. De verwachting is dat het gezamenlijke portfolio aan specialistische zonweringoplossingen van StellaGroup door deze acquisitie nog diverser zal worden. 

Biossun is gevestigd in Sassenage, nabij Grenoble in het zuidoosten van Frankrijk. Het bedrijf was gezamenlijk eigendom van zijn twee oprichters Frédéric Foretti en Jean Paul Sibellas en investeringsmaatschappij Garibaldi Participations. 

De klanten van Biossun zijn zowel zonwering­installateurs als distributeurs, maar ook bij­voor­beeld projectontwikkelaars die zijn gespecialiseerd in de utiliteitsbouw. In 2021 had het bedrijf een omzet van 26 miljoen euro en ongeveer 90 medewerkers. CEO en medeoprichter Frédéric Foretti zal zijn werkzaamheden bij Biossun ongewijzigd blijven voortzetten. 

“Onderdeel worden van StellaGroup is voor Biossun een voor de hand liggende stap, want de fusie biedt ons merk nieuwe technische en commerciële perspectieven”, aldus Foretti. “We kijken ernaar uit om dit mooie project verder uit te rollen.” 

StellaGroup

StellaGroup, waarvan Biossun nu deel uit gaat maken, is een Frans-Europees marktleider op het gebied van ramen en deuren, toegangsoplossingen, buitenzonwering en overkappingen. De groep omvat vijftien bedrijven met in totaal meer dan 2400 medewerkers in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland met een gezamenlijke omzet van 600 miljoen. 

“Door Biossun te integreren, versterkt StellaGroup haar positie om snel te groeien in de zonweringmarkt, vertrouwend op een sterk en waardevol merk, een high-end productlijn en een gemotiveerd team”, reageert voorzitter van StellaGroup Didier Simon op de fusie. “Het enthousiasme van de managers en medewerkers van Biossun om zich bij ons aan te sluiten, is hartverwarmend. Zij onderschrijven de drie pijlers van de bedrijfsfilosofie van StellaGroup: sterke en gedeelde sociale waarden, kwaliteitsproducten en een foutloze service aan onze klanten. Welkom daarom aan de vrouwen en mannen van Biossun!” 

Grote diversiteit aan zonweringoplossingen

Bij AVZ-Group in Best is men verheugd over het toetreden van Biossun tot de groep. “Het is een sterk en gerespecteerd merk binnen de zonweringbranche, dat zich al ruim twaalf jaar bewijst als specialist op het gebied van bioklimatische pergola’s”, aldus Managing Director Niels Beerens van AVZ-Group. “Hun focus op het veraangenamen van het buitenleven door er op milieuvriendelijke wijze functionele, gebruiksvriendelijke producten voor te ontwikkelen past bij ons. Op korte termijn gaan we kijken naar onze gezamenlijke ambitie om nog beter invulling te geven aan de behoeften van onze klanten, bijvoorbeeld door een nog uitgebreider portfolio aan specialistische zonweringen aan te bieden. We kijken daarom erg uit naar de samenwerking met Biossun binnen StellaGroup.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details